Hvornår siges en mand at have for tidlig sædafgang?

, Jakarta – Ejakulation er frigivelsen af ​​sæd fra penis under orgasme. Når sædafgang sker hurtigere, end du eller din partner ønsker, kaldes det for tidlig sædafgang. For tidlig sædafgang er almindelig. Omkring hver tredje mand mellem 18 og 59 år oplever for tidlig sædafgang.

For tidlig sædafgang er også kendt som hurtig ejakulation eller for tidligt klimaks. For tidlig sædafgang betragtes som en form for seksuel dysfunktion. Det refererer til en af ​​flere typer problemer, der forhindrer en partner i fuldt ud at nyde seksuel aktivitet.

For tidlig sædafgang er ikke det samme som erektil dysfunktion. Erektil dysfunktion er manglende evne til at opnå og opretholde en erektion, der giver mulighed for en tilfredsstillende seksuel oplevelse. Du kan dog opleve for tidlig ejakulation sammen med erektil dysfunktion.

Lejlighedsvise episoder med for tidlig ejakulation er normalt ikke noget at bekymre sig om. Du kan få brug for behandling, hvis for tidlig sædafgang forekommer hyppigt eller har forekommet i lang tid. Det vigtigste symptom på for tidlig sædafgang er den regelmæssige manglende evne til at forsinke sædafgang i mere end et minut efter penetration under samleje. Hurtigt klimaks under onani kan også være et problem for nogle mennesker.

Læs også: Tilsyneladende kan intime forhold forbrænde kropskalorier

Hvis du oplever for tidlig sædafgang nogle gange og normal sædafgang andre gange, kan du blive diagnosticeret med naturligt varierende for tidlig sædafgang. Der er en psykologisk eller følelsesmæssig komponent til for tidlig ejakulation, men der er også andre faktorer, der bidrager til det.

Nogle psykologiske komponenter kan være midlertidige. For eksempel kan en person opleve for tidlig ejakulation under den indledende seksuelle oplevelse. Men efterhånden som de bliver ældre og har mere sex, lærer de strategier til at hjælpe med at forsinke ejakulation.

På grund af dette kan for tidlig ejakulation blive et problem, efterhånden som en person bliver ældre, og det er sværere at opretholde en erektion. For tidlig ejakulation kan også være forårsaget af underliggende tilstande eller psykiske problemer, herunder:

  • Dårligt kropsbillede eller dårligt selvværd

  • Depression

  • Historie om seksuel chikane, hvad enten det er som gerningsmand, offer eller overlevende

  • Skyldfølelse kan også få en person til at skynde sig ind i sex, hvilket forårsager for tidlig ejakulation.

Andre ting, der kan forårsage for tidlig ejakulation, herunder:

  • Bekymring om for tidlig sædafgang

  • Angst for begrænsede seksuelle oplevelser

  • Problemer eller utilfredshed i det nuværende forhold

  • Stress

  • Fysiske årsager til det modsatte køn kan også spille en stor rolle ved for tidlig sædafgang. Hvis du har problemer med at opretholde en erektion på grund af seksuel dysfunktion, kan du måske skynde dig ind i samleje, så du får det gjort, før du mister din erektion.

Læs også: Skift ikke partner, 5 grunde til, at sunde intime forhold er nødvendige

  • Unormale niveauer af visse hormoner, såsom testosteron eller kemikalier produceret af nerveceller kaldet neurotransmittere kan bidrage til for tidlig ejakulation. Betændelse i prostata eller urinrør kan også give mange symptomer.

Du har brug for en læges hjælp, hvis denne situation opstår nok til at forårsage forholdsproblemer, få dig til at føle dig lav og undgå at have sex.

Normalt er der flere spørgsmål, der vil være emnet for mødet med lægen, nemlig:

  • Hvor længe har du været seksuelt aktiv?

  • Hvornår er denne for tidlige sædafgang en bekymring?

  • Hvor ofte forekommer for tidlig sædafgang?

  • Hvor lang tid tager det normalt at ejakulere under samleje, og når du onanerer?

  • Bruger du stoffer eller stoffer, der kan påvirke seksuel præstation?

  • Har du nogensinde haft samleje, der omfattede "normal" ejakulation? Hvis ja, hvad er forskellen mellem disse oplevelser og tidspunkter, hvor for tidlig sædafgang er et problem?

Læs også: Disse 5 ting falder ind under kategorien seksuel chikane, hvad er årsagen?

Ud over en urolog eller anden læge, kan det være tilrådeligt at diskutere med en mental sundhedsprofessionel, der er specialiseret i seksuel dysfunktion. Hvis du vil vide mere om for tidlig sædafgang, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .