5 måder at genoprette psykiske traumer på

"Psykiske traumer er en tilstand, der kan opstå på grund af flere faktorer, herunder at have haft dårlige oplevelser tidligere. Denne tilstand skal behandles med det samme, i hvert fald på flere måder, såsom at stoppe selvbebrejdelser, åndedrætsøvelser og at søge professionel hjælp ."

Jakarta – Psykologiske traumer eller psykologiske traumer kan forstyrre den syge og endda reducere livskvaliteten. Denne tilstand opstår normalt, fordi der er visse erfaringer i fortiden, især dem, der påvirker psykologiske tilstande. Derfor er korrekt behandling nødvendig for at overvinde psykiske traumer og genoprette den syges selvtillid.

Generelt er der mange faktorer, der kan forårsage, at en person oplever psykiske traumer, herunder triste, livstruende begivenheder. Dette skyldes, at traumatiske begivenheder kan forårsage chok, tristhed, frygt, til overdreven angst, der er langvarig. Selvom alles reaktion på traumer er forskellig, kræver det stadig behandling for traumeopsving.

Læs også: 6 Traumer på grund af seksuel vold

Sådan kommer du dig fra psykiske traumer, som du har brug for at vide

Psykologiske traumer er en tilstand af psykologisk traume, der ramte en person og er smertefuld. Dette traume kan gøre livserfaringer mere skræmmende, så den ramte kan have svært ved at sove til det punkt, at det forstyrrer daglige aktiviteter. Hvis det ikke behandles med det samme, kan psykiske traumer have en negativ indvirkning på en persons mentale sundhed. Så hvordan er traume recovery, der skal forstås?

1. Tænk positivt og fokuser på det, der er vigtigt

Det kan være svært at tænke positivt, især efter en smertefuld oplevelse. Dette vil dog med tiden blive lettere at implementere. For at gøre det nemmere, prøv at fokusere på de ting, der er vigtige og virkelig nødvendige for at forbedre livskvaliteten.

2. Åndedrætsøvelse

Når følelser af vrede, skuffelse, angst og stress opstår på grund af psykiske traumer, så prøv at anvende åndedrætsøvelser. Tag et par dybe vejrtrækninger, dette kan hjælpe med at berolige dig og gøre det lettere at tænke klart.

Læs også: Former for seksuel chikane, du skal kende

3.Søg hjælp

Når du oplever psykiske traumer, skal du aldrig tøve med at søge hjælp. Du kan prøve at åbne op og tale med folk omkring dig, såsom familie, forældre eller venner. At sige, hvad du føler, kan give dig en følelse af lettelse og reducere stress.

Har du brug for eksperthjælp til at overkomme psykiske traumer, kan du også kontakte en psykolog gennem ansøgningen . Kontakt en psykolog eller psykiater via Video/taleopkald eller Snak og indsende klager. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

4. Stop med at bebrejde dig selv

Håndtering af dette psykiske traume kan gøres uafhængigt. En af dem er at stoppe med at bebrejde dig selv. Tricket, tag først en dyb indånding og identificer derefter dit eget sind for at kontrollere den frygt, chok og angst, der eksisterer. Ikke nok med det, start med at holde op med at bebrejde dig selv for alt, hvad der er sket. Hændelsen var trods alt ikke helt personlig skyld.

5.Tilbage til daglig rutine

For at tage tankerne væk fra skyldfølelsen, er det godt at komme tilbage til din daglige rutine. Hvis du hele denne tid kun har begrænset dig selv, skader det aldrig at vende tilbage til din daglige rutine. Aktiviteter, der udføres hver dag, vil hjælpe med at aflede disse traumatiske tanker ind i den daglige rutine. Som et resultat kan de syge være optaget af andre ting, der gør det muligt for dem at glemme deres dårlige oplevelser i fortiden.

Læs også: 5 måder at håndtere seksuel chikane på

Prøv at komme ud af huset og socialiser med venner eller naboer. Der udføres ofte flere aktiviteter, herunder motion regelmæssigt, samt socialt samvær og samvær med et behageligt miljø. Glem ikke altid at få nok søvn, så følelserne kan være stabile.

Reference:
American Psychological Association. Tilgået i 2021. Følelsesmæssigt at komme sig efter en katastrofe.
Psykologi i dag. Tilgået i 2021. Traume.
Meget godt sind. Hentet 2021. Håndtere en krise eller traume.