Det er de 4 faser, der opstår under menstruationen

, Jakarta - Hos unge piger, der er kommet ind i puberteten, vil hun opleve menstruation. Denne naturlige proces, der opstår i kroppen, kaldes ofte menstruation og er en proces med periodisk livmoderblødning. Derudover sker denne proces med den ledsagende udskillelse af endometriet. Kvinder har en menstruationscyklus på 28 dage med en periode på omkring 4 til 6 dage.

Desværre er det ikke alle kvinder, der rigtig forstår, hvad der sker med kroppen under menstruationen og de faser, der vil opstå. Faktisk kan kvinder ved at forstå denne fase få fordele, såsom at planlægge en graviditet. At kende menstruationsfasen godt gør også, at kvinder ved, at de skal indtage kosttilskud eller sunde fødevarer for at undgå smerter, der ofte opstår omkring menstruation.

Læs også: Uregelmæssig menstruationscyklus, hvornår skal du gå til lægen?

Dette er menstruationsfasen

Menstruationsfasen er opdelt i fire dele. Her er anmeldelsen:

  • Menstruationsfase

I denne fase vil slimhinden i livmoderen, der indeholder blod, livmoderslimhindeceller og slim, også kendt som endometriet, falde og komme ud gennem skeden. Denne fase begynder på den første dag i menstruationscyklussen og varer i 4 til 6 dage. På dette stadium mærker kvinder generelt symptomer som smerter i den nedre del af maven og ryggen. Dette skyldes, at livmodermusklerne trækker sig sammen for at hjælpe med at fjerne endometriet.

  • Follikulær fase

Denne fase varer fra den første dag af menstruationen, indtil den går ind i ægløsningsfasen. På dette stadium producerer æggestokkene follikler, der indeholder æg. Væksten af ​​æggestokkene får derefter endometriet til at blive tykt. Denne fase opstår normalt på dag 10 af de 28 dage i en menstruationscyklus. Længden af ​​brugt tid på dette stadium bestemmer, hvor længe en kvindes menstruationscyklus vil vare.

  • Ægløsningsfase

I ægløsningsfasen frigives ægget og er klar til at blive befrugtet. Dette modne æg vil flytte til æggelederen og fastgøres til livmodervæggen. Disse æg overlever generelt kun i 24 timer. Hvis det ikke befrugtes, vil ægget dø.

Men hvis ægget møder sæden og bliver befrugtet, vil graviditeten forekomme. Ægløsningsfasen vil også markere en kvindes fertile periode og forekommer normalt omkring to uger før starten af ​​hendes næste menstruationscyklus.

  • Luteal fase

Efter ægløsningsfasen frigiver den sprængte follikel et æg til at danne en gullegeme, som derefter udløser en stigning i hormonet progesteron for at fortykke slimhinden i livmodervæggen. Dette er også kendt som den præmenstruelle fase. På dette stadium mærker kvinder generelt adskillige symptomer såsom forstørrede bryster, acne vises, kroppen føles svag og humørsvingninger.

Denne menstruationsproces vil fortsætte med at rotere, fra en kvinde oplever puberteten, til hun oplever overgangsalderen.

Læs også: Gurkemeje hjælper med at starte menstruation, her er fakta

Symptomer omkring menstruation og ting du kan gøre

Under menstruation kan mængden af ​​blod, der kommer ud gennem skeden i gennemsnit nå op på 30 til 70 milliliter. Kvinder kan dog også bløde mere. Generelt kommer mængden af ​​blod ud mest under den første og anden dag af menstruationen.

Nogle af de symptomer, der kan opstå under menstruation, er for eksempel mavesmerter eller kramper. Bare rolig, der er flere måder, du kan overvinde til at håndtere kramper eller smerter under menstruation, nemlig:

  • Komprimering af varmt vand til maveområdet for at føles varmere og mere behageligt;

  • let træning, såsom at gå eller cykle;

  • Massere den nedre del af maven;

  • Tager smertestillende midler, såsom paracetamol;

  • Øv afspændingsteknikker, såsom yoga og meditation;

  • Undgå drikkevarer, der indeholder koffein og alkohol.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​at registrere kvinders fertile periode

Det er det du skal vide om faserne og symptomerne omkring menstruation. Hvis du oplever symptomer, der er ret foruroligende, bør du straks tage en snak med din læge kl . Lægen vil give dig de sundhedsråd, du har brug for for at lindre menstruationssmerter.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Menstruationscyklus: Hvad er normalt, hvad er ikke.
WebMD. Tilgået i 2019. Menstruation.
Børns sundhed. Hentet i 2019. Alt om perioder (for teenagere).