Fare, disse er 4 sygdomme, der kan overføres af fjerkræ

, Jakarta – At åbne en husdyrvirksomhed kan faktisk give betydelige økonomiske fordele. Især nu hvor kyllinge- eller anderestaurantbranchen er stigende. Fjerkræejere bør dog være opmærksomme på, at kyllinger og andet fjerkræ opdrættet kan bære bakterier, der kan forårsage sygdom. Hvis det ikke passes ordentligt, kan fjerkræ få sygdom og derefter overføre det til mennesker. Her er 4 sygdomme, der kan overføres af fjerkræ:

Læs også: 5 Sygdomme Overført fra Dyr

1. Fugleinfluenza

Fugleinfluenza eller også kendt under sit latinske navn fugleinfluenza , er en virusinfektion spredt af fjerkræ. En type fugleinfluenzavirus, H5N1, er en meget dødelig type, både for fugle og mennesker. Denne virus kan spredes ved direkte kontakt med afføring eller fjerkrævæsker, indåndingsluft, der indeholder virussen, virus i luften eller vand, der klæber til øjnene eller kommer ind i munden, og også ved at rense fjerkrækød.

I mellemtiden sker overførsel gennem forbrug af kogt fjerkrækød næsten aldrig. Denne virus overføres også meget sjældent mellem mennesker. Symptomer på fugleinfluenza varierer meget. Til at begynde med ligner de symptomer, der opstår, dem ved almindelig forkølelse, men med tiden kan de udvikle sig til alvorlige luftvejsproblemer, der kan være dødelige.

Læs også: 10 måder at forhindre overførsel af fugleinfluenza

2. Campylobacteriosis

Campylobacteriosis er en bakteriel infektion, som fugle kan overføre til mennesker, når de spiser forurenet kød eller æg. Bakterieinfektionen kan også spredes gennem vand eller inficeret dyreafføring. Svært at forudsige risiko Campylobacter hos fjerkræ, fordi den gennemsnitlige fugl, der er inficeret med denne bakterie, ikke viser tegn på sygdom.

Når man er smittet Campylobacter , vil en person normalt opleve diarré, kramper, mavesmerter og feber 2-3 dage efter udsættelse for bakterierne. Campylobacter omfatter også en farlig sygdom, fordi den kan forårsage alvorlige livstruende infektioner, såsom Guillain-Barre syndrom hos spædbørn, ældre og personer med svækket immunsystem.

3. E. coli sygdom

Escherichia coli (E.coli) er en bakterie, der ofte findes i miljøet, fødevarer, tarme hos mennesker og dyr, herunder fjerkræ. Selvom de fleste E.coli er harmløse, er der også nogle, der kan forårsage sygdom. Nogle typer af E.coli kan forårsage diarré, mens andre kan forårsage urinvejsinfektioner, luftvejssygdomme og lungebetændelse, blandt andre sygdomme. Den type E.coli, der kan forårsage sygdom hos mennesker, kan spredes gennem forurenet vand eller mad eller gennem inficeret dyreafføring.

Læs også: Hvad skal man gøre, når man er inficeret med E. Coli?

4. Salmonellose

En anden sygdom, der kan overføres af fjerkræ, er salmonellose. Sygdomme som følge af bakteriel infektion Salmonella det kan spredes til mennesker gennem forurenet mad (æg og kød) eller gennem afføring fra inficerede dyr. Fjerkræ kan blive påvirket Salmonella fra miljøet eller den mad, de spiser. Bakterie Salmonella kan findes i afføring og kroppe af inficerede fugle (fjer, fødder og næb). Selvom disse bakterier normalt ikke gør fugle syge, men Salmonella kan forårsage alvorlig sygdom hos mennesker.

Det er 4 sygdomme, der kan overføres af fjerkræ. For at beskytte dig selv mod sygdom skal du derfor gøre det til en vane at vaske dine hænder med rent vand og sæbe efter at være kommet i kontakt med fjerkræ eller deres ekskrementer. Hvis sæbe og vand ikke er tilgængeligt, kan du midlertidigt rense dine hænder med et alkoholbaseret rensemiddel.

Hvis du oplever symptomer på nogen af ​​ovenstående sygdomme, bør du straks konsultere en læge for at bekræfte en diagnose og få behandling så hurtigt som muligt. For at lave en undersøgelse kan du via ansøgningen bestille tid hos en læge på det sygehus, du vælger . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2019. Sunde kæledyr, sunde mennesker.