Gravide kvinder, ved, hvornår fosteret normalt begynder at bevæge sig

, Jakarta – Under graviditeten vil der helt sikkert være mange spørgsmål til gravide om deres graviditetsproblemer. Et af de spørgsmål, der ofte bliver stillet, er, hvornår begynder fosteret at bevæge sig? De bevægelser af fosteret, der mærkes af gravide kvinder, er faktisk en del af den ekstraordinære fornemmelse af graviditet. Faktisk begynder gravide kvinder at mærke, at fosteret begynder at bevæge sig på forskellige tidspunkter, fra en gravid kvinde til en anden. Generelt begynder fosteret at bevæge sig ved 16-20 ugers graviditet. Der er dog også nogle kvinder, der føler, at fosteret begynder at bevæge sig i en alder af 12 uger.

Der er også mange faktorer, der påvirker fosterets bevægelse. Mødre, der er tynde, eller som har haft en tidligere graviditet, vil mærke fosterbevægelser tidligere end mødre, der har haft deres første graviditet. I mellemtiden, gravide kvinder, der har overvægt og kan være opmærksomme på fosterbevægelser længere på grund af fedtet omkring maven, der kan skjule fosterets bevægelser.

Første gang moderen mærker, at sit foster begynder at bevæge sig, kan det føles som en blid bevægelse, en følelse af sommerfugle i maven eller som en "gasboble" eller endda en "pulserende". Hvis du har været gravid før, så vil du vide, om disse tegn er tegn på, at fosteret begynder at bevæge sig.

Under den første graviditet er din følsomhed ikke for følsom, men med tiden vil moderen begynde at forstå fosterets bevægelse. Sammen med fostrets vækst i livmoderen vil bevægelsen også blive stærkere. Hvad du skal vide og huske, vil fosteret ikke altid bevæge sig. Så længe fosterets aktivitet ikke falder drastisk, og bevægelse stadig kan mærkes, behøver du ikke bekymre dig.

Derudover kan du nogle gange, når du er i gang med aktiviteter, være mindre opmærksom på de bevægelser, fosteret foretager i livmoderen. Normalt vil gravide kvinder føle mere fosterbevægelse, når de sidder, slapper af eller ligger ned. Når du kan mærke fosterbevægelsen regelmæssigt, vil du med tiden vide eller indse, hvornår fosteret begynder at bevæge sig mere aktivt. Faktisk forventes det, at fosteret kan bevæge sig mindst 10 gange om dagen. Men hvis der ikke er nogen bevægelse, kan fosteret sove. Du kan stimulere det ved at bevæge din mave for at se, hvordan fosteret reagerer. Normalt vil et normalt foster reagere ved at bevæge sig tilbage.

Det anbefales, at du hver dag tager dig særlig tid til at tælle fosterbevægelser. Når fosteret har tendens til at være mere aktivt, tag en afslappet siddestilling, slap af eller læg dig ned, mens du lytter til musik, og begynd at tælle fosterets bevægelser. Hvis dit foster inden for 2 timer ikke giver et tegn på 10 bevægelser, bør du spørge din fødselslæge.

Det anbefales stærkt at tjekke med din fødselslæge regelmæssigt, så du kan finde ud af helbredstilstande for både moderen og fosteret. Mor kan bruge applikationen som kan bruges når som helst og hvor som helst. I ansøgningen, arbejder tæt sammen med forskellige sagkyndige læger og speciallæger, herunder fødselslæger. Mødre kan spørge alt relateret til graviditet til lægen kl brug menuen Kontakt læge at diskutere med lægen. Derudover kan mødre også købe medicinske behov hos Apotek levering. Hent Ansøgning i App Store eller Google Play nu.

Læs også: Dette er udviklingen af ​​fosteret i livmoderen i en alder af 5 måneder