Hvad er den normale værdi af fastende blodsukkerniveauer?

, Jakarta – Der er mange ændringer, der kan ske med din krop, når du faster. En af dem er ændringer i blodsukkerniveauet. Faste kan reducere sukkerniveauet i din krop.

Det skyldes, at din krop ikke får sukkerindtag i et dusin timer. Derfor anbefales det, at du bryder din faste med søde fødevarer eller drikkevarer for at få dit blodsukker op igen.

Det betyder dog heller ikke, at du er fri for at spise kompot og venner overdrevent, når du bryder din faste. At spise for mange sukkerholdige fødevarer og drikkevarer i løbet af fastemåneden kan gøre blodsukkeret for højt, så du er i fare for at få diabetes.

Derfor er det meget vigtigt at holde blodsukkerniveauet afbalanceret under faste. Kom nu, find ud af, hvad blodsukkerniveauet er normalt, når du faster her.

Læs også: Tips til at opretholde blodsukkeret, mens du faster

Faktisk er normale blodsukkerniveauer ikke fastsat til et bestemt tal. Dette niveau kan variere, såsom før og efter du spiser eller før sengetid. Ligeledes når du faster.

Normalt blodsukkerområde ved faste

Efter at have spist, vil kroppens fordøjelsessystem nedbryde kulhydrater til sukker eller glukose, som vil blive absorberet af blodbanen. Disse stoffer er meget vigtige som energikilde for din krops celler. Blod flyder dette sukkerstof til kroppens celler for at blive forarbejdet til energi.

Men for at komme ind i disse celler skal disse sukkerarter passere gennem en "dør". Hormonet, der spiller en rolle for at åbne "døren", er insulin, der produceres af bugspytkirtlen. Når de er kommet ind i cellerne, vil disse sukkerarter blive brændt ind i den energi, du har brug for til aktiviteter.

Overskydende sukker i kroppen vil blive lagret i leveren til senere brug. Nå, denne sukkerreserve vil kroppen bruge, når du faster, så kroppen stadig kan få energi, selvom den ikke får indtaget.

Derfor kan blodsukkerniveauet i din krop være på et ret lavt tal, når du faster, fordi kroppen kan bruge de sukkerreserver, der er lagret i leveren, indtil den løber tør.

Normalt, før du spiser, varierer blodsukkerniveauet fra 70-130 milligram pr. deciliter. Derefter, to timer efter at have spist, vil blodsukkerniveauet stige til mindre end 140 milligram pr. deciliter. Men efter slet ikke at have spist (fastende) i mindst otte timer, vil blodsukkerniveauet falde til mindre end 100 milligram pr. deciliter.

Denne tilstand er normal. Men hvis dit blodsukkerniveau er mindre end 90 milligram pr. deciliter, bør du begynde at være forsigtig. Desuden, hvis blodsukkerniveauet er mindre end 70 milligram pr. deciliter, bør du aflyse fasten, fordi kroppens tilstand vil falde, hvis den bliver tvunget.

Hvis du begynder at føle dig mindre fokuseret, sveder meget, hvilket normalt opstår i dine hænder, og dit hjerte banker, bør du straks kontakte en læge eller hospital. På grund af denne tilstand viser det, at dit blodsukkerniveau allerede er meget lavt.

De af jer, der oplever disse symptomer, bør også bryde fasten og straks indtage sukkervand, sød te, frugtjuice og andre sukkerholdige drikkevarer.

Læs også: Mængden af ​​sødt indtag, som kroppen har brug for under faste

Hvad angår personer med diabetes, betragtes blodsukkerniveauet som farligt, når det er i intervallet 126-300 milligram pr. deciliter. Af denne grund bør blodsukkerniveauet hos personer med diabetes overvåges under faste.

Hvis dit blodsukker stiger over det normale niveau, skal du sørge for, at din krop ikke er dehydreret ved at drikke masser af vand. Årsagen er, at mangel på væske kan få blodet til at blive tykkere, så det spreder sig til hjertet og resulterer i slagtilfælde.

Læs også: 5 øvelser til at kontrollere blodsukkeret

Nå, det er normale blodsukkerniveauer under faste. Du kan også overvåge blodsukkerniveauet i kroppen under faste ved at bruge applikationen , du ved. Metoden er meget praktisk, bare vælg funktionerne Service Lab og laboratoriepersonalet vil komme til dit hus for at tjekke dit helbred. Glem ikke Hent også ja på App Store og Google Play som ven for at hjælpe dig med at passe på dit helbred.