Svært KAPITEL? Indtag straks disse 5 fødevarer

, Jakarta – En måde at undgå forstoppelse på, også kendt som forstoppelse, er at spise fødevarer med højt fiberindhold. Der er mange typer fødevarer, der er høje i dette næringsstof, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn og nødder. Desværre er bevidstheden om at indtage disse fødevarer stadig relativt lav.

I stedet for at spise fiberholdige fødevarer behandles forstoppelse ofte ved at tage afføringsmidler. Også selvom disse vaner faktisk kan være farlige og have en dårlig indvirkning på helbredet. Derudover er fødevarer, der indeholder fibre, ikke kun gavnlige for fordøjelsen, men er også nødvendige for kroppen.

Læs også : Dette er den rigtige sunde mad, hvis du vil have en sund tarm

Fiberbehovet hos voksne kvinder er 25 gram, mens det hos mænd er 38 gram. Nå, for at undgå forstoppelse og holde kroppen i form, lad os finde ud af, hvilke typer fødevarer, der er rige på fiber og anbefales til indtagelse. Hvad som helst?

1. Nødder

I hver skål bønner viser det sig, at der er op til dobbelt så meget indhold som grøntsager generelt. Herunder jordnødder og valnødder. Denne type mad er en god kilde til fiber og kan blandes med andre sunde fødevarer. Men husk, du skal ikke overdrive det med at spise nødder, for der er stadig kalorier, som kan have indflydelse på kroppen.

2. Bær

Hindbær, brombær og jordbær, det er også effektivt til at fjerne irriterende forstoppelse. Årsagen er, at de tre frugter indeholder fibre, som er godt for kroppen, især fordøjelsen. Derudover er bær også lavt i kalorier, så du kan spise dem med fløde som dessert i løbet af dagen.

Læs også: 5 tips til at forebygge forstoppelse

3. Hvedebrød

Som en type brød, der anbefales i kostprogrammet, viser det sig, at fuldkornsbrød også kan være nyttigt til at opretholde fordøjelsessundheden. For udover at være lavt fedtindhold, indeholder fuldkornsbrød fibre og komplekse kulhydrater. For at få det maksimale udbytte skal du sørge for at vælge en type brød, der indeholder fuldkorn.

4. Broccoli

Fra gruppen af ​​grøntsager, broccoli inklusive fødevarer, der indeholder højt fiberindhold. Ud over fibre er broccoli også lavt i kalorier og indeholder andre næringsstoffer, der er gode til indtagelse. For dem af jer, der har fordøjelsesproblemer, så prøv at inkludere broccoli i din daglige grøntsagsmenu.

Den bedste måde at spise denne type grøntsag på er at spise den rå. Fordi madlavning af broccoli siges at reducere mængden af ​​fiberindhold, den har. Hvis du vil spise den rå, skal du sørge for at rense broccolien, inden du indtager den. Men hvis du vil tilberede det, kan du vælge en tilberedningsmetode såsom dampning eller grillning for at undgå yderligere kalorier.

5. Frugter

For at overvinde forstoppelse skal du vænne dig til at spise masser af frugt. At spise frugt direkte, eller ikke blande det og ikke behandle det, kan være et forstoppelsesmiddel. Dette skyldes, at frugter er høje i fiber. Der er flere typer frugt, der anbefales, såsom pærer og æbler.

Læs også : Hvornår er det bedste tidspunkt at spise frugt?

Begge frugter indeholder endda fibre i huden. Spis disse frugter ved at skære dem i små stykker, men glem ikke at rense frugten først.

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat. Få anbefalinger til køb af lægemidler for at opnå en hurtigere bedring og tips til at bevare familiens sundhed fra en betroet læge. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store og Google Play.