5 tegn og symptomer, der vises, hvis du er inficeret med TB

, Jakarta – Tuberkulose eller TB er en meget smitsom sygdom. De bakterier, der forårsager TB, kan spredes meget let gennem luften. Du ved aldrig, hvornår du kan få denne sygdom.

I stedet for at skræmme dig, kan du få TB, når du interagerer med folk, der bor på kontoret eller i hjemmet. Især hvis dit immunsystem er svagt, vil din risiko for at få TB være højere.

Derfor er det vigtigt at kende de symptomer, der opstår, når man får TB. Målet er, at du straks kan besøge lægen til behandling.

Tuberkulose (TB) er en lungesygdom forårsaget af en bakterie kaldet Mycobacterium tuberculosis . Denne sygdom kan overføres gennem sprøjt af spyt, der frigives af TB-ramte, når de taler, hoster eller nyser. Folk, der aldrig har modtaget TB-vaccinen, er mere tilbøjelige til at pådrage sig denne lungesygdom.

Ligeledes mennesker med lav immunitet, såsom mennesker med hiv. Raske mennesker kan dog også få TB, når immunsystemet ikke formår at beskytte kroppen mod de TB-bakterier, der kommer ind i kroppen.

Følgende symptomer vil fremkomme, når man er inficeret med TB:

1. Kronisk hoste

Hvis du har en hoste, der ikke forsvinder i mere end to uger, bør du straks kontakte en læge. Fordi det kan være et symptom på TB. Hoste på grund af TB-infektion producerer normalt tykt, gråt eller gult slim, der kan være ledsaget af blodpletter, hvis infektionen er alvorlig.

Læs også: Genkend sundhedstilstande gennem sputumfarve

2. Feber

Alle typer infektioner er generelt karakteriseret ved symptomer på feber eller en stigning i kropstemperaturen, hvilket betyder, at immunsystemet forsøger at bekæmpe bakterier. Ligeledes ved TB-infektion. Denne lungesygdom kan også forårsage feber, som nogle gange er ledsaget af koldsved og kulderystelser.

3. Vægttab

De fleste mennesker med TB klager over ingen appetit, der varer i dagevis. Som et resultat vil patientens vægt falde drastisk, hvilket er et af de mest karakteristiske symptomer på lungetuberkulose.

4. Åndenød

bakterieinfektion Mycobacterium tuberculosis i lungerne og kanalerne forbundet med disse organer påvirker i høj grad åndedrætssystemet. Denne tilstand kan forårsage symptomer på åndenød ledsaget af brystsmerter. Når man scanner gennem røntgenbilleder, vil man se, at der er pletter, der indikerer skader på lungevævet.

5. Svag og let træt

Nedsat funktion af åndedrætssystemet på grund af beskadigelse af lungevæv, kombineret med nedsat appetit, resulterer i, at patienten føler sig svag og let træt. Mennesker med tuberkulose virker generelt sløve og klager ofte over træthed, selv når de laver lettere aktiviteter.

Læs også: Kend TB-infektion, her er stadierne af mikrobiologiske tests

Ud over at angribe lungerne kan TB-bakterier også spredes og angribe andre organer, såsom nyrer, tarme, hjerne eller kirtler. Følgende er de symptomer, der vises, hvis du har tuberkulose uden for lungerne baseret på de berørte organer:

  • Blodig urin ved nyretuberkulose

  • Rygsmerter ved spinal tuberkulose

  • Hævede lymfeknuder i lymfeknudetuberkulose

  • Mavesmerter, hvis du har tarmtuberkulose

  • Hovedpine og anfald ved TB i hjernen.

Læs også: Ikke kun lungerne, tuberkulose angriber også andre kropsorganer

Så hvis du oplever symptomerne på TB som ovenfor, bør du straks konsultere en læge. Du kan også tale med lægen om de helbredsproblemer, du oplever, gennem ansøgningen . Kontakt lægen for at formidle din klage og bed om lægemiddelanbefalinger via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.