Vær opmærksom, disse er 8 symptomer på diabetes mellitus

Jakarta – Alt, hvad der er overdrevet i kroppen, er aldrig godt for kroppen. Overskydende niveauer af salt i blodet på grund af for ofte indtagelse af salt mad kan få dig til at opleve forhøjet kolesterol og blodtryk. Indtagelse af krydret mad og overdreven koffein er heller ikke godt for mavesyren. Ligeledes hvis kroppen er overdreven i at indtage søde fødevarer.

Diabetes mellitus opstår, når kroppen har højt blodsukker. Hormonet insulin produceret af bugspytkirtlen transporterer sukker fra blodet, der skal lagres eller bruges som energi, når du er aktiv. Når du har diabetes, laver din bugspytkirtel ikke nok insulin, eller den kan ikke bruge den insulin, den producerer korrekt. Hvad er symptomerne på diabetes mellitus?

Symptomer på diabetes mellitus, du skal kende

Tilsyneladende varierer symptomerne på diabetes mellitus, afhængigt af niveauet af blodsukkerniveauet i kroppen. Nogle mennesker, især dem med prædiabetes eller type 2-diabetes, er mindre tilbøjelige til at opleve symptomer. Mens man er ved type 1-diabetes, kommer symptomerne hurtigere og mere alvorlige.

Læs også: Hvad er mere farligt, diabetes mellitus eller diabetes insipidus?

Imidlertid er de almindelige symptomer på diabetes mellitus som følger:

  • Hyppig tørst;

  • hyppig vandladning;

  • Konstant sult;

  • Der er et uforklarligt vægttab;

  • Træthed;

  • Sløret syn;

  • langsom sårheling;

  • Hyppigere infektioner, både i huden, kønsorganerne og i urinvejene.

Læs også: Disse 12 faktorer øger risikoen for diabetes mellitus

Faktisk, hvordan opstår diabetes mellitus?

Der er to måder, der kan forklare, hvordan diabetes mellitus kan opstå, nemlig:

  • Bugspytkirtlen (et organ bag maven) laver lidt eller ingen insulin. Årsagen er, at insulin dannes naturligt, som tjener til at hjælpe kroppen med at bruge sukker til energi.

  • Bugspytkirtlen producerer insulin, men det kan ikke bruges optimalt eller som det skal fungere. Denne tilstand kaldes insulinresistens.

Høje og lave niveauer af sukker i blodet kan bestemmes ved blodprøver. Hvis du vil tage en blodprøve, kan du bruge Check Lab-funktionen i applikationen lettere og mindre kompliceret. For at du bedre kan forstå diabetes, bør du vide, hvordan kroppen bruger mad til energi eller det, der er kendt som en metabolisk proces.

Kroppen har millioner af celler spredt i forskellige dele. Tja, for at kunne producere energi, har celler helt sikkert brug for mad i en simpel form, nemlig glukose opnået ved nedbrydning af mad og drikke, der kommer ind i kroppen og bruges til energi under kroppens aktiviteter.

Denne glukose transporteres derefter af blodet gennem blodkarrene for at blive fordelt til musklerne eller opbevaret i form af fedt. Denne glukose kan ikke trænge ind i cellen af ​​sig selv. Nå, det er her, bugspytkirtlen er nødvendig for at frigive hormonet insulin til blodet for at hjælpe med at trænge ind i blodet af glukose, så det kan bruges som energi.

Læs også: Den livsstil, som diabetes mellitus har brug for for at leve

Når denne glukose eller sukker forlader blodbanen og kommer ind i cellerne, sænkes blodsukkerniveauet. Men hvis insulin ikke er til stede, kan sukker ikke trænge ind i cellerne for at blive omdannet til energi. Som et resultat er der en ophobning af sukker i blodet, hvilket resulterer i en stigning i blodsukkerniveauet kaldet hyperglykæmi. Det er det, der får diabetes mellitus til at ske.

Fordi symptomerne på diabetes mellitus ofte ikke opdages, før de er i et mere alvorligt stadium, anbefales det at tage regelmæssige blodprøver. Ikke kun diabetes, denne blodprøve har mange funktioner, såsom at vide om der er en infektion eller at vide om der er en blodprop.