Kend bivirkningerne af insulininjektioner til personer med diabetes

, Jakarta – Mange mennesker med diabetes skal bruge insulin for at forblive sunde. Insulinbehandling kan dog forårsage forskellige bivirkninger. Insulin er et hormon, der hjælper med at regulere mængden af ​​sukker eller glukose i blodet. Insulin har en partner kaldet glukagon, et hormon, der virker på den modsatte måde.

Kroppen bruger insulin og glukagon til at sikre, at blodsukkerniveauet ikke bliver for højt eller lavt, og cellerne modtager nok glukose til at bruge som energi. Når blodsukkeret er for lavt, udskiller bugspytkirtlen glukagon, som får leveren til at frigive glukose til blodbanen. Personer med diabetes skal dog tage yderligere insulin for at hjælpe med at holde deres blodsukkerniveauer inden for et normalt område.

Læs også: Dette er grunden til, at diabetes er en livslang sygdom

Bivirkninger og risici ved insulininjektioner

Personer med type 1-diabetes skal tage insulin, men det kan give bivirkninger. Bivirkningerne en person oplever afhænger af den type insulin, de tager. Der er nogle almindelige bivirkninger ved insulininjektioner, nemlig:

  • Indledende vægtøgning, når celler begynder at optage glukose;

  • Blodsukker, der falder for lavt, eller hypoglykæmi;

  • Udslæt, klump eller hævelse vises på injektionsstedet;

  • Angst eller depression;

  • Hoste, mens du tager inhaleret insulin.

For at undgå disse uønskede bivirkninger, skal du først konsultere din læge, før du bruger insulininjektioner. Du kan kontakte lægen via chat i applikationen , når som helst og hvor som helst. Nemt, ikke? Du behøver bare Hent Ansøgning og drage fordel af chat-funktionen med læger kun gennem hånden.

Læs også: Type 1 og 2 diabetes, hvad er mere farligt?

Så hvem kan bruge insulininjektioner?

På grund af diabetes vil bugspytkirtlens insulinproduktion og brugen heraf blive forstyrret. Denne tilstand forårsager høje blodsukkerniveauer. Det er dog ikke alle med type 2-diabetes, der behøver at tage insulin. Mens mennesker med type 1-diabetes, skal øge deres insulinforsyning resten af ​​deres liv.

Der er tre hovedtyper af diabetes, der kan bruge insulininjektioner, nemlig:

  • Type 1-diabetes: Det begynder normalt i barndommen, når en person ikke producerer nok insulin. Resultatet af, at immunsystemet angriber en sund bugspytkirtel.

  • Type 2-diabetes: Det kan udvikle sig i alle aldre, men gennemsnittet er 45 år. Bugspytkirtlen producerer ikke nok insulin, eller kroppens celler bliver resistente over for det.

  • Svangerskabsdiabetes: Opstår under graviditet og gør det svært for en kvindes krop at reagere på insulin. Det stopper normalt efter fødslen, men øger en kvindes risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Type 1 og type 2 diabetes er normalt livslange tilstande. Type 2-diabetes er den mest almindelige hos mange mennesker i verden og tegner sig for 90-95 procent af dem med diabetes.

Læs også: Dette er årsagen til karrierekvinder mere sårbare over for diabetes

Kend typerne af insulininjektioner

Læger kan give sikker og effektiv insulinbehandling til personer med type 1-diabetes American Academy of Family Physicians Der er flere typer insulin, som folk kan bruge separat eller i kombination, nemlig:

  • Hurtigtvirkende insulin, der begynder at virke efter 15 minutter og varer omkring 3-5 timer;

  • Korttidsvirkende insulin, der tager 30-60 minutter at begynde at virke og har en varighed på 5-8 timer;

  • Mellemvirkende insulin, der tager 1-3 timer at begynde at virke, men varer 12-16 timer;

  • Langtidsvirkende insulin, der begynder at virke efter cirka 1 time og varer 20-26 timer;

  • Premix insulin, der kombinerer hurtigt eller korttidsvirkende insulin med langtidsvirkende insulin.

Din læge vil ordinere en af ​​disse insuliner eller en blanding deraf ud over et nøje kontrolleret skema. Hvis du nøje følger doseringen, reduceres risikoen for bivirkninger og komplikationer.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er bivirkningerne af insulinterapi?
MedicinNet. Tilgået 2020. Insulin til diabetesbehandling.