Farer ved inflammatoriske fødevarer, der kan øge risikoen for hjertesygdomme

Jakarta - Det er meget vigtigt at have en sund kost for at reducere risikoen for alvorlige sygdomme i fremtiden. En nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of American College of Cardiology (JACC), afslørede, at forbrugende inflammatoriske fødevarer øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme, såsom hjerte slag .

Undersøgelsen brugte data fra Nurses' Health Studies I og II, der analyserede mere end 210.000 mennesker, startende i 1986. Undersøgelsen strakte sig således over 32 år. Af de 20 procent af undersøgelsespopulationen, der indtog inflammatoriske fødevarer 46 procent mere i risiko for at udvikle hjertesygdom og 28 procent i risiko for at udvikle slag .

Læs også: Hyppige morgenmadsprodukter, godt for kroppens sundhed?

Hvad er inflammatoriske fødevarer?

Bogstaveligt talt, dvs inflammatoriske fødevarer defineret som fødevarer, der kan udløse betændelse i kroppen. Diætist Erin Coates, RD., siger, at betændelse i kroppen faktisk er en måde at beskytte sundheden på. Men det, du spiser, påvirker inflammation i kroppen, så der er nogle fødevarer, der skal undgås eller i det mindste begrænses i forbruget.

Her er nogle typer fødevarer, der udløser betændelse eller: inflammatoriske fødevarer , hvilket er vigtigt at vide:

1. Mad og drikkevarer med tilsat sukker

På den første liste inflammatoriske fødevarer , der er mad og drikke tilsat sukker. Når du fordøjer noget, kommer sukker ind i blodet. Derefter sætter insulin sukker ind i cellerne for at give dem energi. Men når der er for meget sukker på én gang, forsøger insulin at lagre overskuddet i fedtcellerne, hvilket får dem til at forstørre.

Over tid fører dette til vægtøgning og insulinresistens, som er forbundet med andre metaboliske tilstande. Så det er vigtigt at begrænse det overdrevne forbrug af tilsat sukker. Den sikre grænse for sukkerforbrug om dagen er 50 gram eller 5-9 teskefulde.

Læs også: Børn foretrækker at spise fastfood, hvad skal mødre gøre?

Det virker dog svært at undgå tilsat sukker, da mange emballerede fødevareproducenter tilsætter det i store mængder, for at forstærke smagen. For at omgå dette skal du gøre det til en vane at læse oplysningerne om sammensætning og næringsværdi, der er anført på fødevareemballagen.

2. Fødevarer, der indeholder transfedt

Transfedt er en af ​​de inflammatoriske fødevarer fordi det øger niveauet af dårligt kolesterol (LDL) og sænker niveauet af godt kolesterol (HDL). Dette kan øge risikoen for hjertesygdomme, slag og type 2-diabetes.

Eksempler på fødevarer, der indeholder transfedt, er dem, der er forarbejdet med afkortning . Som regel, afkortning bruges i fastfood-restauranter eller bagt og stegt mad, såsom kager, bagværk og kiks, flødekande og margarine.

3. Rødt kød og forarbejdet

Rødt og forarbejdet kød er også inkluderet inflammatoriske fødevarer , især når det indtages i overkant. Eksempler på forarbejdet kød i dette tilfælde er kød, der er blevet saltet, konserveret, fermenteret eller røget til smags- eller konserveringsformål.

Sådant kød indeholder store mængder mættet fedt, som kan forårsage betændelse. Rødt kød, der er tale om, er alle slags kød, der kommer fra køer, grise, får og geder. Sådan kommer du uden om dette ved at behandle kødet som tilbehør, ikke hovedretten.

Det vil sige, spis kød med måde, og balance det med andre typer mad, såsom grøntsager, kulhydrater og frugter, i en afbalanceret mængde. Vælg magert kød og begræns forbruget af forarbejdet kød.

Læs også: Årsager til ananas kan være årsagen til abort

4. Raffinerede kulhydrater

Raffinerede kulhydrater, såsom brød, kiks, sukkerholdige kornprodukter og pommes frites, er også inkluderet i denne kategori inflammatoriske fødevarer . Hvorfor forårsager raffinerede kulhydrater betændelse? Årsagen er, at raffinerede kulhydrater har en tendens til at have mistet deres næringsstoffer og er lavt i fiber.

Meget ligesom tilsat sukker kan raffinerede kulhydratfødevarer nedbrydes hurtigt i kroppen og kan øge blodsukkerniveauet. Så kan høje blodsukkerniveauer skabe en inflammatorisk reaktion i kroppen.

Det er en lille forklaring på faren inflammatoriske fødevarer til krop og madprøver. Så det er vigtigt at være mere omhyggelig med at vælge, hvad der indtages dagligt.

Få en sund og afbalanceret kost, som omfatter en bred vifte af nærende fødevarer. Hvis du har brug for ekspertråd, kan du Hent Ansøgning at spørge en ernæringsekspert.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Disse 'inflammatoriske fødevarer' kan øge hjertesygdomme, risiko for slagtilfælde: Sådan undgår du dem.
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. 5 fødevarer, der kan forårsage betændelse.