Hvordan fjerner jeg IUD KB? dette er forklaringen

, Jakarta – Der er mange måder, man kan gøre for at forhindre graviditet. En der kan bruges er at bruge en spiral KB eller IUD KB. På KB Intrauterin enhed (IUD), som er et præventionsmiddel, der sættes ind i livmoderen, så der ikke sker befrugtning. Alligevel spørger mange mennesker om, hvordan man installerer og fjerner det. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan man fjerner spiralen.

Den rigtige måde at fjerne spiralen på

Spiralen er en lille T-formet enhed, der indsættes i en kvindes livmoder for at forhindre graviditet. Denne enhed er udråbt som en af ​​de mest effektive former for prævention (KB), med en frekvens på mindre end 1 ud af 100 kvinder, der oplever graviditet, mens de bruger spiralen hvert år.

Læs også: 13 fakta om IUD-prævention, du skal vide

Hvis moderen bruger prævention i form af en spiral for at forhindre graviditet, skal denne enhed en dag fjernes af forskellige årsager. Nogle af årsagerne er, at man ønsker at blive gravid, føler ubehagelige eller uudholdelige bivirkninger, og at man har passeret tidsfristen, så de skal udskiftes.

For de fleste kvinder er det lige så nemt at fjerne spiralen som indsættelsesprocessen. Alligevel skal fjernelsesprocessen stadig udføres på en klinik med en erfaren læge, ikke alene. For at finde ud af, hvordan du fjerner IUD'en, er disse trin:

1. Moderen ligger på undersøgelsesbordet i rygleje med benene skrævede.

2. Speciallægen vil indsætte et spekulum for at adskille skedevæggen og finde spiralen placeret.

3. Ved hjælp af en pincet trækker lægen forsigtigt i ledningen, der er fastgjort til enheden.

4. "armen" på spiralen vil blive foldet opad, når den bevæger sig langsomt ud af livmoderen. Derefter vil den medicinske ekspert fjerne spekulumet.

Hvis præventionsspiralen ikke kommer ud med et let træk, vil lægen fjerne enheden ved hjælp af en anden metode. Lægen kan have brug for en hysteroskopi for at fjerne den, hvis den har sat sig fast i livmodervæggen. Hysteroskopi er nyttig til at udvide livmoderhalsen, så instrumentet er let at fjerne. Under denne procedure kræves der også bedøvelse.

Læs også: Ingen grund til bekymring, her er 4 bivirkninger af spiralprævention

Under processen med at fjerne spiralen kan nogle kvinder opleve blødning eller kramper under eller efter præventionsprocessen. Din læge kan foreslå at tage smertestillende medicin før aftalen for at mindske ubehaget.

Så, hvis spiralen skal fjernes på grund af en infektion, kan din læge ordinere antibiotika eller andre behandlinger. Så længe der ikke er komplikationer eller infektioner, kan hormon- eller kobberspiralen indsættes med det samme, hvis moderen ønsker at erstatte den med en ny. Sørg for kun at gøre dette med en gynækolog.

Det er den måde, der skal gøres for at fjerne spiralen for kvinder, der forsøger at forhindre graviditet. Igen, sørg for kun at udføre denne proces med en specialist eller erfaren læge, så risiciene kan minimeres. Du ønsker vel ikke at opleve skader på livmoderen, vel? Overlad det til eksperterne.

Læs også: Ting at overveje, før du vælger IUD-prævention

Mødre kan også fjerne spiralen prævention på flere hospitaler, der arbejder med . Det er meget nemt at bestille, ganske enkelt Hent Ansøgning , kan moderen bestemme det nærmeste sygehus og timer efter ønske. For at nyde denne bekvemmelighed skal du downloade appen med det samme!

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvordan fjernes en intrauterin enhed (IUD)?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Alt hvad du behøver at vide om spiralfjernelse.