Unormalt vaginalt udflåd, er det sandt, at egenskaberne ved livmoderhalskræft?

"Hvis du oplever udflåd fra skeden, der forårsager vaginal kløe, lugt og farveændringer, bør du foretage en undersøgelse for at undgå forskellige helbredsproblemer, der kan opstå. Unormalt udflåd fra skeden kan være et tegn på livmoderhalskræft."

, Jakarta - Vil du vide, hvor mange mennesker med livmoderhalskræft i Indonesien? Ifølge en meddelelse fra sundhedsministeriet i 2017 sagde WHO, at der var mindst 15 tusinde tilfælde af livmoderhalskræft hvert år i vores land. Stort set, ikke?

Pas på, leg ikke med denne sygdom. Årsagen er simpel, livmoderhalskræft kan føre til dødelig alias død. Så hvad er symptomerne eller karakteristika ved livmoderhalskræft? Er det rigtigt, at udflåd fra skeden kan være et tegn på livmoderhalskræft? Tjek hans anmeldelse nedenfor.

Læs også: Har du livmoderhalskræft, kan det helbredes?

Hvad er normalt, hvad er unormalt?

Vaginalt udflåd under graviditeten vil helt sikkert få gravide til at føle sig utilpas. For det er ingen hemmelighed, at graviditet kan forårsage en række forskellige klager hos kvinder. Startende fra kvalme, mavekramper, til træthed. Kan du forestille dig, hvad gravide kvinder skal stå over for?

Nå, det er faktisk ikke svært, hvordan man skelner mellem normalt vaginalt udflåd eller ej under graviditeten. Når vaginalt udflåd er normalt, har det normalt en klar eller mælkehvid farve. Derudover har normalt vaginalt udflåd ikke en stærk lugt, er ikke fiskeagtig og har ikke en skarp lugt. Normalt forekommer det ret meget med en glat og våd konsistens og opstår et par dage mellem menstruationscyklusser eller under ægløsning.

I mellemtiden skal du kende karakteristikaene ved unormalt udflåd fra skeden, så denne tilstand kan behandles korrekt. Følgende er karakteristika for unormalt udflåd fra skeden, du skal være opmærksom på:

  1. Vaginalt udflåd forårsager en brændende fornemmelse og kløe i skeden.
  2. Væsken har en meget tyk tekstur og har en skarp lugt, såsom fiskeagtig eller rådden.
  3. Vaginalt udflåd er ledsaget af bækkensmerter og blødning.
  4. Vaginalt udflåd ændrer farve til gullig hvid, grøn, brun og er ledsaget af blod.

Læs også : Pas på karakteristika for livmoderhalskræft i det tidlige stadie

Du bør straks konsultere en læge, hvis du oplever symptomer på unormalt udflåd fra skeden. Der er mange sundhedsmæssige lidelser karakteriseret ved unormalt udflåd fra skeden. Men er dette virkelig et tegn på livmoderhalskræft? Kom nu, Hent nu for at finde ud af den helbredstilstand, du oplever!

Har mange symptomer, ikke kun hvidlig

Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - Medlineplus er udflåd fra skeden faktisk et træk ved livmoderhalskræft. Mere præcist unormalt vaginalt udflåd som beskrevet ovenfor. Men livmoderhalskræft kan faktisk forårsage en række symptomer eller klager hos patienter.

Udover udflåd fra skeden vil livmoderhalskræft også give smerter i bækkenet, især i den nederste del af maven. Mennesker med livmoderhalskræft kan også føle smerte under samleje. Rygsmerter og uregelmæssige menstruationscyklusser er også andre symptomer, man skal være opmærksom på fra livmoderhalskræft.

Derudover er kroppen let svag og træt, blødninger, der ikke er normale og uden for menstruationscyklussen, og tab af appetit er andre tegn på livmoderhalskræftsymptomer.

Symptomer på livmoderhalskræft vil generelt kunne mærkes gradvist af den syge. Jo hurtigere livmoderhalskræft opdages, jo nemmere vil behandlingen være at udføre. På den måde bliver chancerne for bedring endnu større.

Læs også: Overvind Leucorrhoea ved at indtage disse fødevarer

Der er flere forholdsregler, der kan tages for at undgå livmoderhalskræft. At begynde fra at have sikker sex, modtage HPV-vaccinen, rutinemæssigt gennemgå celleprøver, ikke ryge og leve en sund livsstil er nogle af de måder, man kan gøre for at forebygge livmoderhalskræft.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået i 2020 Health A-Z. Vaginalt udflåd.
US Department of Health and Human Services. Tilgået 2020. Office of Population Affairs. Vaginalt udflåd.
National Institutes of Health - Medlineplus. Tilgået 2020. Livmoderhalskræft.