Blodtyperne hos børn og fædre er ikke altid de samme, det er en kendsgerning

, Jakarta – At kende typen af ​​blodtype er vigtigt for dig selv eller andre. Dette skyldes, at hvert individ har en forskellig type blodgruppe fra hinanden. Der er flere typer blodtyper, der skal kendes, nemlig blodtyperne A, B, AB og O.

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om blodtype

Hos børn følger den blodtype, der ejes, ikke nødvendigvis faderen. Dette skyldes, at den blodtype, som barnet besidder, følger det gen, der er stærkere mellem far eller mor. Følgende er fakta om de mulige blodtyper, som børn af forældre med forskellige blodtyper kan have.

Blodtyper hos børn og fædre er ikke altid de samme

Ikke kun mellem individer, blodtyperne hos børn og fædre er ikke nødvendigvis de samme. Selvom gener, DNA, blodtype og mange dele af et barns selv stammer fra deres forældre, er det ikke nødvendigvis det samme som deres fars blodgruppe.

Forældre giver en masse information om deres gener eller DNA til deres børn gennem blod. Generelt vil ægtepar med samme blodtype have samme blodgruppe som deres barn.

Men hvis begge forældres blodtyper er forskellige, vil den med det mest dominerende gen naturligvis blive fulgt af barnet.

Læs også: Ikke kun blodtype, Rhesus skal også kendes

Herigennem har faderen ikke nødvendigvis det mest dominerende gen. Så børn og fædre har ikke nødvendigvis samme blodtype.

Lancering Dr. Greene Det følgende er den blodtype, som barnet vil have i henhold til forældrenes blodgruppe.

  1. Forældre med blodtype A og B vil få børn med blodtype A, B, AB og endda O.
  2. Forældre med blodtype A og AB vil få børn med blodtype A, B og AB.
  3. Forældre med blodtype A og O vil få børn med blodtype A og O.
  4. Forældre med blodtype B og AB vil få børn med blodtype A, B og AB.
  5. Forældre med blodtype B og O vil få børn med blodtype B og O.
  6. Forældre med blodtype AB og O vil få børn med blodtype A og B.

Det er fakta om den blodtype, der vil blive ejet af barnet baseret på den blodgruppe, som ejes af forældrene.

Der er ikke noget galt i, at forældre tager en blodtypeprøve på deres barn for at finde ud af, hvilken blodtype barnet har, til det nærmeste hospital efter barnet er født.

Kend vigtigheden af ​​at kende blodtype

Lancering The Globe and Mail , er det meget vigtigt at kende blodtypen på dig selv og dine børn. Dette er nødvendigt for at forhindre fejl ved at udføre blodtransfusioner eller undergå behandling med kirurgiske metoder.

Inkompatibilitet af blod modtaget fra bloddonorer kan forårsage et sundhedsproblem kendt som ABO-inkompatibilitet.

ABO-inkompatibilitet kan forårsage forstyrrelser i immunsystemet, der får kroppen til at opleve svimmelhed, feber, mavesmerter, urin ledsaget af blod, til hævelse på injektionsstedet af nålen, der bruges til blodtransfusioner.

Læs også: Urin ledsaget af blod, pas på ABO-inkompatibilitetssymptomer

ABO-inkompatibilitet, der ikke behandles korrekt, kan føre til helbredskomplikationer, såsom blodpropper, hjertesvigt og nedsat blodtryk.

Hvis der er ting du vil spørge om blodtype, så spørg lægen direkte gennem ansøgningen , når som helst og hvor som helst.

Reference:
Dr. Greene. Hentet 2021. Blodtyper 102: A-, B-, O- og AB-gruppernes rolle i fastlæggelsen af ​​faderskab
The Globe and Mail. Tilgået i 2021. Hvorfor skal jeg kende min blodtype?