Pletter under graviditet, farlige eller normale?

Jakarta - Nogle gange misforstås pletter under tidlig graviditet ofte som menstruationsblod, hvilket får gravide kvinder til at føle sig paniske. Faktisk er pletter under graviditeten normale, og 20 procent af gravide kvinder vil opleve det i en alder af de første 12 uger. Blodet der kommer ud er lidt, men farven kan variere, lige fra pink, mørkerød til brun. Mødre behøver ikke at bekymre sig, for som tidligere nævnt er denne tilstand normal, og graviditeten vil helt sikkert gå glat, og barnet vil blive født sundt.

Årsager til pletter under graviditet

Når befrugtningen sker, vil det befrugtede æg klæbe til livmodervæggen, hvilket forårsager let blødning eller kommer ud som pletter i flere dage. Disse pletter opstår også normalt før graviditeten er kendt, så de bliver ofte misforstået som et tegn på menstruation. Så hvis en gravid kvinde har regelmæssige menstruationer hver måned, kommer der blod ud, når hendes menstruation er gået, dette er et almindeligt tegn på graviditet og ikke længere pletter forårsaget af embryonets fastgørelse til livmodervæggen.

Der er også andre årsager til, at pletter opstår, nemlig fordi der er: cervikal polyp eller en harmløs lille klump i livmoderhalsen. Cervikale polypper Dette bløder så på grund af det høje boost af hormonet østrogen, så blodgennemstrømningen til karene omkring livmoderen øges under graviditeten. Så hvis der er kontakt i dette område, såsom samleje, vil der opstå blødninger.

Farlige typer pletter

Under graviditeten udskiller Miss V nogle gange flere typer væsker, såsom slim og nogle gange blod. Der er ingen grund til bekymring, fordi dette er en almindelig ting, især i første trimester. Du kan bruge en serviet til at rense den. Men hvis blødningen stadig opstår i andet og tredje trimester, eller er så kraftig, at du har brug for en pude, kan du ikke ignorere dette og ringe til din læge med det samme for korrekt behandling.

Læs også: Årsager til pletter, når du er gravid 6 måneder

Håndtering af pletter under graviditet

Den eneste måde at håndtere udledning af blodpletter under tidlig graviditet er at bruge trusseindlæg eller bind til at opsamle blodet. Skift flittigt bind og vent, indtil blødningen stopper. Men hvis du føler, at blodet, der kommer ud, er ret meget som om du har din menstruation, skal du straks kontakte din læge for at sikre dig, at der ikke er risikable graviditetskomplikationer.

Mødre kan ikke reagere på dette på en afslappet måde, for hvis det ikke behandles med det samme, kan det true moderens og barnets sikkerhed i maven. Så for at undgå alvorlig blødning, der forårsager komplikationer, skal du gøre følgende:

  • Gå eller stå ikke for meget. Øg tiden til at sidde eller ligge ned.
  • Udvid hvile og lur eller prøv sengeleje.
  • Drik masser af vand.
  • Sid eller læg dig med fødderne oppe.
  • Reducer fysisk aktivitet, der gør dig træt.
  • Undgå at løfte tunge genstande.

Læs også: Gravide kvinder, det er ting, du kan og ikke kan gøre under sengeleje

Nå, for når denne plettilstand opstår, skal moderen gøre det sengeleje , så du skal tænke dig om to gange om at gå ud af huset, nu kan gravide spørge om forskellige helbredsproblemer gennem applikationen . Mor kan tale direkte igennem Video/taleopkald og Snak med betroede læger og altid stå ved 24 timer. Køb af medicin kan nu også bruge applikationen . Metoden er meget nem, bare bestil gennem applikationen, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Hvad venter du på? Hent nu i App Store og Google Play!