Dette forårsager parotitis aka fåresyge

, Jakarta - Parotitis eller mere populært kendt som 'fåresyge', er en sygdom karakteriseret ved hævelse af kinder og kæber. Denne sygdom kan ramme alle, selvom den er mere almindelig hos børn. Medicinsk forklares fåresyge som hævelse, der opstår i ørespytkirtlen, som er den kirtel, der har ansvaret for at producere spyt, som er placeret under øret.

Hovedårsagen til fåresyge er infektion med paramyxovirusvirus, i ørespytkirtlen eller spytkirtlerne, som så forårsager hævelse. Ligesom influenzavirus kan paramyxovirus nemt spredes gennem sprøjt af spyt, der transporteres af luften, når man hoster eller nyser, genstande og mad og drikke, der er blevet forurenet med denne virus.

Immunitet bliver en afgørende faktor

Selvom det er forårsaget af en virus, kan fåresyge faktisk kun forekomme hos dem, der oplever et svækket immunsystem. For under normale omstændigheder er det menneskelige immunsystem stærkt nok til at afværge forskellige typer af sygdomsfremkaldende vira, der trænger ind i kroppen.

På den anden side, når immunsystemet er svagt, er vira og bakterier, der forårsager sygdom, mere modtagelige for angreb. Derfor er det vigtigt altid at bevare udholdenheden, ved at implementere en sund livsstil, såsom at spise en afbalanceret nærende kost, motionere regelmæssigt og få nok søvn.

Symptomer der opstår

Symptomer på fåresyge opstår generelt efter 14 til 25 dage efter at være blevet inficeret med virussen. Ud over hævelse af ørespytkirtlen er denne sygdom også ledsaget af andre fysiske symptomer, såsom feber, smerter ved tygning og indtagelse af mad, ledsmerter, mavesmerter, træthed og nedsat appetit.

Yderligere undersøgelse for at etablere en diagnose af fåresyge skal også udføres af en læge for at opdage årsagen til hævelsen. Opstår det på grund af fåresyge eller andre sygdomme som tonsillitis (betændelse i mandlerne). Hvis du oplever disse symptomer, er det derfor vigtigt at søge læge med det samme.

Trin til hjemmebehandling

Efter at være blevet diagnosticeret med fåresyge og fået en recept fra lægen, kan følgende trin tages derhjemme for at fremskynde genopretningsprocessen.

1. Tryk den hævede del sammen med varmt vand

At komprimere det hævede område ved hjælp af et håndklæde, der er blevet dyppet i varmt vand, vil hjælpe med at reducere smerte og forbedre blodcirkulationen. Gør det med jævne mellemrum for at hjælpe med at fremskynde deflationen af ​​den hævede del.

2. Få masser af hvile

For at fremskynde helingen er tilstrækkelig hvile nødvendig. Undgå også at lave aktiviteter, der er for anstrengende og at sove for sent.

3. Drik masser af vand

Uanset om du er syg eller rask, hører vi ofte anbefalingen om at indtage nok vand, ikke? Dette skyldes, at indtagelse af nok vand kan hjælpe med at neutralisere toksiner i kroppen. Selv når du har fåresyge, kan det fremskynde genopretningsprocessen at drikke masser af vand.

Det er en lille forklaring om fåresyge. Hvis du har brug for mere information om denne sygdom eller andre sundhedsproblemer, så tøv ikke med at bruge funktionerne Kontakt læge på app , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker, kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe stoffer online online , når som helst og hvor som helst, bare ved at trykke på Hent Ansøgning i App Store og Google Play Store.

Læs også:

  • Genkend fåresyge, en sygdom, der gør dig flov over at forlade huset
  • Fåresyge og fåresyge, hvad er forskellen?
  • 6 årsager til hævede tandkød kan gøre det svært at bevæge sig