Forklaring af Tubektomi og Vaxektomi

, Jakarta – For ægtepar, der ikke ønsker at have børn mere, er sterilisering en metode, der ofte udføres. Med sterilisering kan de forhindre graviditet permanent. Normalt udføres denne handling af ægtepar, der allerede har mere end 3 børn, er over 30 år, eller som ikke ønsker flere afkom.

Hos mænd udføres sterilisering gennem en vasektomiprocedure. Mens for kvinder udføres sterilisering gennem familieplanlægningssterilisering eller også kendt som tubektomi. Læs mere om forklaringen af ​​disse to steriliseringsmetoder her.

Vasektomi

Vasektomi er en steriliseringsprocedure, der udføres ved at skære sædkanalen (vas deferens), som fører sæd fra testiklerne til Mr.P. Sædceller vil således ikke blive blandet med sæd, så sæden, der kommer ud, kan ikke befrugte ægget.

For at udføre en vasektomi vil kirurgen først massere mandens pung, indtil han kan mærke sædlederen. Processen med at søge efter denne vase kan beskrives som, når du forsøger at finde et reb i gummilinningen på dine joggingbukser, når rebet trækkes ind. Når det er fundet, vil lægen derefter punktere det andet lag af pungen for at skabe mikrohuller ved hjælp af en lille nål og en pincet til at trække vasen lidt ud.

Derefter vil lægen suturere enden af ​​røret gennem en proces kaldet intraluminal kauterisering med fascial interposition . Ved hjælp af denne teknik vil lægen skære enden af ​​vaserøret i to ben og lave et snit på en af ​​indervæggene med en varm nål. Derefter vil lægen sy det beskyttende væv i vasen (fascia) for at lukke det åbne rør.

Suturering af røret har til formål at forhindre rekanalisering, der kan opstå, når mikroskopiske kanaler vokser mellem de afskårne ender af vaserøret. Når det sker, kan sæden strømme gennem den nye vej og derefter blandes med sæden.

Læs også: Lær præventionsmidlerne til mænd at kende

Vasektomiproceduren tager normalt kun omkring 30 minutter og udføres under lokal eller generel anæstesi. Denne steriliseringsmetode for mænd forårsager milde til moderate smerter omkring testiklerne og varer kun få sekunder, afhængigt af mandens smertetolerance.

Efter at have gennemgået en vasektomi, rådes du til at hvile en dag og undgå anstrengende fysisk arbejde, såsom at løfte tunge genstande, hoppe, løbe , cykling og svømning i løbet af ugen.

Læs også: Kan vasektomi virkelig påvirke mandlige kønspræstationer?

Tubektomi

Tubektomi er en præventionsmetode for kvinder, som udføres ved at skære eller binde æggelederne. Ægget vil således ikke kunne gå til livmoderen. Sædceller vil heller ikke være i stand til at nå æggelederen og befrugte ægget.

Tubektomi er meget effektiv til at forhindre undfangelse og graviditet. Denne metodes evne til at forhindre graviditet når 99,9 procent. Derudover kan tubektomi også beskytte dig og din partner mod seksuelt overførte sygdomme. På den måde kan du og din partner have sex frit og sikkert.

For at udføre en tubektomi er der flere muligheder, som du kan diskutere med din læge eller jordemoder direkte. Årsagen er, at hver kvinde kan have en anden tilstand, så det kræver forskellig behandling. Følgende muligheder for tubektomiteknik er tilgængelige:

  • Laparoskopisk kirurgi

I denne proces vil lægen indsætte et laparoskop for at bestemme placeringen af ​​æggelederen og lukke kanalen med kirurgisk udstyr.

  • Minilaparotomi

Minilaparotomi bruger en teknik til at binde og fastspænde æggelederne med specialværktøj.

  • Slangeimplantat

I denne proces vil lægen indsætte et lille rør gennem skeden og livmoderhalsen, indtil det når æggelederen. Installation af dette implantat tjener til at blokere, ikke skære eller binde æggelederne.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

Nå, det er en forklaring på tubektomi og vasektomi. Hvis du vil vide mere om disse to steriliseringsmetoder, skal du bare spørge eksperterne, der bruger applikationen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak at diskutere sundhed når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.