Kend forskellen mellem gigt og iskias

, Jakarta - Ledlidelser er nok de mest almindelige lidelser, som mennesker oplever. Især med et job, der altid kræver høj mobilitet, så leddene er på spil. Blandt de ledlidelser, der ofte opleves, er smerter og smerter måske de mest populære. Men du skal vide, ømhed og gigt er to forskellige sygdomme, du ved. Hvad tror du gør forskellen? Her er diskussionen!

Hvad er gigt?

Gigt eller i medicinske termer kaldet gigt er normalt karakteriseret ved hævede, røde, varme og smertefulde led. Reumatoide lidelser mærkes som udgangspunkt oftest i fingrenes led. Især hvis denne tilstand opstår i både venstre og højre hånd. Især unge kvinder er mere tilbøjelige til at opleve denne lidelse.

Læs også: Kend de ledlidelser, som kontoransatte er sårbare

Gigt vil i starten kunne mærkes som en mild tilstand, fordi den vil angribe små led, fordi de ikke er i stand til at angribe store led. Men over tid, hvis gigten er alvorlig og alvorlig, kan den påvirke store led såsom nakke, knæ, hofter, til kæben.

Faren for gigt er ikke kun i leddene. Mennesker med gigt har potentiale til at opleve komplikationer som hjertesygdomme, depression, anæmi og endda handicap. Normalt dør mennesker, der har gigt, hurtigere af hjertesygdom end mennesker, der ikke har gigt.

Leddegigt eller leddegigt er en autoimmun sygdom, der ikke opstår pludseligt. Kroppens immunsystem bør ikke angribe kroppen selv. Men hvis der er visse årsager, eller der er medfødte tilstande, bliver immunsystemet let at angribe sig selv.

Mest sandsynligt er årsagen en fødevarefaktor, der bruger konserveringsmidler eller miljøet. Denne tilstand opstår langsomt, og du vil ikke vide det, før endelig en autoimmun sygdom viser sig.

Gigt, hvis det ikke kontrolleres, vil have en ret farlig virkning. En person kan opleve at halte, når han går eller være ude af stand til at knappe en skjorte, så du ikke kan leve selvstændigt og har brug for hjælp fra andre.

Læs også: På denne måde slipper du af med dine smerter under graviditeten

Hvad er Iskias?

I modsætning til gigt behøver du ikke bekymre dig for meget om ømhed og smerter. Årsagen er, at smerter og smerter ikke vil have en væsentlig negativ indvirkning på dit liv. Smerter og smerter vil heller ikke have stor effekt på dine daglige aktiviteter. Smerter og smerter kan opstå, hvis du har søvnmangel, stresset, skriver for meget eller skriver for hurtigt. Smerter og smerter er forårsaget af forskellige faktorer, og nogle gange er de ikke direkte relateret til leddene.

Smerter, der opstår ved ømhed og smerter, kan også opstå på grund af betændelse i sener, det væv, der forbinder knogler og muskler. Andre tilstande, der kan forårsage ømhed og smerter, er virusinfektioner, skjoldbruskkirtelhormonmangel (hypothyroidisme), knoglekræft og psykiske lidelser.

Du vil ikke altid opleve gigt, hvis der er klager over ømhed og smerter. Men det gælder ikke omvendt, hvis man har gigt, skal der være klager over smerter. Hertil kommer, at selvom gigt viser en mere alvorlig lidelse, kan hyppige og langvarige smerter og smerter indikere ting, der også er alvorlige, såsom knoglekræft, hormonforstyrrelser og andre systemiske sygdomme.

Læs også : 5 tricks til at undgå ømhed under sport

Du bør ikke ignorere disse to klager. Hvis der er symptomer på ømhed og smerter eller gigt, skal du straks kommunikere med din læge via applikationen for rådgivning om passende behandling. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning i Google Play eller App butik lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Reumatoid arthritis.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er årsagerne til uforklarlige muskelsmerter?.