Hvor lang tid tager en urinvejsinfektion?

, Jakarta – Urinvejsinfektion (UTI) er karakteriseret ved flere symptomer, men det typiske symptom er en vandladningsforstyrrelse, nemlig en følelse af ufuldstændighed ved vandladning. Derfor er det nødvendigt at tage passende behandling for at overvinde det ubehag og de symptomer, der opstår. Så hvor lang tid tager det at helbrede en UVI?

Denne sygdom er forårsaget af en bakteriel infektion, der trænger ind i urinvejene. Normalt kommer bakterier ind gennem urinvejene. Urinvejsinfektion er en lidelse, der opstår i de organer, der indgår i urinsystemet, nemlig nyrerne, urinlederne, urinrøret og blæren. Infektionen opstår oftest i blæren og urinrøret.

Læs også: Årsager til urinvejsinfektioner, du skal kende og passe på

Behandling for at helbrede urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner skal behandles med det samme, fordi symptomerne på denne tilstand kan forstyrre daglige aktiviteter og kan endda forværres. Generelt behandles denne type infektion med forbrug af lægemidler, der falder ind under kategorien antibiotika. Denne type lægemiddel vil blive ordineret af en læge til behandling af en UVI, afhængigt af kroppens tilstand og typen af ​​fundne bakterier.

Efter at have taget antibiotika, vil symptomerne på en urinvejsinfektion normalt begynde at aftage. hvor lang tid vil det tage? Normalt kun et par dage. Symptomer på urinvejsinfektioner vil aftage efter at have taget antibiotika efter et par dage. Alligevel skal forbruget af lægemidlet stadig fortsættes, indtil det er afsluttet.

Antibiotika bruges til at behandle sygdomme forårsaget af bakterielle infektioner, herunder urinvejsinfektioner. De antibiotika, som lægen har ordineret, skal tages for at undgå deres virkninger. Antibiotika, der ikke bruges, kan øge risikoen for geninfektion, endnu værre. Ikke at tage antibiotika kan også gøre visse bakterier resistente over for yderligere behandling.

UVI kan gentage sig ofte. I tilfælde som dette vil læger normalt ordinere antibiotika i lave doser i flere måneder. Urinvejsinfektioner bør behandles med det samme for at undgå forværring af tilstanden. Hvis det er alvorligt, skal en UVI muligvis behandles på et hospital med antibiotika, der indsprøjtes i kroppen.

Læs også: Hvordan man behandler urinvejsinfektioner fuldstændigt

Hvis du oplever symptomer på en urinvejsinfektion, især hvis den kommer igen eller forværres, skal du straks tage på hospitalet til undersøgelse. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at bruge appen at kontakte lægen. Spørg mere om urinvejsinfektioner eller fortæl dine symptomer og få behandlingsråd fra en ekspert. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Selvom det kan overvindes med medicin og indtagelse af antibiotika, kan urinvejsinfektioner også forebygges på flere måder. For at forhindre urinvejsinfektioner er her nogle måder, der kan anvendes!

  • Rengør kvindeområdet ordentligt

Urinvejsinfektioner kan ske for alle, men risikoen siges at være højere hos kvinder. Derfor er en måde at forhindre det på at rense kvindeområdet ordentligt. Rengøring af intimområdet skal udføres forfra og bagfra, dvs. efter hver afføring eller vandladning. Dette gøres for at forhindre, at bakterier omkring anus trænger ind i skeden og urinrøret og derefter smitter.

  • Drik meget vand

Forebyggelse af urinvejsinfektioner kan også gøres ved at drikke masser af vand. Dette kan hjælpe med at øge hyppigheden af ​​vandladning, så det kan hjælpe med at skylle eventuelle bakterier ud, der måtte være kommet ind i urinrøret. Bakterier kan trænge ind i denne kanal gennem samleje.

Læs også: Det er de typer sygdomme, der kræver antibiotika

  • Det rigtige undertøj

At bære det rigtige undertøj kan også hjælpe med at forhindre UVI. For at undgå denne sygdom, normalt at bære undertøj, der ikke er for smalt og lavet af bomuld.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Urinvejsinfektion (UTI).
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om urinvejsinfektion.
NCBI. Tilgået 2020. Brug af medicin: Brug antibiotika korrekt og undgå resistens.