Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem persille, koriander og selleri

“Selvom de ligner hinanden, er der nogle mærkbare forskelle mellem persille, koriander og selleri. Nemlig formen, størrelsen af ​​bladene, til duften af ​​hvert blad. De tre blade er også rige på næringsstoffer såsom vitaminer, mineraler og antioxidanter, der kan give forskellige sundhedsmæssige fordele."

, Jakarta – Hvis du ser godt efter, ligner persille, selleri og korianderblade ved første øjekast ens. Som et resultat kan mange mennesker ikke skelne dem fra hinanden, selv om de betragter dem som den samme grøntsag. Men i virkeligheden har hver af disse grøntsager en anden form, smag, aroma og fordele.

Fordi næringsindholdet i de tre grøntsager er forskelligt. Så hvad er forskellene mellem de tre grøntsager? Og hvad er fordelene, der kan opnås fra de næringsstoffer, der er indeholdt i det? Lad os se anmeldelsen her!

Læs også: Hvad er fordelene ved Bidara-blade for sundheden?

Vær opmærksom på bladenes form og deres aroma

Der er flere forskelle, der kan bemærkes for at skelne de tre, herunder:

  1. Persille blade

Baseret på bladenes form ligner persilleblade selleri, som er spidse og mørkegrønne i farven. Persilleblade har dog en mindre bladstørrelse sammenlignet med selleri. Bladene har også en tendens til at krølle og klynge sig sammen. Derudover er bladpersille også runde og glatte, mens bladselleri ser takkede ud. Med hensyn til duften er persilleblade mildt duftende og har en frisk og mild smag.

  1. Koriander blade

Koriander blade eller også kendt som Koriander har en bladform, der ikke er skarp og har tendens til at være stump og buet. Selvom korianderblade ved første øjekast minder meget om selleri, men koriander har en lysere farve end bladselleri og persille. I mellemtiden, hvad angår smag og aroma, har korianderblade en tendens til at føles stærke sammenlignet med persille eller bladselleri.

  1. Selleri

Selleri har blade, der er brede og skarpe og mørkegrønne i farven. Selleristængler har en tendens til at se halvmåneformede og takkede ud. Desuden er bladselleri længere end persille- og korianderblade. Delikat frisk duftende selleri med en mere delikat og karakteristisk smag. Sammenlignet med andre er duften af ​​bladselleri ikke så stærk som korianderblade.

Læs også: Lær 5 fordele ved vandgræskar for kropssundhed

Næringsindhold og fordele, der kan opnås

De tre blade er rige på næringsstoffer, der er vigtige for at opretholde en sund krop. Som et resultat kan det at spise disse grøntsager opretholde det generelle helbred. Nå, her er de forskellige fordele, der kan opnås fra disse tre grøntsager.

  1. Persille blade

Rapporteret fra Web MD, indeholder persilleblade mange vitaminer, mineraler og antioxidanter, der kan give forskellige sundhedsmæssige fordele. Et af de vitaminer, der er rigt på sit indhold af persille, er vitamin K. Derudover indeholder persilleblade også en række C-vitamin, A-vitamin og antioxidanter kendt som flavonoider.

Nogle sundhedsmæssige fordele kan helt sikkert opnås baseret på disse ernæringsmæssige indhold. For eksempel, såsom forebyggelse af kræft, sunde knogler, sunde øjne, forebygge diabetes, for at forhindre hjertesygdomme.

  1. Koriander blade

Korianderblade indeholder vitaminer, mineraler og antioxidanter, der kan give betydelige sundhedsmæssige fordele. Korianderblade er høje i vitamin K, som kan spille en vigtig rolle i at hjælpe blodpropper i kroppen. Derudover kan K-vitamin også hjælpe med at forbedre knoglesundheden og kan forebygge knogleproblemer såsom osteoporose.

Udover K-vitamin kan andre næringsstoffer, der findes i korianderblade og frø, også give forskellige sundhedsmæssige fordele. For eksempel lindrer det smerter og betændelse i kroppen, er svampedræbende, så det er godt for hudens sundhed, sænker blodsukkerniveauet og mindsker risikoen for hjertesygdomme.

  1. Bladselleri

Rapporteret fra Healthline, selleri er en grøntsag, der er meget fiberrig og indeholder C-vitamin, betacaroten og flavonoider. I det mindste er der 12 typer yderligere antioxidantnæringsstoffer, der findes i en stilk selleri. Disse antioxidanter spiller en rolle i at beskytte celler, blodkar og organer mod oxidativ skade forårsaget af frie radikaler.

Derudover er der flere andre fordele, der kan opnås ved at indtage bladselleri. For eksempel, såsom at forbedre fordøjelsen, kan hjælpe med at kontrollere blodtrykket, forebygge Alzheimers sygdom, for at forhindre kræft.

Læs også: Kend næringsstofferne i grønne grøntsager, du ikke kan gå glip af

Nå, det er forklaringen på forskellen mellem persille, selleri og korianderblade og deres næringsindhold. Derfor kan det helt sikkert give fordele for kroppens sundhed at lave en af ​​de tre som ingrediens eller madlavningskrydderi.

Hvis du vil vide mere om det næringsindhold, der findes i andre grønne grøntsager, kan du kontakte lægen gennem applikationen . Forbi chat/videoopkaldsfunktion direkte for at spørge det Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:

Healthline. Tilgået i 2021. Sundhedsmæssige fordele ved koriander
Healthline. Tilgået i 2021. 5 sunde fordele ved at tilføje selleri til din kost
WebMD. Tilgået i 2021. Sundhedsmæssige fordele ved persille