Tilstande, der forårsager brystsmerter, når de trykkes

, Jakarta - Bryster, der føles ømme, når de trykkes ned, får ofte nogle kvinder til at føle sig rastløse. Årsagen er, at klagen er et tegn på alvorlige forhold. Så hvilke forhold kan forårsage brystsmerter?

Læs også: Smerter i et eller begge bryster, pas på symptomer på mastalgi

Her er nogle tilstande, der kan forårsage brystsmerter, når de trykkes, nemlig:

1. Fibroadenom

Har du nogensinde hørt om en brystklage kaldet fibroadenom? Fibroadenom er den mest almindelige type godartet tumor, der opstår i brystområdet. Fibroadenomets form er rund med faste grænser og har en svampet konsistens med en glat overflade. Derudover kan størrelsen af ​​disse klumper forstørres under graviditeten.

Nå, selvom fibroadenom-klumper generelt ikke forårsager smerte, men når man nærmer sig menstruation, kan disse klumper være smertefulde. Heldigvis spredes fibroadenom ikke til andre organer over tid, i modsætning til brystkræft. Kort sagt forbliver disse klumper bare i brystvævet.

2. Hormonudsving

Brystsmerter kan også være forårsaget af hormonelle udsving, for eksempel udløst af menstruationscyklussen. En kvindes menstruationscyklus forårsager udsving i hormonerne østrogen og progesteron. Nå, dette hormon kan få en kvindes bryster til at føles hævede, tykke og nogle gange smertefulde, når de trykkes.

Hvis brystsmerter er forårsaget af hormonelle udsving, bliver det normalt værre i de to til tre dage før din menstruation. Nogle gange vil smerten fortsætte gennem hele menstruationscyklussen.

Derudover er der også flere perioder eller udviklingsperioder, der påvirker menstruationscyklussen, hvilket har potentiale til at forårsage brystsmerter. For eksempel pubertet, graviditet og overgangsalder.

Læs også: 6 måder at overvinde brystknopper

3. Brystkræft

I nogle tilfælde kan brystsmerter udløses af væksten af ​​unormale celler i brystet, også kendt som brystkræft. Det skal understreges, at ikke alle brystknopper er kræftfremkaldende.

Det skal dog tages alvorligt, indtil det rent faktisk er erklæret ikke kræft. Nå, et af symptomerne på brystkræft kan være karakteriseret ved smerter eller hævelse i brystet.

Pas på, leg ikke med denne sygdom. Brystkræft er en ondartet tumor, der udvikler sig i brystets celler. Disse unormale celler kan spredes til andre dele af kroppen på et mere alvorligt stadium.

4. Mastitis

Andre årsager til brystsmerter kan også være forårsaget af mastitis eller brystbetændelse. Mennesker med denne tilstand oplever symptomer som hævede bryster, rødme, varmefølelse og berøringssmerter.

De fleste tilfælde af mastitis opleves af ammende kvinder. Denne tilstand vil få brystet til at føles ømt og hævet på grund af betændelse. I nogle tilfælde kan mastitis også være ledsaget af infektion. Tag ikke let på denne klage, da mastitis også kan forårsage bylder i brystvæv.

Læs også:Hvordan man overvinder brystsmerter under menstruation

5. Udløst af andre forhold

Ud over de fire ting ovenfor, kan brystsmerter også være forårsaget af flere andre tilstande, såsom:

  • Pubertet hos piger.
  • Graviditet, brystsmerter har en tendens til at være mere almindelige i første trimester.
  • Fibrocystiske brystforandringer er en almindelig årsag til brystsmerter. Fibrocystisk brystvæv indeholder klumper eller cyster, der har tendens til at være blødere før en menstruation.
  • Efter fødslen kan en kvindes bryster svulme op på grund af amning. I nogle tilfælde kan denne tilstand være meget smertefuld. Hvis du bemærker et rødt område på dit bryst, skal du straks søge læge. Tilstanden kan signalere en infektion eller andet, mere alvorligt brystproblem.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. Brystsmerter
NIH - National Cancer Institute. Tilgået 2020. Brystændringer og -betingelser.
Healthline. Tilgået i 2020. Mastitis.
Mayo Clinic. Tilgået december 2020. Brystsmerter.