Her er den rigtige måde at håndtere DHF-symptomer på hos babyer

"Hæmoragisk feber (DHF) kan forårsage alvorlige symptomer kaldet dengue. Ikke kun hos voksne kan symptomer på denguefeber hos spædbørn også forekomme. Måske kan nogle forældre gå i panik over denne tilstand, selvom der er behov for ordentlig behandling for at håndtere symptomerne. Som at give febermedicin, give væske og få masser af hvile.”

, Jakarta – Denguefeber er en sygdom forårsaget af en virus, der overføres til mennesker gennem visse myg. Nogle mennesker kan udvikle en mere alvorlig sygdom kendt som dengue hæmoragisk feber (DHF), som kan være dødelig, hvis den ikke diagnosticeres og behandles omgående.

Babyer under 12 måneder er mere tilbøjelige til at udvikle alvorlige tilfælde af sygdommen. Men før det bliver meget alvorligt, kan du anvende nogle behandlinger for at håndtere symptomerne på DHF hos babyer. Her er, hvordan du håndterer symptomerne på denguefeber hos babyer, som du har brug for at kende!

Læs også: Børn med denguefeber, hvad skal moderen gøre?

Hvordan man håndterer symptomer på denguefeber hos babyer

Symptomer på denguefeber hos spædbørn kan være svære at genkende og ligner andre almindelige barndomsinfektioner. Søg straks en læge, hvis din baby har feber med et af følgende symptomer:

  • Feber eller lav temperatur (mindre end 36°C)
  • Døsighed, mangel på energi eller irritabilitet.
  • Udslæt.
  • Usædvanlig blødning (gummi, næse, blå mærker).
  • Opkastning (mindst 3 gange på 24 timer).

Symptomer på denguefeber kan hurtigt blive alvorlige og kræver øjeblikkelig lægehjælp eller hospitalsindlæggelse. I mellemtiden er der flere måder at håndtere på, herunder:

  • Feberkontrol: Giv paracetamol og følg altid etikettens anvisninger. Bad forsigtigt barnet i koldt vand.
  • Giv rigeligt med væske såsom vand eller drikkevarer tilsat elektrolytter. Dehydrering opstår, når en person mister for meget kropsvæske på grund af feber, opkastning eller ikke drikke nok væske.

Hold øje med tegn på dehydrering og søg pleje med det samme, hvis din baby har tegn på dehydrering. Du kan straks bestille tid hos lægen på hospitalet for at foretage en undersøgelse af babyen. Du kan endda bestille tid på hospitalet ved hjælp af appen .

Læs også: Dehydrering gør børns denguefeber symptomer værre?

Sådan beskytter du babyer mod denguefeber

Der er ingen vaccine til at forhindre denguefeber. Hvis du bor i et område, hvor der er forekommet tilfælde af denguefeber, skal du tage følgende trin for at undgå myggestik:

  • Dæk tremmesenge, klapvogne og bæreseler med myggenet til enhver tid, både indendørs og udendørs.
  • Til babyer på 2 måneder og derover skal du bruge et insektmiddel indeholdende op til 30 procent DEET, picaridin eller IR3535. Følg instruktionerne på produktet. Brug dog ikke insektmiddel på babyer under 2 måneder.
  • Klæd baby i løst bomuldstøj, der dækker arme og ben.
  • Bo et sted, der har aircondition eller har gardiner for vinduer og døre.

Hvor længe varer dengue-symptomer hos babyer?

Symptomerne kan begynde fra 4 dage til 2 uger efter at være blevet bidt af en inficeret myg og varer normalt i 2 til 7 dage. Når feberen aftager, kan andre symptomer forværres og kan føre til mere alvorlige blødninger; fordøjelsesproblemer såsom kvalme, opkastning eller svære mavesmerter; og vejrtrækningsproblemer såsom vejrtrækningsbesvær. Dehydrering, kraftige blødninger og et hurtigt blodtryksfald (chok) kan opstå, hvis DHF ikke behandles. Disse symptomer er livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Læs også: Fakta om denguefeber, du behøver at vide

Sådan diagnosticeres denguefeberh

Hvis du tror, ​​at dit barn kan have denguefeber, skal du straks kontakte lægen. Du bør også kontakte lægen, hvis dit barn for nylig har været i et område, der er ramt af denguefeber og har feber eller svær hovedpine.

For at stille en diagnose vil lægen undersøge barnet og vurdere symptomerne. Lægen vil spørge om barnets sygehistorie og nylige rejser og sende en blodprøve til undersøgelse.

Reference:
Baby Center. Fået adgang i 2021. Denguefeber hos babyer.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. Dengue.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Denguefeber.