5 tegn på psykiske lidelser, der ofte er uvidende

”Der er forskellige tegn på psykiske lidelser, som ofte ikke bliver opdaget, når de opstår. Faktisk kan dette tegn få den syge til straks at tjekke sig selv og få en diagnose, så han kan blive behandlet med det samme. Nogle af tegnene inkluderer konstant træthed og fysiske forstyrrelser."

, Jakarta – Mange mennesker er kun opmærksomme på deres fysiske helbred, selvom mental sundhed også er vigtig at opretholde. Begge kan påvirke hinanden og påvirke livskvaliteten, hvis en af ​​dem har problemer. Et af de psykiske problemer er psykiske lidelser.

Når man oplever psykiske lidelser, er tegnene ikke lette at genkende. Dette skyldes, at symptomerne er meget brede, så det er nødvendigt at få en undersøgelse hos en læge.

Alligevel er der nogle tegn på psykiske lidelser, som er almindelige, men ikke mange mennesker er klar over. Hvad er disse symptomer? Tjek diskussionen om tegn på psykiske lidelser, der ofte ikke er realiseret nedenfor, ja!

Læs også: Er en psykopat en psykisk sygdom?

Nogle tegn på psykiske lidelser, der sjældent opdages

Psykiske lidelser er tilstande, der forårsager svækket tænkning og adfærd, hvilket resulterer i en manglende evne til at klare de krav og rutiner, der stilles i det normale liv. Psykiske lidelser kan også være relateret til overdreven stress på grund af bestemte situationer eller rækker af begivenheder.

Ligesom kræft, diabetes og hjertesygdomme er psykisk sygdom ofte fysisk, følelsesmæssig og psykologisk. Derudover kan miljøstress, genetiske faktorer, biokemiske ubalancer eller en kombination af disse også udløse psykiske lidelser. Gennem korrekt behandling kan mennesker med psykiske lidelser komme sig og overvinde deres følelsesmæssige ustabilitet.

Desværre går psykiske lidelser ofte ubemærket hen. Ifølge The American Psychological Association er her tegnene på en psykisk lidelse, som du skal kende for at få en tidlig diagnose:

1. Konstant træthed

En person, der føler sig konstant træt, kan være et naturligt tegn på en psykisk lidelse. Alligevel opdages dette problem ofte ikke, fordi de føler, at de ikke har det fysisk godt. Derudover forsøger folk med dette problem ofte at skjule, hvad de oplever for ikke at føle sig flov.

Der er med andre ord mange biologiske, miljømæssige og sociale faktorer, der kan forklare, hvorfor en person med en psykisk sygdom kan føle sig træt i løbet af dagen. Hvis du føler dig træt i løbet af dagen uden tilsyneladende grund, er det derfor en god idé at få et mentalt helbredstjek med det samme.

2. Fysisk smerte

Hvad alle har brug for at vide er, at mental og fysisk sundhed hænger sammen. Hvis du har en psykisk lidelse, kan dit fysiske helbred også blive påvirket. En undersøgelse viste, at omkring 50 % af mennesker med kroniske smerter oplever symptomer på depression. Disse psykiske problemer kan også forårsage mavesmerter, smerter i kroppen, fordøjelsesproblemer og andre.

Et andet tegn på psykiske lidelser, der kan opstå, er muligheden for en øget smertefølsomhed. Dette kan skyldes interaktioner mellem forstyrrede hjernekemikalier og følelsen af ​​smerte.

Derfor, hvis du oplever følelser af smerte og smerte, som årsagen er ukendt, er det bedre at tjekke med en læge eller psykolog.

3. Følelsesmæssig lidelse

Problemer med følelser er et af de tegn på psykiske lidelser, som sjældent diskuteres. Når man taler om psykisk sygdom, taler man ofte om at føle sig deprimeret, angst, ked af det eller endda ophidset.

Hvis du ikke er i stand til at føle glæde, så har du anhedoni. Dette kan resultere i tab af evnen til at opleve glæde i lange perioder.

4. Undgår ofte

Det er naturligt for alle at undgå noget, de ikke kan lide. Normalt sker dette af flere årsager, såsom udsættelse, stress eller manglende interesse. Men når det kommer til at udvikle undgåelsesmønstre, kan dette blive et større problem. For eksempel kan en person med panikangst gentagne gange undgå visse situationer, der kan udløse et panikanfald.

5. Personlighedsændring

Hvis nogen opfører sig som en helt anden person, ikke handler eller føler sig som sig selv, er dette et advarselstegn. Sørg for at få dig selv tjekket, hvis du eller nogen omkring dig har dette problem.

Læs også: Ofte at gå til musikkoncerter kan være sundt for sjælen

På trods af de forskellige symptomer og typer af psykisk sygdom, deler mange familier, der har en pårørende med en psykisk sygdom, lignende oplevelser. Måske afviser du alle tegn på denne psykiske lidelse, fordi du undgår stigmatiseringen af ​​dem omkring dig. Nogle gange kan dette ske med den person, du elsker, og du er i tvivl om, hvad du skal gøre.

Accepter, at alle disse symptomer er normale og almindelige blandt familier, der oplever lignende situationer. Find ud af alt, hvad du kan om din elskedes sygdom ved at læse og tale med professionelle inden for mental sundhed. Del det du har lært med andre.

Find hjælp

Støtte fra de nærmeste mennesker eller mennesker, der forstår din tilstand, er meget vigtig for at styrke dine følelser. Hvis du føler, at du ikke kan tale om situationen med venner eller andre familiemedlemmer, så find en gruppe, der kan yde støtte. Disse grupper giver mulighed for at tale med andre, der oplever samme type problem.

Faktisk er terapi gavnlig for personer med psykiske lidelser. En mental sundhedsprofessionel kan foreslå måder at håndtere og bedre forstå sygdommen på.

Når du leder efter en behandler, så vær tålmodig og tal med flere fagpersoner, så du kan vælge den rigtige til dig eller en kollega i nød. Mennesker med psykiske lidelser fokuserer ofte kun på deres eget liv. Når dette sker, kan andre familiemedlemmer føle sig tilsidesat eller vrede.

Læs også: 5 måder at komme hurtigt videre og ikke sidde fast i skyldfølelse

Hvis personen tættest på dig har en psykisk lidelse, så accepter hans "egoisme" som en del af hans helingsproces. Det er vigtigt at huske, at der er håb om bedring, og at mange mennesker med psykiske lidelser med behandling kan vende tilbage til produktive og tilfredsstillende liv.

Hvis du har psykiske og følelsesmæssige helbredsproblemer, bør du straks tjekke direkte på det anbefalede hospital her . Korrekt håndtering minimerer langsigtede sundhedsrisici. Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Kom nu, Hent Ansøgning via Google Play eller App Store.

Reference:
Nami. Hentet 2021. Fem advarselstegn på psykisk sygdom, som folk savner.
American Psychiatric Association. Hentet 2021. Advarselstegn på psykisk sygdom.