Rødlige hudlæsioner, pas på Erythema Multiformis

, Jakarta – Bortset fra hudsygdomme kan udseendet af rødlige læsioner på hudens overflade være et tegn på andre sundhedsproblemer. En sygdom, der har sådanne symptomer, er erythema multiformis, som er en tilstand, der opstår på grund af en infektion, især en virusinfektion, for eksempel Herpes simplex-virus (HSV). Denne sygdom er karakteriseret ved udseendet af rødlige læsioner, der er akutte, men kan heles uden at forårsage komplikationer.

Ud over hudoverfladen forekommer erythema multiforme ikke kun på huden, men kan også forekomme i slimlagene, såsom læber og øjne. Grundlæggende er denne sygdom opdelt i to typer, nemlig erythema multiformis minor og erythema multiformis major. Erythema multiformis, der ikke forekommer i slimhindelaget, er erythema multiforme minor. Mens erythema multiformis major, forekommer i et eller flere lag af slimhinden.

Læs også: Anses ofte for normal, genkend symptomerne på røde pletter Erythema Multiformis

Ud over virusinfektioner kan denne sygdom også opstå på grund af reaktioner på visse lægemidler. Erythema multiformis udløst af stoffer er ofte relateret til en persons evne til at nedbryde stoffer i kroppen, der er svækket. Dette forårsager så ophobning af stoffer fra lægemidlet i kroppen. Denne tilstand kan udløse et immunrespons, især i hudens epitelceller, hvilket forårsager erythema multiforme.

Symptomer på erythema multiformis du behøver at kende

Det mest karakteristiske og hovedsymptom på denne tilstand er udseendet af rødlige læsioner på overfladen af ​​huden. Der er dog andre symptomer, der også vises som et tegn på denne sygdom, herunder feber, kulderystelser, let træt, ledsmerter, ømme og ømme øjne, smerter i mund- og halsområdet, hvilket gør det svært at spise og drikke.

Normalt vil disse symptomer vises først og derefter efterfulgt af udseendet af rødlige læsioner på overfladen af ​​huden. Røde læsioner på huden kan forekomme i små antal til hundredvis. Generelt opstår hudlæsioner først på bagsiden af ​​hænderne eller på fødderne, hvorefter de spredes til benene, indtil de når kroppen. Læsioner er mere almindelige på armene end på benene.

Læs også: Røde pletter vises på huden, pas på Erythema Multiformis

Rødlige læsioner på grund af denne sygdom kan også forekomme på håndflader og fødder og samle sig på albuer og knæ. Ud over fødderne og hænderne optræder læsioner også almindeligvis i ansigtet, krop og hals. Ofte er de læsioner, der opstår, kløende og brændende.

Til at begynde med er de læsioner, der opstår, runde i form og røde eller lyserøde. Læsioner kan vokse og rage ud (papuller) og forstørre til plaques, der kan nå flere centimeter i størrelse. Læsionerne vokser sædvanligvis over 72 timer, hvor midten af ​​såret bliver mere synligt mørkere, når læsionen forstørres. Nogle gange kan området danne blærer og hærde eller skorpe over.

Desværre er det indtil nu stadig ikke kendt nøjagtigt, hvad der forårsager udseendet af erythema multiforme. Imidlertid siges denne tilstand at være relateret til genetiske faktorer. Erythema multiformis menes at kunne angribe en person på grund af flere typer vira, såsom vira Herpes simplex, parapoxvirus, Varicella zoster virus, adenovirus , Hepatitisvirus, HIV og cytomegalovirus .

Læs også: Ikke Panu, her er 5 årsager til hvide pletter på huden

Få mere at vide om erythema multiforme eller andre helbredsproblemer ved at spørge en læge på appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!