Kend sammenligningen af ​​Pfizer-, Moderna- og AstraZeneca-vacciner Corona-vacciner

, Jakarta - Vaccinedistribution udføres fortsat, så spredningen af ​​COVID-19-sygdommen kan undertrykkes med det ultimative mål at stoppe den igangværende pandemi. Der er kun én type corona-vaccine, der er blevet distribueret i Indonesien, nemlig Sinovac. Bare rolig, AstraZeneca-vaccinen er snart klar til at blive distribueret.

Alligevel er der stadig mange mennesker, der spørger om effektiviteten eller også kaldet effekt, som produceres af AstraZeneca-vaccinen. I denne artikel vil der blive foretaget en sammenligning mellem den vaccine, der vil blive distribueret til offentligheden, og andre typer vacciner, som fx Pfizer eller Moderna, der er tilgængelige i udlandet. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Læs også: Hvordan får man COVID-19-vaccination?

Forskellen mellem AstraZeneca, Pfizer og Moderna Corona-vacciner

For nylig har flere vacciner modtaget tilladelse fra Food and Drug Administration (FDA), nemlig Pfizer, Moderna og AstraZeneca. Indtil videre er det kun AstraZeneca, der er klar til at blive distribueret i flere lande, herunder Indonesien. Selvfølgelig kan dette gøre en stor ændring i bestræbelserne på at immunisere globalt, så pandemien kan stoppes.

Vaccinen blev opdaget af forskere fra University of Oxford og godkendt i Storbritannien den 30. december. Denne corona-vaccine har også modtaget godkendelse fra WHO i februar, som er blevet distribueret til det meste af Europa, Asien og Afrika. Imidlertid forhindrede dets lavere effektivitet mod varianter distribueret i Sydafrika samt potentielle bivirkninger dets tidlige frigivelse.

Men hvad er forskellen mellem AstraZenecas Corona-vaccine, Pfizer og Moderna? Her er anmeldelsen!

1. Opbevaring og distribution

En af fordelene ved AstraZeneca typen af ​​coronavaccine er, at den kan opbevares ved en højere temperatur. Denne vaccine kan opbevares i et rum med en temperatur mellem 2-8 Celsius, hvilket er en normal køleskabstemperatur. I mellemtiden skal Moderna og Pfizers coronavirus-vacciner opbevares ved minusgrader, indtil de er klar til brug. Derfor er AstraZeneca velegnet til klimaet i det tropiske Indonesien.

2. Pris

En anden faktor, der gør AstraZeneca egnet til at blive valgt i Indonesien, er dens relativt billige pris. Denne corona-vaccine anslås kun at koste omkring 60.000 Rp. pr. dosis. Hvad angår Pfizer, er prisen pr. dosis omkring 300 tusind Rp., med Moderna, som er endnu dyrere, mellem Rp. 400.000 og 600.000. Denne pris vil dog sandsynligvis svinge med tiden og udviklingen af ​​vaccinen.

Læs også: Dette er kravene til Corona-vaccinemodtagere i Indonesien

3. Bivirkninger

Bivirkningerne forårsaget af de tre corona-vacciner er praktisk talt de samme, såsom en følelse af smerte i injektionsområdet og influenzalignende symptomer som feber, træthed, hovedpine og muskelsmerter. Forbedring af det nye immunsystem sker efter en person får den anden dosis. Der er rapporter om, at AstraZeneca-vaccinen forårsager blodpropper, men tallene er virkelig små, kun 30 tilfælde ud af 5 millioner mennesker, der er vaccineret. Denne sag er dog stadig under særlig forskning.

4. Total effektivitet

mRNA-vacciner, såsom Pfizer og Moderna, har ringe fordele med hensyn til effektivitet. Det siges, at effektiviteten er omkring 95 procent effektiv mod COVID-19 efter en anden dosis er givet i et klinisk forsøg. Ligesom andre vacciner kan disse to vacciner også reducere risikoen for alvorlig sygdom, selvom en person er blevet smittet med SARS-CoV-2 virus.

Mens for AstraZeneca-typen af ​​corona-vaccine, når effektniveauet 76 procent mod COVID-19 sygdom, i op til tre måneder, selvom der kun gives én dosis. Derudover bliver vaccinen mere effektiv med længere ventetid mellem doser med mindre infektion, muligvis når en person får en ny injektion mere end 12 uger senere. Dette blev sammenlignet med en person, der modtog den anden vaccine mindre end seks uger senere. Der bliver dog stadig forsket yderligere.

Læs også: Corona-vacciner er stadig nødvendige, selvom du er blevet smittet

Det er diskussionen om forskellene mellem AstraZeneca, Pfizer og Moderna coronavirus-vaccinerne. Selvom effektivitetsniveauet af AstraZeneca-vaccinen er lavere, er den på den anden side overlegen og velegnet til tropiske lande som Indonesien. Det er håbet, at når alle har modtaget corona-vaccinen, ansøgning flok immunitet kan gøres med det ultimative mål at stoppe pandemien.

Har du stadig spørgsmål vedrørende corona-vaccinen, kan lægen fra klar til at hjælpe med at svare rigtigt. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning , kan du få direkte adgang til medicinske eksperter uden at skulle mødes ansigt til ansigt. Download derfor applikationen nu!

Reference:
Forebyggelse. Hentet 2021. Hvordan er AstraZenecas COVID-19-vaccine sammenlignet med Pfizers, Modernas og Johnson & Johnsons?