Skal vide, 10 tidlige tegn på et hjerteanfald

, Jakarta - Vil du vide, hvor alvorlig hjerte-kar-sygdom er ( hjerte-kar-sygdomme /CVD) i verden? Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er denne sygdom den største dødsårsag på verdensplan. CVD er en gruppe af lidelser i hjertet og blodkarrene, såsom koronar hjertesygdom, cerebrovaskulær sygdom, reumatisk hjertesygdom og andre tilstande.

Ifølge WHO er omkring fire ud af fem dødsfald som følge af hjerte-kar-sygdomme forårsaget af hjerteanfald og slagtilfælde slag . En tredjedel af disse dødsfald sker for tidligt hos personer under 70 år. Ret bekymrende, ikke?

Et hjerteanfald er ikke en joke, for det kan dræbe den ramte så hurtigt. Alligevel betyder det ikke, at denne sygdom ikke kan overvindes. Ifølge eksperter kan risikoen for at dø af et hjerteanfald reduceres, hvis den syge får professionel lægehjælp.

Derfor rådes syge til straks at søge læge eller andet medicinsk personale, hvis de oplever symptomer på et hjerteanfald. Så spørgsmålet er, hvad er symptomerne på et hjerteanfald, som de syge generelt oplever?

Læs også: 3 typer hjerteanfald at passe på

Svarende til forkølelse, brystsmerter til hjertebanken

Vil du vide, hvordan de tidlige symptomer på et hjerteanfald ser ud? I de fleste tilfælde vil de syge klage over forhold, der ligner forkølelse. For eksempel svimmelhed, kvalme eller opkastning, koldsved, hjertebanken, svie i brystet, tryk eller tung følelse.

I nogle tilfælde kan patienter også opleve smerter i brystet, der spreder sig til kæben, nakken og ryggen. Husk dog, at lægeverdenen ikke kender begrebet forkølelse.

Gå derfor straks til det nærmeste hospital, hvis du oplever disse symptomer. Fordi et hjerteanfald er en medicinsk nødsituation, der skal behandles med det samme.

Nå, her er andre hjerteanfaldssymptomer ifølge eksperter: Nationale Sundhedsinstitutter - MedlinePlus :

  1. Brystsmerter, det mest almindelige symptom på et hjerteanfald.
  2. Smerten kan stråle fra brystet til arme, skuldre, nakke, tænder, kæbe, maveområde eller ryg.

Smerten, som de syge oplever, kan være svær eller mild, såsom:

  • Bryst som bundet stramt reb.
  • Brystet, som om det var optaget af noget tungt.
  • Bryst som pres eller klemning.
  • Dårlig fordøjelsesbesvær.

Smerten eller ømheden ved et hjerteanfald varer oftest mere end 20 minutter. I nogle tilfælde kan smerten lindres ved at hvile eller tage visse lægemidler, såsom nitroglycerin til at slappe af i blodkarrene. Vær dog forsigtig, der er en mulighed for, at symptomerne på et hjerteanfald stadig kan dukke op igen.

Ud over symptomerne eller klagerne ovenfor er der andre symptomer, som vi skal være opmærksomme på, herunder:

3. Rastløs.

4. Kroppen sveder meget.

5. Hoste.

6. Kvalme og opkastning.

7. Stivhed eller svimmelhed.

8. Besvimede.

9. Åndenød.

10. Hjertebanken (hjertet slår for hurtigt eller uregelmæssigt).

Læs også: 5 typer af sygdomme forbundet med hjertet

Nå, generelt vil de, der har et hjerteanfald, opleve ovenstående symptomer. Der er dog andre grupper, der kan opleve lidt eller ingen brystsmerter. Denne tilstand opstår normalt i middelalderen (alder 40 år og derover), personer med diabetes og kvinder.

Ifølge eksperter ved NIH kan denne gruppe opleve usædvanlige symptomer, såsom åndenød, træthed og svaghed. Denne tilstand kaldes stille hjerteanfald, aka et hjerteanfald uden symptomer. Hmm, ret skræmmende er det ikke?

Dødelige komplikationer

Et hjerteanfald er en nødsituation, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. Årsagen er, at et hjerteanfald gør, at blodforsyningen til hjertet pludselig blokeres, normalt forårsaget af en blodprop. Vær forsigtig, manglende blodtilførsel til hjertet kan skade hjertemusklen og være livstruende.

Kort sagt kan et hjerteanfald, der ikke behandles, føre til alvorlige komplikationer. Ifølge eksperter ved det nationale sundhedsvæsen (NHS), komplikationer af et hjerteanfald kan omfatte:

  • Arytmi, unormal hjerterytme. For eksempel begynder hjertet at slå hurtigere, for derefter at stoppe med at slå (hjertestop).
  • Kardiogent shock, når hjertemusklen er alvorligt beskadiget og ikke længere kan trække sig ordentligt sammen for at levere nok blod til kroppens forskellige organer.
  • knust hjerte ( hjertebrud ), når hjertemusklen, væggene eller hjerteklapperne splittes (ruptur).

Læs også: Vær opmærksom, disse er typerne af hjertesygdomme i en ung alder

Vær forsigtig, denne komplikation kan opstå hurtigt efter et hjerteanfald og er en førende dødsårsag. Ifølge eksperter ved NHS dør mange pludseligt af komplikationer af et hjerteanfald, før de når hospitalet, eller inden for en måned efter et hjerteanfald.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer midt i COVID-19-pandemien? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Hentet januar 2020. Hjerteanfald
Sundhedsministeriet - Direktoratet for Forebyggelse og Kontrol med ikke-smitsomme sygdomme. Tilgået i 2020. Hvad er symptomerne på et hjerteanfald?
NHS UK. Hentet januar 2020. Sundhed A-Z. Hjerteanfald.
WHO. Tilgået 2020. Hjerte-kar-sygdomme.