Siddestilling kan påvirke skoliose

Jakarta – Forkerte siddevaner kan give smerter i taljen, især hvis du sidder for længe og i en forkert siddestilling. Dette vil resultere i overdreven belastning af rygmusklerne og har en tendens til at øge risikoen for skader på det omgivende væv, især når man sidder i bøjet stilling eller læner sig på den ene side af kroppen i længere tid.

Mennesker, der sidder i uhensigtsmæssige stillinger, såsom vippet eller lænet på den ene side af kroppen, vil være mere tilbøjelige til at opleve en ubalance i muskeltonus. Til sidst kan denne tilstand føre til skoliose, som er en krumning af rygsøjlen.

Personer med skoliose vil have en rygmarvsstruktur, der bøjer til højre eller venstre side eller knoglestrukturen vil være formet som bogstavet S eller C. Uden behandling vil skoliose føre til nedsat muskelstyrke, muskelstivhed, smerter, til en ubalance og ubalanceret rygsøjle, stabil. Denne tilstand påvirker også hjertet og lungerne.

Læs også: Har en historie med skoliose, mens du er gravid, hvad skal man gøre?

Genkendelse af symptomerne på skoliose

Hvis tilfældet er ret mildt, har skoliose en tendens til at forårsage ingen symptomer. Men i tilfælde, der er ret alvorlige, kan symptomer opstå fra andre menneskers syn på ændringer i din fysik, såsom skulderen, der ser vippet ud på den ene side, højre og venstre hofter er ikke justeret, en bule af skulderbladet på den ene side af kroppen, et hoved, der vippes, ser ikke lige ud i midten af ​​skulderen, det ene ben er længere end det andet, rygsmerter, prikken, til følelsesløshed.

Ikke nok med det, svær skoliose vil også vise symptomer på rygsøjlen, såsom at være snoet eller buet til den ene side af kroppen, nogle gange danner bogstavet C eller S. Et andet tegn på denne rygsøjlelidelse er udseendet af hudens overflade i det område af rygsøjlen, der oplever ændringer, såsom udseendet af områder af huden, der går ind, eller tilstedeværelsen af ​​behårede pletter.

Læs også: Denne pilatesbevægelse for mennesker med skoliose

Måske mærker du ingen symptomer, selvom du faktisk har skoliose. Men andre mennesker kan se ændringer i din krop, så hvis de opstår, skal du straks tjekke ud, så skoliose kan behandles med det samme. Du kan bruge appen så det er nemmere at spørge og svare hos en speciallæge eller bestille tid på det nærmeste sygehus.

Faktisk, hvad forårsager skoliose?

Tilsyneladende vides ikke med sikkerhed, hvad der er den nøjagtige årsag til tilstanden skoliose. Det menes dog, at denne rygmarvslidelse findes i familier. Under nogle forhold kan en forkert siddestilling udløse denne lidelse, især i en alder af børn og unge.

Læs også: Hold dig i form, dette er den rigtige øvelse for mennesker med kyfose

I mellemtiden er der også flere andre ting, der menes at bidrage til forekomsten af ​​skoliose, selvom det er mindre almindeligt, såsom:

  • Medfødte defekter hvilket indikerer, at udviklingen af ​​rygsøjlen ikke er perfekt, når fosteret stadig er i livmoderen. Så glem ikke at lave regelmæssige kontroller, så denne tilstand kan identificeres med det samme.
  • Skade eller infektion i rygsøjlen såsom fald fra et højt sted, ulykker, at blive ramt af tunge genstande på ryggen, til infektioner i rygsøjlen, der fører til skader, kan øge risikoen for skoliose.
  • Osteoporose nemlig tilstanden af ​​de knogler, der har været skøre og porøse, så knoglerne bliver skøre og let knækker.

Forøgelse af knoglestyrken ved at spise fødevarer rig på D-vitamin kan hjælpe dig med at undgå skoliose. Gør det derudover til en vane at anlægge en sund livsstil, såsom at undgå rygning og alkoholforbrug og motionere regelmæssigt.

Reference:
American Association of Neurological Surgeons. Tilgået i 2020. Skoliose.
Kernekoncepter. Tilgået 2020. Forårsager det at sidde sammensunket og på skrå skoliose?
NHS UK. Tilgået i 2020. Skoliose.