Årsager til hævede lymfeknuder bag øret

"Lymfeknuder er en del af kroppen, der er nyttig til at hjælpe kroppens immunsystem. Denne del findes i hele kroppen, inklusive bag ørerne. Hvis der er interferens, kan lymfeknuderne opleve hævelse forårsaget af flere ting."

, Jakarta – Har du nogensinde følt, at der er en hævelse bag øret, og det bliver større og større? Hvis det er tilfældet, kan denne lidelse være forårsaget af hævede lymfeknuder.

Lymfeknuder er en del af immunsystemet. Men hvis du oplever hævelse, hvad er årsagerne? Her er svaret!

Læs også: 7 effektive måder at overvinde hævede lymfeknuder på

Årsager til hævede lymfeknuder bag øret

Hvert menneske har hundredvis af små lymfeknuder i hele sin krop. Disse kirtler sammen med lymfekar er en del af immunsystemet.

Lymfeknuder har immunceller, der kan hjælpe kroppen med at forsvare sig mod sygdom. Væsken i lymfen er nyttig til at fjerne skadelige stoffer, der angriber.

Når lymfeknuderne virker, vil væsken blive drænet ud. Hvis lidelsen opstår, kan der opstå en ophobning af væske, som forårsager hævelse. Hævede lymfeknuder kan kun være en lille klump at røre ved eller endda smertefulde.

Men hvad er årsagerne til hævede lymfeknuder bag øret? Her er nogle af årsagerne:

1. Øreinfektion

En af årsagerne til hævede lymfeknuder bag øret er en ørebetændelse. Denne hævelse kan forekomme ikke kun bagved, men måske også foran øret.

Når dette problem opstår, kan du også opleve ørepine med feber. Ører kan blive inficeret på grund af væske, der ophobes i dem. Denne tilstand kan være forårsaget af allergier, bihuleinfektioner eller influenza.

Læs også: Dette forårsager hævede lymfeknuder

2. Mastoiditis

Når du har en ørebetændelse, og den ikke bliver behandlet med det samme, kan der opstå mere alvorlige problemer. Denne tilstand er også kendt som mastoiditis.

Denne infektion kan udvikle sig i knoglefremspringet bag øret eller mastoid. Til sidst kan det forårsage en cyste fyldt med pus og forårsage en klump bag øret.

Hvis du oplever hævelse bag øret, er det en god idé at få en lægeundersøgelse med det samme. Du kan bestille bestilling af lægeundersøgelser på sygehuset via applikationen . Denne bekvemmelighed kan kun opnås ved Hent Ansøgning . Nyd bekvemmeligheden lige nu!

3. Lymfadenopati

Lymfadenopati er en lidelse, der opstår i lymfeknuderne. Lymfeknuder er nyttige til at afværge infektion. Efterhånden som antallet af infektionsbekæmpende celler fortsætter med at vokse, vil ophobning forekomme og til sidst forårsage hævelse. Udover infektion kan lymfadenopati også være forårsaget af betændelse eller kræft.

4. Hud- eller hovedbundsinfektioner

Når en person har en infektion i huden eller hovedbunden, kan lidelsen spredes til de præaurikulære lymfeknuder. Lidelser forårsaget af denne infektion kan være ledsaget af feber. Udover at hæve bag øret, kan du også udvikle en byld, og huden over lymfeknuden kan blive rød og føles varm.

Læs også: Sådan diagnosticeres hævede lymfeknuder

5. Røde hunde

Et af symptomerne på røde hunde er hævelse af lymfeknuderne bag øret. Alligevel kan røde hunde også forårsage hævede lymfeknuder i andre dele af kroppen udover ørerne. Når du oplever røde hunde, er andre symptomer, der kan mærkes, udslæt, der spreder sig i ansigtet, hovedpine, feber til ømme led.

Nå, nu ved du, hvad der forårsager hævede lymfeknuder bag øret. Det er en god idé at lave en undersøgelse for at fastslå årsagen og få øjeblikkelig behandling. Hvis det er forårsaget af en infektion og efterlades ubehandlet, kan problemet spredes til andre dele af kroppen. Sørg for at få behandling med det samme.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad forårsager klumper bag øret?
Healthline. Tilgået 2021. Hvad får min præaurikulære lymfeknude til at svulme?