Her er 6 fakta om mandler, du skal vide

Jakarta - De fleste mennesker indser kun eksistensen af ​​mandlerne, eller mandlerne, kun når der er hævelse eller betændelse, såsom i tilfælde af tonsillitis. En undersøgelse offentliggjort i Encyclopedia of Immunobiology udtalte, at mandlerne er masser af lymfevæv i munden og halsen, der fungerer som immunologiske vagter i urinvejene. aerodigestive top.

Tilsyneladende er der unikke ting ved mandler, som du har brug for at vide, du ved . Hvad som helst? Kom nu, læs denne anmeldelse til slutningen!

  • Mandler viste sig at være 4 frugter

Ikke mange mennesker ved, at der faktisk er fire mandler. Ikke så mærkeligt, for dette organ ligner kun én frugt, når du åbner munden. Disse mandler omfatter faktisk de tubale mandler, de linguale mandler i bunden af ​​tungen og de adenoide mandler. Disse fire kaldes "Waldeyerringen".

  • Fungere som kroppens første responder på patogener

Mandlerne er de første organer, der reagerer, når et patogen indtages og forårsager infektion eller anden skade. Dette patogen binder sig til specialiserede immunceller placeret i epitelforingen for at fremkalde et immunrespons på T- og B-lymfoidcellerne i mandlerne. Kort sagt kan dette organ hjælpe kroppen med at starte et immunrespons.

  • Inficerede mandler er farlige

Selvom mandlerne spiller en vigtig rolle i kroppens immunsystem, er det nødvendigt at fjerne dette organ fra kroppen, når dette organ er beskadiget og kronisk inficeret. I mellemtiden fortsætter resten af ​​immunsystemet med at arbejde på mandlerne med hensyn til immunitet. Bortset fra størrelsen er en anden grund til, at mandlerne skal fjernes, at kronisk tonsillitis skyldes immunsystemets manglende evne til at fjerne resterende bakterier fra mandlerne.

  • Tonsillektomi, Tonsillektomikirurgi

Kirurgisk fjernelse af mandlerne menes at have eksisteret i tre generationer, hvilket får denne operation til at se ud som om den var for århundreder siden. Men selvom forståelsen af ​​tonsillektomi nu er anderledes end før, er der stadig debat mellem fordele og farer ved at udføre tonsillektomi.

  • Årsager til tonsilkirurgi

Årsagen er, nu er grunden til at lave tonsillektomi ret mærkelig. Nogle patienter vælger at få deres mandler fjernet af årsager, der ikke er relateret til dette ene organs funktion og rolle, såsom hyppig sengevædning, kramper, stridor, hæshed, kronisk bronkitis og astma.

  • En type tonsilsygdom skyldes en seksuel sygdomsvirus

King Seethala, en patolog ved University of Pittsburgh Medical Center og medlem af College of American Pathologists Cancer Committee udtalt, at i modsætning til andre hals-relaterede kræftformer, som for det meste er forårsaget af virkningerne af alkoholforbrug og rygning, er tonsillkræft forårsaget af HPV-virus, som kan overføres seksuelt.

Det var nogle fakta om mandler, som du burde vide. Mandler spiller en meget vigtig rolle i forhold til kroppens immunitet, men sundhedsproblemer, der angriber organerne i halsen, er også ret farlige. Sørg for at tjekke dit helbred regelmæssigt for at kunne opdage eventuelle abnormiteter i din krop.

Du kan også spørge om alt relateret til sundhed gennem applikationen . Ekspertlæger vil hjælpe dig med at finde den bedste løsning til eventuelle helbredsproblemer, du oplever. Hent Ansøgning lige nu, ja!

Læs også:

  • Er tonsillitis kirurgi farlig?
  • Hvordan man skelner mandler og ondt i halsen
  • Kan mandlerne få tilbagefald som voksne?