D-vitaminmangel, dette er påvirkningen på kroppen

, Jakarta – D-vitamin er et vigtigt vitamin, der har en stærk indflydelse på flere systemer i hele din krop. Derfor skal du opfylde kroppens behov for D-vitamin, så kroppen kan fungere ordentligt.

Det anbefalede daglige indtag af D-vitamin er normalt omkring 400-800 IE, men mange eksperter mener, at du skal få mere end det. Kroppen kan producere D-vitamin fra kolesterol, når huden udsættes for solen. D-vitamin kan også findes i visse fødevarer, såsom fed fisk og berigede mejeriprodukter.

Læs også: Kan D-vitamintilskud sænke risikoen for COVID-19? Dette er Faktum

Den dårlige virkning af D-vitaminmangel

D-vitaminmangel er en meget almindelig tilstand. Der er cirka 1 milliard mennesker på verdensplan, som har lave niveauer af D-vitamin i deres blod. Flere faktorer kan sætte en person i højere risiko for at udvikle D-vitaminmangel, såsom at have mørk hud, alderen, have mælkeallergi, undgå solen meget og følge en streng vegansk kost.

D-vitaminmangel skal dog ikke undervurderes, fordi det kan forårsage følgende negative virkninger på kroppen:

1. Let at blive syg og smittet

En af de vigtige roller for D-vitamin er at holde dit immunforsvar stærkt, så du kan bekæmpe vira og bakterier, der forårsager sygdom. Så mangel på D-vitamin kan få dig til nemt at blive syg, især forkølelse eller influenza.

Flere store observationsstudier har også vist en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og luftvejsinfektioner, såsom forkølelse, bronkitis og lungebetændelse.

Læs også: D-vitaminmangel kan forårsage osteomalaci

2. At blive træt og træt

Træthed kan skyldes mange ting, D-vitaminmangel er en af ​​dem. Casestudier viser, at lave niveauer af D-vitamin i blodet kan forårsage træthed, som har en alvorlig negativ effekt på livskvaliteten.

I et tilfælde havde en kvinde, der hævdede at være kronisk træt i løbet af dagen, meget lave niveauer af D-vitamin i blodet. Da kvinden tog D-vitamintilskud, forsvandt hendes symptomer.

3. Knogle- og rygsmerter

D-vitamin hjælper med at opretholde knoglesundhed ved at øge optagelsen af ​​calcium i din krop. Hvis du oplever knoglesmerter eller rygsmerter, kan det være tegn på, at du mangler D-vitamin.

Forskerne fandt ud af, at mennesker, der manglede dette vigtige vitamin, var mere udsatte for rygsmerter, endda alvorlige rygsmerter, der kunne begrænse deres daglige aktiviteter.

En kontrolleret undersøgelse viste også, at personer, der manglede D-vitamin, var dobbelt så tilbøjelige til at udvikle knoglesmerter i deres ben, ribben eller led end dem, der havde nok af vitaminet.

4. Afbrudt sårheling

D-vitaminmangel kan forårsage langsom sårheling efter operation eller en skade. Ifølge reagensglasundersøgelser kan vitaminet øge produktionen af ​​forbindelser, der er vigtige for at danne ny hud som en del af sårhelingsprocessen.

D-vitaminets rolle i at kontrollere betændelse og bekæmpe infektion er også vigtig for fuldstændig heling. En analyse så på patienter med diabetiske fodinfektioner. Det fandt ud af, at personer med alvorlig D-vitaminmangel var mere tilbøjelige til at have højere niveauer af betændelse, der kunne kompromittere helingen.

5.Hårtab

Hårtab er ofte forbundet med stress, da det normalt er årsagen. Men hvis dit hårtab er alvorligt, kan det skyldes en sygdom eller ernæringsmangel.

Alopecia areata er en autoimmun sygdom karakteriseret ved alvorligt hårtab fra hovedet og andre dele af kroppen. Sygdommen er forbundet med rakitis, som er en sygdom, der forårsager bløde knogler hos børn på grund af mangel på D-vitamin.Derfor er mangel på D-vitamin forbundet med alopecia areata og kan være en risikofaktor for sygdommen. En undersøgelse af mennesker med alopecia areata viste også, at lavere niveauer af D-vitamin har tendens til at være forbundet med mere alvorligt hårtab.

Læs også: Den rigtige måde at opfylde kroppens indtag af D-vitamin på

Det er virkningen af ​​D-vitaminmangel på kroppen. Opfyld derfor kroppens behov for D-vitamin ved at spise nærende mad og kosttilskud. Nu kan du købe de kosttilskud, du har brug for, uden besværet med at forlade huset via appen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 8 tegn og symptomer på D-vitaminmangel.