Corona Virus: Stadig forvirret over virus og bakterier? Dette er de medicinske fakta

, Jakarta - De er super små i størrelsen, kan ikke ses med det blotte øje og reagerer altid, når de kommer ind i menneskekroppen. Gæt? For dem af jer, der svarede på vira eller bakterier, er svaret rigtigt. Selvom begge er relativt små og usynlige, er effekterne ikke for sjov. For eksempel er COVID-19-pandemien forårsaget af coronavirusfamilien.

Hundredvis af lande på forskellige kontinenter kæmper stadig for at klare denne pandemi. Hundredtusindvis af mennesker har fået corona-virussen, tusinder er døde, men mange er kommet sig over COVID-19-angrebet.

Så når det kommer til vira og bakterier, hvad er forskellen mellem vira og bakterier? Hvilken slags infektion er forårsaget af disse to frække væsner?

Læs også: HVEM: Milde symptomer på Corona kan behandles derhjemme

To differentierende faktorer

Mens virale og bakterielle infektioner er forskellige, er symptomerne forårsaget af de to infektioner nogle gange meget ens. Alligevel er der to hovedting, der kan skelne mellem vira og bakterier.

1. Super lille størrelse

Først fra størrelse. Virus er meget små mikrober. De lever og formerer sig ved at binde sig til deres værtsceller. Når den kommer ind i kroppen, vil den onde virus angribe cellerne i værtens krop og fortsætte med at formere sig.

Ifølge forskere fra Eijkman Institute for Molecular Biology er vira mellem liv og død, mens bakterier er levende ting. Det er, hvad forskerne kalder det.

Hvad med størrelsen af ​​bakterierne? Bakterier er større end vira. Bakterier kan også modvilligt ses ved lysmikroskopi. Det er en anden historie med vira. For at se vira er det nødvendigt at kræve et mere sofistikeret mikroskop, såsom et elektronmikroskop.

Læs også: Beskæftiger sig med Corona-virussen, disse er de, du må og ikke må

2. Naturen er ikke den samme

Udover størrelse er der også grundlæggende forskelle mellem vira og bakterier. Bakterier er encellede, har biologisk en cellevæg af ribosomer og kan formere sig på egen hånd. Hvad med vira?

Virus har ikke celler, de er mellem liv og død. Det man skal huske er, at vira skal ride på andre levende ting kaldet værter, inklusive mennesker, for at kunne formere sig. Virus bruger celler i værtens krop til at replikere sig selv.

Som konklusion er vira parasitære, fordi de ikke kan replikere på egen hånd. Derudover kan vira heller ikke leve uden for deres værtsceller i lang tid. Kort sagt skal virussen finde en vært for at overleve.

Forskellige lægemidler og sygdomme

Bakterier er mikroorganismer, der kan leve i forskellige typer miljøer. Bliv ikke overrasket, bakterier er også i den menneskelige krop, du ved. Ingen grund til panik, bakterierne i vores kroppe er gode bakterier og spiller en rolle i at beskytte kroppen mod sygdomsfremkaldende bakterier eller dårlige bakterier. Eksperter kalder gode bakterier som normal flora.

Hvad med dårlige bakterier? Disse patogene bakterier er synderne bag fremkomsten af ​​infektioner og sygdomme i vores kroppe. Kald det tuberkulose, halsbetændelse, til urinvejsinfektioner.

Læs også: Pas på Corona, det er, hvad gravide kvinder og andre udsatte grupper skal gøre

Hvordan går det med virussen? Virus er ikke gode, alt er dårligt. Virus skader, dræber og ændrer celler i kroppen. For eksempel leverceller, blod eller luftveje.

Vil du vide sygdommen forårsaget af en virus? Mange, lige fra influenza, herpes, skoldkopper, hepatitis B og C, HIV og AIDS, Ebola, til COVID-19 forårsaget af den seneste corona-virus, SARS-CoV-2.

Sygdommen er forbi, hvad med medicinen? For at behandle virusinfektioner vil læger give dig antivirale lægemidler. Nogle sygdomme forårsaget af virusinfektioner kan dog helbrede af sig selv. Behandling i dette tilfælde hjælper kun med at lindre patientens symptomer. Ifølge eksperter er det at øge kroppens modstand den vigtigste nøgle til at bekæmpe virussen.

Mens du behandler andre bakterielle infektioner igen. Lægen vil give antibiotika til behandling af sygdomme forårsaget af bakterielle infektioner. Årsagen er, at antibiotika kan hæmme væksten og stofskiftet af bakterier i vores kroppe.

Ting at bemærke, antibiotika og evigt effektiv til at dræbe bakterier. For de har evnen til at tilpasse sig meget hurtigt. Der er også noget at holde øje med. Virale infektioner kan ikke behandles med antibiotika, fordi disse typer lægemidler ikke kan dræbe vira i kroppen.

Så forstår du forskellen mellem vira og bakterier?

Kom nu, sørg for, at din sygdom ikke skyldes corona-virussen. Tja, hvis du har mistanke om, at du selv eller et familiemedlem har en corona-virusinfektion, eller det er svært at skelne symptomerne på COVID-19 fra influenza, så spørg straks din læge.

Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. På den måde behøver du ikke tage på hospitalet og minimere risikoen for at få forskellige vira og sygdomme. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Bakterielle og virale infektioner.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Bakterier: Forstå og beskyt mod bakterier, vira og infektion.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Bakteriel vs. virale infektioner: Hvordan adskiller de sig?
Republika.co.id. Tilgået i 2020. Forskelle i vira og bakterier, dette er forskerens forklaring.
Tempo.co. Tilgået i 2020. Corona spreder sig, forsker Eijkman forklarer forskellen mellem vira og bakterier.