Her er fordelene ved mælk for COVID-19-overlevere

”Generelt har alle typer mælk nogenlunde samme næringsindhold og værdi. Bortset fra sødet kondenseret mælk, som anses for at have lavt proteinindhold. Indtagelse af mælk anses ofte for at kunne helbrede COVID-19, fordi den indeholder lactoferrin og D-vitamin, som er gode til at øge immuniteten. Mælk er faktisk gavnligt for COVID-19-overlevere, men mælkeforbrug alene er ikke nok."

, Jakarta - For nogen tid siden blev medierne chokeret over nyheden om et mælkemærke, der blev købt op af offentligheden, fordi det var rygter om at kunne helbrede COVID-19. Lancering fra de nationale medier, lederen af ​​Indonesian Doctors Association (IDI) COVID-19 Task Force, Prof. Zubairi Djoerban, understregede, at mælken ikke kan helbrede COVID-19.

Generelt har alle typer mælk mere eller mindre samme næringsindhold og værdi. Bortset fra, anses sødet kondenseret mælk for at have lavt proteinindhold. Indtagelse af mælk er godt for at bevare sundhed og udholdenhed, men at drikke mælk alene er ikke nok. Så hvad er fordelene ved mælk for COVID-19-overlevere?

To indhold af mælk, der kan booste immunforsvaret

I denne tid med COVID-19-pandemien er der mange påstande om, at dette forbrug kan helbrede og beskytte sig selv mod overførsel af COVID-19. En af de påstande, der cirkulerer blandt offentligheden, er, at indtagelse af bestemt mælk kan være gavnlig for corona-overlevere. Hvad er fakta om dette?

Læs også: Amning kan forebygge COVID-19? Dette er Faktum

Selvom mælk kan være en vigtig del af indtagelsen af ​​en række sunde fødevarer, er påstande om, at mælk kan forebygge eller helbrede coronavirus, simpelthen ikke sande. Disse oplysninger kan skyldes, at mælk indeholder lactoferrin og D-vitamin, som faktisk er gavnlige for COVID-19-overlevere.

Lactoferrin er et protein, der kan findes i modermælk og komælk. Dette protein har adskillige antimikrobielle egenskaber, og forskning tyder på, at overførsel af lactoferrin fra mor til baby via modermælk sandsynligvis vil booste immunsystemet hos en baby under udvikling.

I mellemtiden kan lactoferrin i fødevarer som modermælkserstatning samt komælk give immunfordele hos voksne, der indtager dem. Den anden bestanddel af mælk, der anses for gavnlig, er D-vitamin.

I mange lande er mælk beriget med D-vitamin, et fedtopløseligt vitamin, der er forbundet med mange funktioner i kroppen, herunder vækst og immunrespons. Påstanden om, at D-vitamin i mælk kan beskytte mod coronavirus kan skyldes en undersøgelse offentliggjort i 2017 af British Medical Journal som siger, at D-vitamintilskud kan mindske risikoen for akutte luftvejsinfektioner.

Læs også: Anbefalede fødevarer til COVID-19-overlevere

Det er vigtigt at bemærke, at denne undersøgelse undersøgte D-vitamintilskud i doser meget højere end dem, der findes i mejeriprodukter. Denne undersøgelse inkluderede heller ikke COVID-19 i definitionen af ​​akut luftvejsinfektion.

Ikke kun mælk, men også andre sunde fødevarekomponenter

Selvom mælk muligvis ikke giver specifikke immunfordele mod coronavirus, kan den være en del af en sund kost, der vil optimere dit helbred og din krops beredskab til at bekæmpe infektioner af enhver art.

Udover de tidligere nævnte komponenter indeholder mælk også vitamin A, som hjælper synet og hudens sundhed, calcium, som hjælper med at opretholde knoglestyrken og hjælper optagelsen af ​​D-vitamin, B-vitaminer, som er vigtige for energiomsætningen, og flere andre vigtige mineraler.

Læs også: 5 fordele ved ren mælk for sundheden

Det er allerede blevet nævnt, at al mælk generelt er god. Sørg for at opbevare mælken i køleskabet for at holde låget rent, hvilket hjælper med at holde mælken frisk længere.

At spise fødevarer, der understøtter immunsystemet, betyder ikke, at du har immunitet mod visse bakterier eller vira. Immunitet betyder, at kroppen har været udsat for et bestemt patogen og nu har antistoffer, der ved, hvordan man besejrer denne sygdom.

At styrke dit immunsystem betyder ikke, at du ikke bliver inficeret med en bestemt sygdom, men du er mere tilbøjelig til at være i stand til at bekæmpe den, hvis du gør det. Den bedste måde at styrke immunforsvaret på er at leve en sund livsstil.

Dette omfatter ikke kun indtagelse af mælkeprodukter, men også at spise en varieret kost såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, protein, drikke nok vand, få nok søvn, motionere og undgå rygning og overdreven stress.

Det er et glimt af information om forholdet mellem mælk og COVID-19, og hvad er fordelene ved mælk. Har du stadig spørgsmål om COVID-19, så spørg lægen direkte på . Du kan også købe medicin gennem Helsebutikken på Ja!

Reference:
Sekunder sundhed. Tilgået i 2021. IDI-ekspert bekræfter, at 'bjørnemælk' ikke kan behandle COVID-19!
Penn State Extension. Tilgået i 2021. Udforsker påstande om mælks beskyttelse mod COVID-19.