Lær Misophonia at kende, forstyrrelse i at høre lyden af ​​mennesker, der tygger

, Jakarta – Har du nogensinde følt dig forstyrret af visse lyde, såsom lyden af ​​folk, der tygger mad? Hver gang du hører den stemme, føler du dig utilpas og har lyst til at lufte din vrede? Hvis det er tilfældet, kan du have en sygdom kaldet misofoni. Denne lidelse er defineret som en tilstand, hvor en person hader visse lyde.

Mennesker med denne lidelse føler sig generelt irriterede og hader specifikke lyde. Dette får så kroppen til at reagere og forårsage en automatisk reaktion, også kaldet kamp eller flugt-respons. Det vil sige, at kroppen vil reagere og give en respons, når den hører bestemte lyde, uanset om den bliver vred, irriteret eller ubehagelig.

Hvad forårsager misofoni?

Mennesker med misofoni vil føle sig forstyrrede eller reagere, når de hører bestemte lyde, såsom lyden af ​​mennesker, der tygger mad, klikker med tungen, fløjter og så videre. Entydigt vil mennesker med denne lidelse ikke føle sig forstyrrede, hvis lydene kommer ud af deres egen krop eller er skabt af dem selv.

Indtil nu er det stadig ikke kendt nøjagtigt, hvad der får en person til at opleve denne tilstand. Det meste misofoni sker bare uden nogen specifik underliggende begivenhed. Alligevel er der en undersøgelse, der fandt, at der er ligheder mellem misofoni og tinnitus.

Begge lidelser i øret siges at være relateret til den overdrevne forbindelse, der opstår mellem det auditive system og det limbiske system, hvilket forårsager en overreaktion på visse lyde.

Ud over lyden af ​​mennesker, der tygger mad, er der andre typer lyde, der kan udløse misofoni. Mennesker med denne lidelse bliver ofte forstyrret af lyden af ​​klik med tungen, lyden af ​​nogen, der spiller en kuglepen, lyden af ​​et tikker ur, lavfrekvente lyde, fløjtelyde, fodtrin, til lyden af ​​hunde, der gøer.

Når en person med misofoni hører en forstyrrende lyd, opstår der normalt en følelsesmæssig reaktion. Der er flere typer reaktioner, der kan opstå, lige fra at føle sig utilpas, stresset eller nervøs, vred, frustreret, bange, føle sig irriteret, irriteret, panisk, til at føle sig under pres eller fanget i en dårlig situation.

Nogle mennesker kan betragte denne tilstand som triviel, men den kan være meget foruroligende og udmattende for den ramte. For dem med misofoni kan det at være i en menneskemængde forårsage ubehag, endda frygt. For der er en mulighed for, at personen vil høre en stemme, der ikke kan lide. Som følge heraf kan personer med denne lidelse undgå invitationer til at spise sammen eller begivenheder, der deltager i mange mennesker.

Det er bedst at undgå at tvinge dig selv til at være midt i en hadet stemme. Fordi dette kan få mennesker med misofoni til at føle sig deprimerede og føre til depression. Mere alvorlige påvirkninger kan også forekomme, for eksempel angreb på nogen, der er i nærheden, eller den person, der er kilden til lyden.

Desværre er der ingen specifik behandling, der fuldstændig kan helbrede misofoni, men der skal stadig gives terapi. Målet er at hjælpe med at reducere symptomerne på misofoni. Ud over terapi og rådgivning hos en psykolog kan denne tilstand også overvindes ved at bruge ørepropper eller lytte til musik ved hjælp af en høretelefoner hvis du skal være i en menneskemængde, der kan forårsage en misofoni-udløsende lyd.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Hentet 2020. Hvad er misofoni?
Harvard Universitet. Tilgået 2020. Misophonia: Når lyde virkelig gør dig "skør".