Hvad sker der med kroppen, når der mangler blod?

, Jakarta – Den menneskelige krop kan opleve en tilstand kendt som mangel på blod, som er en tilstand, der opstår, når antallet af blodlegemer i kroppen er under normale niveauer. Den dårlige nyhed, denne tilstand bør ikke undervurderes, fordi den kan have en indvirkning på kroppens sundhed. Der er flere symptomer, der kan opstå, når kroppen mangler blod.

Mangel på blod kan gøre kroppen modtagelig for visse lidelser. Generelt kan denne tilstand forårsage, at patienter ofte føler sig trætte og svimmel, selvom de ikke laver anstrengende fysiske aktiviteter. Denne tilstand opstår, når kroppen ikke har nok røde blodlegemer til at transportere ilt gennem hele kroppen.

Læs også: Ikke det samme, dette er forskellen mellem mangel på blod og lavt blod

Sundhedsrisici ved mangel på blod

Anæmi, også kendt som anæmi, opstår normalt, fordi kroppen mangler jern, som er nødvendigt for at producere røde blodlegemer. Denne tilstand er kendt som jernmangelanæmi. Derudover er der andre former for anæmi, som kan angribe, nemlig vitaminmangelanæmi, aplastisk anæmi og anæmi forårsaget af graviditet.

Typiske symptomer på anæmi eller anæmi er let træthed, ofte svimmel, svær at koncentrere sig, hovedpine, hud, der ser bleg ud, snurren, kolde fornemmelser i hænder og fødder, nedsat appetit og hjertebanken. Desværre opdages denne tilstand ofte for sent, fordi de symptomer, der opstår, ofte opfattes som blot tegn på træthed.

Læs også: Disse er de almindelige symptomer, der opstår, når du har anæmi

Ud over at forårsage symptomer kan mangel på blod også have en indvirkning på kroppens sundhed. Der er flere ting, der kan ske med kroppen, når der er mangel på blod, herunder:

  • Nem infektion

Mennesker med anæmi eller mangel på blod er modtagelige for infektion. Når kroppen oplever mangel på blod, i dette tilfælde mangel på røde blodlegemer, reduceres tilførslen af ​​ilt til milten og lymfeknuderne. Faktisk har disse to organer en vigtig rolle i at bekæmpe infektion.

  • Hårtab

Jernmangel kan også få patienter til at opleve overdreven hårtab. Ud over at falde ud, får denne tilstand også hår til ikke at vokse ud igen. Mangel på jern gør, at tilførslen af ​​ilt til hårsækkene reduceres. Som et resultat får denne tilstand kropsbehåringen til at stoppe, og hovedbunden bliver tør og svag. Men bare rolig, når jernet er tilbage opfyldt, kan hår vokse ud igen.

  • Lidelser i fødderne

Jernmangel øger risikoen for fodlidelser, nemlig syndrom rastløst ben eller rastløse ben. Denne tilstand får patienter til at opleve en fornemmelse af vibrationer, der breder sig i benene, så der er en trang til at blive ved med at bevæge benene, som om de var urolige.

  • Muskel hævelse

Mangel på blod kan også forårsage hævelse i dele af kroppen, herunder hævelse af tungemusklerne. Ud over hævelse får denne tilstand også tungen til at føles øm. Mangel på blod får også læbehjørnerne til at blive tørre og revnede.

Læs også: Dette er grunden til, at mangel på blod kan forårsage besvimelse

Få mere at vide om anæmi eller anæmi ved at spørge en læge i appen . Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Du kan også indgive sundhedsklager og få sundhedsråd fra eksperter. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Nationale hjerte-, lunge- og blodinstitut. Tilgået i 2021. Jernmangelanæmi.
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Alt om anæmi: Forskellige typer, årsager, komplikationer og behandlinger.
Healthline. Tilgået 2021. 10 tegn og symptomer på jernmangel. NHS UK. Tilgået 2021. Jernmangelanæmi.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Anæmi.