Er der nogen diætrestriktioner for personer med tonsillitis?

, Jakarta - Ubehag i halsen gør det bestemt svært for dig at nyde enhver mad, der kommer ind i din krop. En af de lidelser, der kan forårsage dette, er tonsillitis. Derudover kan smerterne, der opstår, nogle gange stråle ud til hele nakkeområdet. Derfor bør alle, der oplever denne lidelse, kende nogle fødevarer, der skal undgås for en hurtig bedring. Her er nogle af disse fødevarer!

Mad du skal undgå, når du har betændte mandler

Mandlerne er lymfeknuder placeret bagerst i halsen. Dette afsnit er nyttigt til at bekæmpe infektion og forhindre bakterier eller vira i at trænge ind i luftvejene. En af de lidelser, der kan opstå i mandlerne, er betændelse, også kendt som tonsillitis. Selvom det kan være forårsaget af bakterier, men de fleste tilfælde opstår på grund af infektion fra vira.

Læs også: Misforstå mig ikke, dette er forskellen mellem tonsillitis og ondt i halsen

Tonsillitis er mere almindelig hos børn, selvom den også kan forekomme hos voksne. Tonsillitis er meget smitsom, og de mest almindelige typer af bakterier, der forårsager denne sygdom er: Streptokokker . Derfor bør du kende nogle måder, du kan gøre for at blive rask hurtigt, såsom at undgå nogle fødevarer, der kan få problemet til at blive værre.

Her er nogle fødevarer, der er tabu for en person med tonsillitis:

1. Mejeriprodukter

En af de fødevarer, man skal undgå, når man oplever tonsillitis, er ethvert produkt fremstillet af mælk, såsom yoghurt. Når man oplever tonsillitis, opstår slimopbygning i halsen, som er hovedårsagen til tonsillforstyrrelser. Indtager du mælkeprodukter, kan indholdet gøre det lettere for bakterier at gøre slim tættere og tykkere. Sørg derfor for at undgå calciumprodukter, mens lidelsen varer ved.

2. Krydret mad

En anden type mad at undgå, når man har tonsillitis, er noget krydret. Krydret mad kan øge væksten af ​​tonsilsten på grund af opbygning af slim. Når du indtager noget krydret med en blanding af sure tomater, kan det forværre tonsillitis lidelse, der kan udløse hoste. Ligesom tomater er det også en god idé at undgå sure fødevarer under behandlingen.

Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende tonsillitis eller andre sygdomme, der angriber halsen, lægen fra klar til at yde professionel rådgivning. Nok med Hent Ansøgning , kan du få svar relateret til sundhed uden at skulle forlade huset. Nyd disse bekvemmeligheder kun fra smartphone -dine!

Læs også: Kend 13 almindelige symptomer på betændelse i mandlerne

3. Nødder eller korn

Nogle fødevarer kan lide popcorn og sesamfrø kan efterlade små stykker, der kan sætte sig fast i halsen. Dette kan forårsage aflejringer på mandlerne, som til sidst danner sten og irriterer halsen. Normalt er det tilstrækkeligt at reducere deres indtag, men en person med kronisk tonsillitis skal muligvis undgå det helt.

4. Faste fødevarer

Alle der har halsbetændelse bør undgå at spise fast føde, som f.eks pizza , kiks og kartoffelchips. Disse fødevarer kan forårsage irritation af mandlerne og bør undgås under behandling af halsen. Sørg for at vælge blødere fødevarer, såsom kartoffelmos eller suppe. At spise mere suppemad og indtage masser af væske kan forhindre irritation af mandlerne i at blive værre.

Læs også: Kend 6 effektive naturlige lægemidler til at overvinde betændelse i mandler

Det er nogle fødevarer, som en person med tonsillitis absolut bør undgå. Ved at gøre dette håber man, at de forstyrrelser, der opstår, kan hele hurtigere. På den måde kan aktiviteter, der er blevet forstyrret, vende tilbage til normalen uden forstyrrelser.

Reference:
Oladoc. Tilgået 2020. Fødevarer, der skal undgås til forebyggelse af tonsillitis og tonsillsten.
Pristy Care. Tilgået 2020. 10 fødevarer at undgå under mandlerne.