Her er interessante fakta om lever

, Jakarta – Lever eller lever er et vigtigt organ i kroppen, der er ansvarlig for afgiftning, metabolisme, syntese og opbevaring af forskellige stoffer. Hjertet er meget vigtigt for livet. Uden den kan man ikke leve mere end 24 timer.

Leveren er det største indre organ i kroppen (huden betragtes som det største organ i hele kroppen) og vejer omkring 1500 gram. Dette rødbrune organ er placeret lige under brystkassen i den øverste højre del af maven og under mellemgulvet. Det meste af leveren er beskyttet af ribbenene, men det er muligt for lægen at mærke spidsen ved at trykke dybt ned i maven, når patienten trækker vejret stort.

Der er to lapper på ydersiden af ​​leveren, den større højre lap og den mindre venstre lap. Bånd af bindevæv deler lapperne og fastgør leveren til bughulen. Levervæv består af små enheder af leverceller. Mellem disse celler bærer mange kanaler blod og galde (væske fremstillet og frigivet af leveren og opbevaret i galdeblæren).

Læs også: Lær 10 leverens funktioner at kende for kroppens sundhed

Næringsstoffer, lægemidler og andre stoffer (herunder giftige stoffer) rejser gennem blodet til leveren. Når de først er der, bliver disse stoffer behandlet, opbevaret, omdannet og afgiftet. De kommer derefter tilbage i blodet eller frigives i tarmene. Ved hjælp af K-vitamin producerer leveren også proteiner, der hjælper blodet til at størkne. Leveren er også et af de organer, der nedbryder gamle eller beskadigede blodlegemer.

Forståelse af leverfunktion

Leveren spiller en vigtig rolle i omsætningen af ​​fedt, kulhydrater og proteiner. I fedtstofskiftet nedbryder leveren fedt for at producere energi. Det producerer også galde, gul, brunlig eller olivengrøn, som hjælper med at nedbryde og absorbere fedt.

I kulhydratstofskiftet hjælper leveren med at opretholde et konstant niveau af sukker i blodet. Når du spiser, og dit blodsukker stiger, fjerner din lever sukker fra dit blod og lagrer det i en form, der kaldes glykogen.

Hvis blodsukkeret er for lavt, vil leveren nedbryde glykogen og frigive sukker til blodet. Leveren lagrer også vitaminer og mineraler (jern og kobber) og frigiver dem til blodet, når det er nødvendigt.

Læs også: Sådan foregår levertransplantationsprocessen

I proteinstofskiftet omdanner leverceller aminosyrer i mad, så de kan bruges til at producere energi, lave kulhydrater eller fedt. Denne proces skaber et giftigt stof kaldet ammoniak. Leveren tager denne ammoniak og omdanner den til et meget mere giftigt stof kaldet urinstof, som frigives til blodet. Urinstof bevæger sig derefter til nyrerne og bevæger sig ud af kroppen i urinen.

Når man ved, hvor vigtig leverens rolle og funktion er for at vedligeholde kroppens arbejdssystem, ville det være rart, hvis man vedligeholder leverfunktionen ved at anvende den rigtige kost. Blandt andet at spise frugt og grønt samt tilstrækkelige mængder protein og kulhydrater. Ikke kun diæt, anvendelse af den rigtige hviletid kan hjælpe leverens sundhed og undgå infektion.

Læs også: 4 typer af sygdomme, der ofte opstår i leverorganer

Andre ting, der kan give leverproblemer, er stress, overdosis af stoffer, indtagelse af store mængder alkohol, samt nogle naturlige urter og krydderier, der kan give leverforgiftning.

Hvis du vil vide mere om leveren og hvordan du plejer den, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .