4 måder at bevare øresundheden for at forhindre perforering af trommehinden

, Jakarta - Ved du, hvad trommehinden er? Trommehinden er et tyndt væv, der deler mellemøret og den ydre øregang. Denne membran vibrerer, når lydbølger kommer ind i øret. Vibrationerne fortsætter gennem mellemørets knogler. Vibration tillader en person at høre, men hørelsen kan blive beskadiget, hvis trommehinden vibrerer for stramt.

Læs også: Sådan behandler du en sprængt trommehinde

En sprængt trommehinde, også kendt som en trommehindeperforation, er en rift i trommehinden eller trommehinden. I sjældne tilfælde forårsager denne tilstand permanent høretab.

Symptomer på perforering af trommehinden

Smerter er hovedsymptomet på en sprængt trommehinde. For nogle mennesker er smerten voldsom og intens i løbet af dagen. Når trommehinden brister, dræner en vandig, blodig eller pusfyldt væske fra det berørte øre. Det brud, der opstår som følge af en mellemørebetændelse, forårsager blødning. Normalt begynder øret at tørre ud, når smerten forsvinder.

Øreinfektioner er tilbøjelige til at forekomme hos små børn, mennesker med forkølelse eller influenza eller personer, der bor i områder med dårlig luftkvalitet. Mennesker med en sprængt trommehinde oplever normalt midlertidigt høretab eller høretab i det berørte øre. Syge kan opleve tinnitus, konstant ringen eller ringen for ørerne eller svimmelhed.

Hvis du oplever ovenstående symptomer, bør du straks konsultere en læge for at være sikker. Nu kan du direkte bestille tid hos en læge på det sygehus du har valgt via applikationen . Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Læs også: Sprængt trommehinde, kan det hele af sig selv?

Så hvordan forhindrer man perforering af trommehinden?

Her er tips til at undgå en sprængt trommehinde, som du kan gøre, nemlig:

  1. Behandl øjeblikkeligt mellemøreinfektioner

Hold øje med tegn og symptomer på en mellemøreinfektion, herunder ørepine, feber, tilstoppet næse og nedsat hørelse. Børn med mellemørebetændelse gnider eller trækker ofte i deres egne ører ledsaget af kræsenhed. Søg en hurtig diagnose fra en læge for at forhindre mulig skade på trommehinden.

  1. Beskyt ørerne under flyrejser

Hvis det er muligt, undgå flyrejser, når du har en forkølelsesallergi eller har en tilstand, der forårsager tilstoppet øre eller næse. Under start og landing skal du holde ørerne fri ved at bruge ørepropper til at balancere tryk, gaben eller tyggegummi.

Du kan puste blidt, som om du pudser næsen, mens du kniber i næseborene og lukker munden. Fald ikke i søvn under start eller landing.

  1. Beskyt ører mod udsættelse for fremmedlegemer

Forsøg aldrig brutalt at grave ørevoks op eller brug hjælpemidler såsom vatpinde, papirclips eller hårspænder. Disse genstande kan nemt rive eller punktere trommehinden. Lær børn om farerne for skader, der kan opnås gennem fremmedlegemet, hvis det kommer ind i hans øre.

  1. Beskyt ørerne mod støj

Beskyt dine ører mod skader forårsaget af høreværn hovedtelefoner, hovedtelefoner og dens slags. Undgå for høje støj, f.eks. på natklubber. Stå ikke i nærheden højttaler fantastisk, når du besøger koncerter, festligheder eller rekreationssteder.

Læs også: Sprængt trommehinde, kan det vende tilbage til det normale?

Det er nogle tips, du kan gøre for at beskytte dine ører. Det er okay, hvis du vil lytte til musik igennem headset , men du bør justere lydstyrken, så den ikke er for høj, ja.

Reference:
Mayo Clinic (Adgang i 2019). Sprængt trommehinde (perforeret trommehinde).
Healthline (Få adgang i 2019). Brud på trommehinden.