Genkend symptomerne på menstruation

, Jakarta - Et brok eller i medicinske termer kendt som brok er en tilstand, hvor et organ i kroppen stikker ud gennem et hul i musklen eller støttevæv i kroppen. Denne tilstand kan opleves af alle, både voksne og børn. Faktisk kan hæmorider eller brok forekomme i flere dele af din krop, såsom omkring lårene, undermaven, navlen og omkring lysken.

Læs også: Descending Berok (Brok), hvilken sygdom er det?

Symptomer på undergang

Almindelige symptomer på brok er mave-tarmforstyrrelser såsom kvalme og opkastning, alt efter sværhedsgraden. Der er mange typer brok eller brok, som er som følger.

  • Lyskebrok

Denne type brok vises omkring låret. Normalt er de forårsagede symptomer en bule, der kommer ud nær låret. Nogle gange er den bule, der opstår, smertefuld, når patienten bøjer sig eller løfter noget tungt.

Derudover er andre symptomer forårsaget hos både kvinder og mænd. Hos mænd kan det gøre pungen forstørret. Hos kvinder kan det få skamlæberne eller vævet omkring skeden til at svulme op. Der er ingen andre symptomer forårsaget af lyskeafstamning.

  • Lårbrok

Når en person har et lårbensbrok, er det åbenlyse symptom en bule omkring patientens lyske. Denne type brok har andre symptomer, såsom kvalme og opkastning, som de syge oplever. Derudover er den bule, der opstår, ret smertefuld. Hjertebanken er et symptom på denne type brok. Et andet symptom forårsaget af tilstanden forstoppelse er ret alvorligt.

  • Navlebrok

Denne type brok er en tilstand, når tarmen stikker ud gennem navleåbningen i mavemusklerne. Normalt forårsager denne tilstand symptomer såsom hævelse i navleområdet eller omkring navlen. Denne tilstand forekommer hos både spædbørn og voksne. Hos babyer, når han græder, ses symptomerne på denne tilstand med en blød bule omkring navlen. Normalt, når barnet holder op med at græde eller ligger på ryggen, forsvinder disse symptomer. Du bør straks kontakte lægen, når bulen på barnet er skadet, eller der er hævelse af bulen.

  • Hiatal brok

Alle er i fare for et hiatal brok. Denne type brok er dog mere almindelig hos kvinder. Genkend symptomer som halsbrand, brystsmerter, hyppige bøvser, og nogle gange har patienter svært ved at synke.

  • Responsiv brok

Denne type brok har symptomer på en klump på stedet for brokket. Normalt kan klumpen genindsættes manuelt ved at skubbe den indad.

  • Uansvarlig brok

Denne type brok har faktisk ikke en smertefuld effekt på den syge.

  • Fængslet brok

I denne tilstand vil brokket føles mere spændt, men blødt og irreducerbart.

  • Kvalt brok

Denne tilstand opstår som et resultat af en klump forårsaget af tyndtarmen, der skubbes gennem et svagt område af mavemusklerne. Der er flere symptomer, der opleves, når en person har denne type brok, såsom afføring blandet med blod, ude af stand til at udstøde gas fra maven, smerter omkring brokket, besvær med afføring og svaghed og sløvhed.

Læs også: Uden kirurgi, overvind brok med denne øvelse

Faktorer, der øger fald

Det er vigtigt at kende de faktorer, der øger en persons fertilitet, som er som følger:

  1. At løfte vægte, der er for tunge, kan få dig til at få brok. Undgå at løfte tunge vægte alene. Der er intet galt i at bede andre mennesker om hjælp eller bruge værktøjer.

  2. Hyppig belastning på grund af forstoppelse øger risikoen for at få brok. Indtagelse af grøntsager og frugt hjælper med at undgå forstoppelse og forbedre fordøjelsen.

  3. Pludselig vægtøgning.

  4. Der er en familiehistorie med brok eller arvelig sygdom.

  5. Historie om skader eller ulykker på stedet for brok eller hæmorider.

Vi anbefaler, at du ændrer din livsstil og kost for at lindre symptomerne forårsaget af tilstanden ved at blive gravid. Du kan også bruge appen at spørge lægen direkte om brok eller skedeblødning. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også: At løfte tunge vægte forårsager brok, myte eller fakta?