Virkningen af ​​at tage et varmt brusebad for ofte

, Jakarta – Det er mest behageligt at tage et varmt bad, når regntiden kommer, eller når vejret er koldt. Et varmt bad kan nemlig gøre kroppen mere behagelig og afslappet. Hvis det gøres af og til, kan et varmt bad give mange sundhedsmæssige fordele for kroppen. Men hvis du gør det for ofte, her er virkningerne af et varmt bad, som du skal kende.

Læs også: Sauna og dens fordele for hjertesundhed

1. Sænkning af blodtrykket i kroppen

Vask af kroppen med højtemperaturvand vil få blodkarrene i huden til at udvide sig, så modstanden i perifere blodkar falder. Dette får også blodtrykket til at falde. Hvis blodtrykket falder for drastisk, tvinges hjertet til at arbejde hårdere og hårdere for at pumpe blod. Dette får automatisk hovedet til at blive svimmel og snurre, og endda miste bevidstheden.

2. Kropstemperatur så ubalanceret

Den næste virkning af et varmt bad er, at kropstemperaturen bliver ubalanceret. Mennesker har varme i kroppen, som automatisk frigives gennem huden, så menneskekroppen forbliver varm. For ofte vil et varmt bad gøre, at huden ikke kan fjerne varme fra kroppen, så kropstemperaturen bliver varmere. Dette vil få kroppen til at opleve hypotermi, når den forlader badeværelset, fordi den er udsat for en meget lavere omgivende lufttemperatur.

3. Kvalme og opkastning

Hvis du har for vane at tage et varmt bad efter at have spist, skal du være forsigtig, OK! For hvis du gør dette ofte, vil du føle kvalme og derefter kaste op. Dette kan opstå, fordi blodgennemstrømningen, der skulle strømme ind i fordøjelseskanalen, strømmer direkte ind i blodkarrene i huden. For at undgå dette bør du tage et brusebad, før du spiser mad.

Læs også: Hyppige varme brusere, pas på beskadiget hud

4. Hud bliver beskadiget

Et varmt bad har en beroligende effekt på kroppen. Men når det gøres for ofte, vil huden se mere tør ud, fordi varmt vand forstyrrer funktionen af ​​oliekirtlerne i huden, der fungerer som naturlige fugtighedscreme. Når dens funktion forstyrres, bliver huden tør og ser revnet ud, så huden er mere modtagelig for irritation og infektion, fordi bestanden af ​​gode bakterier på huden reduceres.

5. Skade føtal sundhed

Det er ikke et problem, hvis gravide en gang imellem ønsker at tage et bad med varmt vand. Du bør dog ikke bruge vand, der har for høj temperatur, fordi det kan give fosterskader hos barnet. Dette kan ske, når gravide konstant udsættes for varmt vand, når graviditeten er 4-6 uger gammel. At have rygmarvs- og hjerneabnormiteter hos babyer er en af ​​virkningerne af et varmt bad. For at forhindre dette er 10 minutter den maksimale grænse for gravide kvinder til at gå i bad med varmt vand.

Læs også: Sjældent badning kan få huden til at få ringorm og ringorm

Det anbefales at bruge koldt vand eller vand med stuetemperatur til morgenbadning, fordi det vil gøre dig spændt på at starte aktiviteter om morgenen. Om natten er det i mellemtiden okay at gå i bad en gang imellem, når kroppen føler sig træt, fordi varmt vand kan lindre stress og gøre kroppen mere afslappet.

Den ideelle varmtvandstemperatur til badning ligger ved 37°C, ikke over 43°C og udføres kun en eller to gange om ugen. Du kender allerede virkningen af ​​et varmt bad, hvis der er ting du vil spørge om problemet, så spørg direkte med en ekspert læge i ansøgningen , Ja!

Reference:

Sundhedshype. Tilgået i 2020. 6 Sundhedsrisici og farer ved varme bade.

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Tør hud.

Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Sandheden bag varmt vand og din hud.