5 Fordele ved Calcium for børns udvikling

, Jakarta – Calcium er et vigtigt næringsstof for sunde tænder og knogler. For børn, der er i deres spæde begyndelse, er dette mineral nødvendigt, så deres knogler og tænder altid er sunde og stærke.

Det er derfor, fædre og mødre skal opfylde børns calciumbehov, naturligvis ved at sørge for det rigtige fødeindtag. Hvad er fordelene ved calcium for børns vækst og udvikling? Her er nogle af dem:

  1. Øg knogletætheden

Citeret fra Foreningen for sunde børn, knogler omtales som 'calciumbanker'. Hvis der ikke er reserver, trækker kroppen calcium fra knoglerne for at opfylde andre behov. Hvis det gøres kontinuerligt, kan knogler lettere blive skøre og brækkede, så risikoen for osteoporose øges også.

Læs også: Ikke kun penge, knoglebesparelser er også vigtige

  1. Optimering af børns højde

Derudover sker der betydelig vækst i højden i en alder af børn. Et barns højde kan stige med omkring 5-6 centimeter om året fra det var to år og frem til puberteten. Ved at indtage nok calcium vil børn opleve maksimal højdevækst. Mind også børn om at træne regelmæssigt og få nok hvile til at hjælpe deres højdevækst.

Læs også: Vil du blive høj? Følg 5 øvelser for at løfte denne krop

  1. Forbedre børns intelligens

Ikke kun nyttigt for knoglevækst, calcium hjælper også udviklingen af ​​nervesystemet og muskelfunktionen i barnets krop. Calcium er direkte involveret i processen med muskelsammentrækning og overførsel af signaler til nervesystemet i hjernen. Dette påvirker børns intelligens, fordi et sundt nervesystem vil få børn til hurtigt at modtage information.

  1. Styrkelse af kroppens immunsystem

Calcium er også med til at aktivere vigtige enzymer i kroppen til at producere energi og styrke kroppens immunforsvar, så børn undgår forskellige sygdomme. Børn, der mangler calcium, vil normalt se svage ud, sløve, svede ofte, opleve mavesmerter, muskelkramper og søvnbesvær.

  1. Vedligeholde det kardiovaskulære system

Rapporteret fra Medicinske nyheder i dag, Calcium spiller en vigtig rolle i blodkoagulationsprocessen. Calciums rolle i muskelfunktionen omfatter vedligeholdelse af hjertemusklen. Dette mineral kan også slappe af den glatte muskel, der omgiver blodkar.

Børns Calciumbehov pr. dag

Alle har forskellige calciumbehov afhængigt af alder, køn og aktiviteter, de laver. Generelt er følgende calciumbehov, som børn skal indtage, citeret fra: Børnesundhed :

  • 0-6 måneders alderen 200 milligram pr. dag;
  • Alder 7-11 måneder 260 milligram pr. dag;
  • Alder 1-3 år: 700 milligram om dagen;
  • Alder 4-8 år: 1.000 milligram om dagen;
  • Alder 9-18 år: 1.300 milligram om dagen.

Kilde til calcium til børn

Mejeriprodukter såsom sødmælk, yoghurt og ost er de bedste kilder til calcium for børn. Mødre kan dog også give børn forskellige andre fødevarer, der er rige på calcium såsom ansjoser, sardiner, æg, edamame, salat, mandler, sojabønner og deres forarbejdede produkter (tofu og tempeh) samt mørkegrønne bladgrøntsager (broccoli, spinat, bok choy).

Læs også: Kender du allerede dette? 10 Fødevarekilder Anden Calcium end Mælk

Ud over sund mad kan mødre også opfylde deres børns calciumbehov ved at give dem kosttilskud, hvis det er nødvendigt. Måden at gøre det lettere, mødre kan købe medicin og vitaminer nu kan være gennem ansøgningen , så ingen grund til at forlade huset længere!

Reference:
Foreningen sunde børn. Tilgået i 2020. Calcium.

Børnesundhed. Tilgået i 2020. Calcium.

Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Fordele og kilder til calcium.