Ved, hvordan du slipper af med en rød kats øjeninfektion

Øjeninfektioner er en af ​​årsagerne til, at en kats øjne bliver røde. Øjeninfektioner hos katte er normalt forårsaget af vira eller bakterier. Katteøjeninfektioner forårsaget af virus kan normalt gå over af sig selv eller med antiviral medicin. Mens katteøjeninfektioner forårsaget af bakterier kan bruge antibiotika.

, Jakarta – Katte har smukke, strålende og udtryksfulde øjne. Men hvis din kats øjne pludselig bliver røde, kan det skyldes en øjeninfektion.

Øjeninfektioner hos katte er meget almindelige. Nogle infektioner går over af sig selv, men nogle kan vise tegn på en mere alvorlig sygdom. Ved at kende årsagen kan du give den rigtige behandling. Behandl dog aldrig en rød kats øje skødesløst med human øjenmedicin. Lær hvordan du korrekt behandler øjeninfektioner hos katte her.

Læs også: Sådan håndteres en Belekan-killing

Hvad forårsager rød kats øjne?

Røde katteøjne kan være forårsaget af mange ting. Traumer, allergier, indtrængen af ​​små genstande, ændringer i øjenstruktur, virusinfektioner, bakterielle infektioner og irritation kan få din kats øjne til at blive røde. Her er de mest almindelige årsager til røde øjne hos katte:

  • Trauma

Traumer, såsom at blive ridset, bidt, stukket, udsat for allergener, pollen eller støv og bistik, kan få din kats øjne til at blive røde.

  • Irriterende

Ud over traumer kan irriterende stoffer, såsom cigaretrøg, parfume og luftfriskere, også forårsage røde øjne hos katte.

  • Indtast noget

Små genstande, såsom frø, støv eller græsfrø, kan komme ind i din kats øjne og forårsage irritation, hvilket får dem til at blive røde.

  • Strukturel forandring

Røde katteøjne kan også være forårsaget af strukturelle ændringer, såsom: entropion (øjenlåg går ind) ektropion (øjenlågene stikker ud) distichiasis (unormal vækst af øjenvipper).

  • Sygdom

Røde øjne hos katte kan også være forårsaget af mere alvorlige sygdomme, såsom kræft og autoimmune sygdomme.

  • Bakteriel infektion

Nogle af de bakterier, der kan forårsage røde øjne hos katte, er klamydia og mycoplasma.

  • Virusinfektion

Ud over bakterier kan kattens lyserøde øje også være forårsaget af en virusinfektion. Nogle af de mest almindelige typer af vira, der forårsager øjeninfektioner hos katte, omfatter katteherpesvirus type 1, calicivirus, katte immundefekt virus (FIV), og katteleukæmi (FeLV).

Læs også: Hvorfor er vacciner vigtige for katte?

Sådan overvindes røde kats øjne på grund af infektion

Hvis årsagen til en kats lyserøde øje ikke er kendt, er den sædvanlige behandling en øjenmedicin, der indeholder en kombination af bredspektrede antibiotika til at kontrollere sekundære bakterielle infektioner og antiinflammatoriske lægemidler til at reducere inflammation. Disse øjenmedicin er normalt i form af dråber eller salver, der påføres direkte på kattens øjne.

Men hvis det røde øje hos en kat vides at være forårsaget af en infektion, vil behandlingen blive skræddersyet til patogenet, der forårsager infektionen. Her er, hvordan du behandler katteøjeninfektioner baseret på årsagen.

  1. Herpes virus

Selvom øjeninfektioner hos katte forårsaget af herpesvirus normalt er milde og selvbegrænsende, kan inficerede katte være bærere af virussen, og sygdommen har potentiale til at gentage sig.

I milde tilfælde er behandling muligvis ikke nødvendig. I alvorlige eller ikke-reagerende tilfælde kan antivirale lægemidler dog anvendes. L-lysin kan også bruges til at fremskynde heling og kan bruges hele livet som en immunforstærker for katte med gentagne infektioner. Antibiotika bruges også ofte, når der er en sekundær bakteriel infektion. Interferon-alfa Det kan bruges som et immunstimulerende middel.

  1. Klamydia og mykoplasma

Måden at behandle røde øjne hos katte på grund af denne bakterielle infektion er at bruge tetracyclin øjensalve eller det orale antibiotikum azithromycin.

I mellemtiden, hvis din kats øjeninfektion er forårsaget af en underliggende tilstand, såsom: FeLV eller Calicivirus, vil behandlingen være fokuseret på tilstanden.

Læs også: 6 øjenproblemer, der kan påvirke hunde

Det er den rigtige måde at håndtere katteøjeninfektioner på, som skal tilpasses til årsagen. Hvis dit kæledyr er sygt, må du ikke skødesløst give medicin. Tal med dyrlægen først via appen . igennem Video/taleopkald og Snak, kan en betroet dyrlæge hjælpe med at diagnosticere og ordinere den rigtige medicin. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Memphis veterinærspecialister. Tilgået 2021. Øjeninfektioner hos katte – Antibiotika og andre behandlinger.
Wow!. Tilgået i 2021. Røde øjne hos katte.
VCA Dyrehospitaler. Tilgået 2021. Konjunktivitis hos katte.