Dette er grunden til svømning anbefales til personer med varicocele

, Jakarta – Varicocele er en tilstand, der ligner åreknuder, men angriber venerne i pungen eller pungen. En varicocele er en hævelse, der opstår i pungen, som holder testiklerne sammen samt arterierne og venerne i sædkanalen. Under normale forhold bør blodkarrene, der fører blod fra testiklerne til penis, ikke mærkes eller palperes.

Men hos mennesker med varicoceles ser venerne normalt ud som orme i pungen. Udseendet af disse årer ligner åreknuder, der opstår i benene. Ikke alle mænd vil opleve dette, men der er nogle mennesker, der har en højere risiko for at opleve det.

De fleste varicoceles opstår, fordi veneventilerne ikke fungerer korrekt. Faktisk har ventilen sine egne arbejds "regler", som har ansvaret for at åbne blodgennemstrømningen til hjertet og lukke med det samme, når blodgennemstrømningen bremses. Nå, hos mennesker med varicocele kan ventilen ikke lukke ordentligt og får blodgennemstrømningen til at vende og derefter samle sig. Dette forårsager skade på ventilen, som så danner en varicocele.

Læs også: Vær opmærksom, dette får mænd til at få varicocele

Alligevel vides det stadig ikke præcist, hvad der forårsager, at venernes ventiler ikke fungerer korrekt. Varicoceles kan også forekomme hos mænd over 40 år. Normalt udløses denne tilstand, når blodkarrene i maven bliver blokeret, hvilket får blod til at samle sig i små vener. Dette får blodkarrene til at udvide sig.

Svømning er en anbefalet sport, hvorfor?

Der cirkulerer information om, at personer med varicocele ikke anbefales at træne og lave anstrengende aktiviteter, fordi de kan forværre tilstanden. Dette er dog slet ikke bevist at være rigtigt. På den anden side rådes mennesker med denne sygdom stadig til at træne, fordi det er meget vigtigt at bevare sundhed og kondition.

Alligevel opfordres folk, der lider af eller har en risiko for at opleve denne sygdom, til at vælge svømning som en rutinemæssig træning. Årsagen, svømning siges at hjælpe med at afkøle temperaturen i testiklerne, der bliver varme på grund af varicoceles. Ikke nok med det, svømning har længe været kendt for at have mange sunde fordele for kroppen.

Læs også: Effekt af Varicocele på mandlig fertilitet

Ved mild varicocele er der normalt ingen specifikke symptomer, der vises. Men nogle gange er der også tilfælde af varicocele, som giver smerter og ubehag i pungen, en klump i en af ​​testiklerne, og pungen bliver hævet.

Varicoceles, der ikke giver symptomer, er normalt harmløse, så der er ikke behov for særlig behandling. Men når denne tilstand forårsager smerte, vil lægen normalt give dig smertestillende medicin. Den syge vil også blive rådet til at bære testikelstøttebukser for at aflaste trykket.

Denne tilstand kan også forårsage uudholdelig smerte, endda få testiklerne til at skrumpe. I nogle tilfælde kan varicoceles forårsage infertilitet. Hvis det sker, kan behandlingen ske med embolisering og operation. Embolisering sker ved at indsætte et rør for at nå åreknude. Derefter vil et stof blive indsat for at forbedre blodgennemstrømningen og varicocele. I mellemtiden udføres kirurgi for at klemme eller binde de blodkar, der har varicoceles, og derefter blokere blodgennemstrømningen til disse kar, så de kan strømme til andre normale blodkar.

Læs også: Iført stramme bukser og andre årsager til Varicocele-sygdom

Få mere at vide om varicoceles og de anbefalede træningsformer ved at spørge din læge i appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak i App Store og Google Play. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!