Disse er 8 symptomer på gastroenteritis eller opkastning

De vigtigste symptomer på gastroenteritis er diarré, kvalme og opkastning. Ud over diarré, kvalme og opkastning kan symptomerne være ledsaget af hovedpine, feber, luft i maven, hyppig træthedsfølelse og kulderystelser. Ved at kende symptomerne kan du tage passende behandling for at undgå komplikationer."

Jakarta – Gastroenteritis, eller bedre kendt som opkastning, er betændelse i fordøjelseskanalen. Normalt er de organer, der påvirkes af betændelse, tyktarmen, tyndtarmen og maven. Gastroenteritis kan overføres gennem vira eller bakterier, som derefter forårsager tarminfektioner med symptomer på vandig diarré, kvalme, opkastning og mavekramper. Gastroenteritis er en sygdom, der let overføres gennem vand. For at undgå det, genkend tegnene på denne sygdom!

Læs også: Kendt som opkastning, hvad er gastroenteritis?

Symptomer på gastroenteritis

De vigtigste symptomer på gastroenteritis er diarré, kvalme og opkastning. Ud over diarré, kvalme og opkastning kan symptomerne være ledsaget af:

1. Hovedpine.

2. Feber.

3. Mave oppustethed.

4. Føler sig ofte træt.

5. Rystende.

6. Nedsat appetit som vil resultere i vægttab.

7. Mavesmerter ledsaget af mavekramper.

8. Smerter i kroppen.

Disse symptomer kan vare i 2-3 dage eller endda en uge og begynder normalt 1-3 dage efter infektion. Opkastning er en tilstand forårsaget af en viral eller bakteriel infektion. Denne infektion spredes normalt gennem forurenet mad eller drikke. Norovirus og Rotavirus blive en virusinfektion, der ofte forårsager gastroenteritis. Hvorimod E coli og Salmonella er en bakterie, der ofte forårsager mave-tarmbetændelse. Denne bakterie findes normalt i råt kød eller æg, der er blevet forurenet.

Læs også: Dette er forskellen mellem diarré og opkastning

Ud over vira og bakterier er der flere risikofaktorer, der forårsager denne tilstand, herunder:

1. Børn og ældre er mere modtagelige for denne tilstand, fordi de begge har et lavt immunsystem.

2. Mennesker, der lider af flere sygdomme, der forårsager et svækket immunforsvar, såsom hiv/aids og personer, der er i kemoterapi.

3. Mennesker, der bor i områder med minimal adgang til rent vand. Med den manglende adgang til rent vand har dette miljø automatisk vandsanering, der ikke opfylder standarderne. Som følge heraf vil risikoen for at opleve opkastning være højere.

Indsats for at forebygge opkastningssygdom

Der kan gøres flere bestræbelser for at forhindre denne gastroenteritis, herunder:

1. Giv rotavirusvaccine til børn fra to måneders alderen for at undgå rotavirus, den virus, der forårsager opkastning.

2. Vask dine hænder flittigt med antiseptisk sæbe for at beskytte dig mod vira og bakterier.

3. Spis ikke rå mad eller underkogt mad for at undgå vira og bakterier, der kommer ind i maven.

4. Inden du indtager grøntsager og frugter, skal du først vaske dem med rindende vand. Brug sæbe om nødvendigt.

5. Indtagelse af drikkevarer i emballage, for at undgå vira og bakterier knyttet til vandet.

6. Indtag ikke isterninger, hvis renhed ikke er garanteret. For det kan være, at vandet, der bruges til at lave isterninger, er råvand, der er blevet forurenet.

Gastroenteritis, der ikke behandles ordentligt, vil blive værre og kan føre til farlige komplikationer, hvoraf den ene er dehydrering. Alvorlig dehydrering på grund af gastroenteritis kan endda bringe livet i fare for den syge.

Læs også: Pludselig kvalme? Dette er en naturlig behandling, der kan lade sig gøre

Behandl med det samme, hvis dehydrering viser sig præget af mørkegul urin, mundtørhed, svimmelhed, forvirring og kvalme. For maksimalt resultat, lav en undersøgelse, hvis du finder symptomer ved opkastning for at forhindre, at sygdommens udvikling forværres. For flere detaljer om denne sygdom, kan du diskutere direkte med lægen gennem ansøgningen . Korrekt behandling kan forhindre farlige komplikationer.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Gastroenteritis
Bedre sundhedskanal. Tilgået i 2021. Gastroenteritis