Erkend forskellen mellem abdominal og transvaginal ultralydstest

, Jakarta – Indtil videre er ultralydstesten identisk som en undersøgelse for gravide. Dette skyldes, at ultralyd faktisk er en vigtig undersøgelse for gravide kvinder for at finde ud af barnets køn, overvåge barnets generelle tilstand og diagnosticere problemer i den gravide kvindes krop.

Men vidste du, at ultralyd også er nyttig til at diagnosticere forskellige andre sundhedsproblemer, der ikke er relateret til graviditet. Der findes forskellige typer af ultralydsundersøgelser, men de mest almindeligt udførte er abdominale og transvaginale ultralydsundersøgelser.

Både abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd kan gøres for at overvåge graviditetens fremskridt eller kontrollere for visse sundhedsproblemer. Men før du beslutter dig for, hvilken ultralydsundersøgelse du skal foretage, er det en god ide at kende forskellen mellem abdominale og transvaginale ultralydsundersøgelser ud fra følgende forskellige aspekter.

Læs også: Dette er forskellen mellem Doppler-ultralyd og almindelig ultralyd

Inspektionsprocedure

Både abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd har bestemt forskellige undersøgelsesteknikker. Abdominal ultralyd eller også kendt som abdominal ultralyd er en undersøgelse, der udføres på ydersiden af ​​maven ved at påføre en gel på hele abdominalområdet.

Udover at være nyttig til at lette bevægelsen af ​​ultralydssticks kaldet transducere, er denne gel også nyttig til at forhindre luft i at trænge ind mellem huden og transduceren. Dernæst vil lægen flytte transduceren over maven for at tage et billede af alle de indre organer i den.

Mens transvaginal ultralyd er en intern undersøgelsesmetode, der udføres ved at indsætte en 2-3 tommer transducer i skeden. Gennem denne ultralydstest kan man få et mere detaljeret billede af de kvindelige reproduktive organer, som omfatter skeden, livmoderen, æggelederen rør, æggestokke. , til livmoderhalsen.

Eksamens formål

Selvom det er bedre kendt som en rutineundersøgelse for gravide, betyder det ikke, at abdominal ultralyd ikke kan bruges til andre formål end graviditet. Sundhedsproblemer relateret til organerne i bughulen, såsom mave, nyrer, lever, bugspytkirtel, tarme og andre organer kræver stadig en abdominal ultralydsundersøgelse for at hjælpe lægerne med at bekræfte diagnosen. Især for dem af jer, der er blevet diagnosticeret af en læge som havende hævede organer, væskeophobning i bughulen, nyresten og blindtarmsbetændelse, er denne ultralydstest meget nødvendig.

Forskellig fra abdominal ultralyd er transvaginal ultralyd mere beregnet til at undersøge de kvindelige reproduktive organer, uanset om det er under graviditet eller ej. Transvaginal ultralyd udført uden for graviditeten har normalt til formål at opdage væksten af ​​cyster eller tumorer i æggestokkene, unormale bækkensmerter, vaginal blødning eller at sikre, at IUD-indsættelsen er korrekt.

Transvaginal ultralyd er også vigtigt under graviditet, fordi det er nyttigt til at overvåge eventuelle ændringer i graviditeten, der kan være unormale, kontrollere fosterets hjertefrekvens, kontrollere tilstanden af ​​moderkagen og vise muligheden for unormal blødning.

Læs også: Fosteret er stadig lille, moderen skal kende den transvaginale ultralydsteknik

Tjek tid

En anden ting, der adskiller abdominal ultralyd og transvaginal ultralyd, er tidspunktet for undersøgelsen. Abdominal ultralyd kan udføres når som helst umiddelbart efter at være blevet henvist af en læge, enten for at kontrollere graviditet eller visse medicinske tilstande.

Men transvaginal ultralyd har en særlig tidsregel, nemlig i det tidlige trimester af graviditeten, også før den 8. uge af graviditeten. Hvad angår kvinder, der ikke er gravide, anbefales det at foretage transvaginal ultralyd efter indtræden i ægløsningsfasen eller den fertile periode.

Læs også: Hvornår skal gravide have en ultralyd?

Det er forskellen mellem abdominal og transvaginal ultralydstest, som du skal vide. Det er bedst at diskutere med din læge, hvilken ultralydstest der passer bedst til din medicinske tilstand. Du kan også stille yderligere spørgsmål om ultralydstesten ved at bruge applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du spørge hvad som helst om sundhed til lægen når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.