Ondt i halsen ved synkning? Pas på, disse 5 sygdomme

"Det er helt sikkert ubehageligt at have ondt i halsen, når man synker. Denne tilstand kan være forårsaget af mange ting. Nogle af de underliggende sundhedsproblemer er ondt i halsen, tonsillitis, sure opstødssygdomme og mange flere."

Jakarta - Ondt i halsen ved synke er en almindelig klage. Det kan også forårsage ubehag fra toppen af ​​nakken til bagsiden af ​​brystbenet. Ud over smerter kan denne tilstand få en person til at opleve en brændende fornemmelse eller stærkt tryk fra halsen.

Synkeprocessen involverer flere muskler og nerver i mund, svælg, spiserør og mave. Enhver beskadigelse eller forstyrrelse af en af ​​de dele, der bruges til synkeprocessen, kan forårsage ubehag. Hvad er årsagen?

Læs også: Smerter ved synkning, dette er hvordan man forhindrer esophageal betændelse

Mulige årsager til ondt i halsen ved synkning

For at kunne overvinde en halsbetændelse, når du synker, skal du først kende årsagen. Her er nogle af dem:

1. Ondt i halsen (pharyngitis)

Denne sundhedssygdom er almindelig og får dig til at føle smerte eller ømhed i halsen, når du synker. Smerter eller smerter ved synke forårsaget af halsbetændelse er generelt forårsaget af betændelse på grund af en bakteriel eller viral infektion.

Derudover kan denne tilstand også opstå på grund af reaktioner, når kroppen oplever allergier forårsaget af flere typer allergener. Normalt er de bakterier, der forårsager halsbetændelse, streptokokker, der er på mandlerne og halsen.

2. Mavesyresygdom

Vidste du, at mavesyresygdom kan give smerter ved synke? Denne tilstand kan opstå, fordi mavesyresygdom får mavesyre til at stige op i spiserøret. Mavesyre, der stiger op i spiserøret, irriterer slimhinden i spiserøret og forårsager smerter ved synke.

Læs også: Ondt i halsen ved synkning kan være et tegn på tumor?

3. Betændelse i mandlerne (tonsillitis)

Betændelse i mandlerne, også kendt som tonsillitis, opstår, når mandlerne bliver betændte. Mandlerne er to små kirtler placeret i halsen.

Hos børn har mandlerne en funktion til at forhindre infektion. Med alderen er barnets immunforsvar optimalt, og størrelsen på mandlerne kan skrumpe ind. Betændelse i mandlerne er normalt forårsaget af en viral eller bakteriel infektion.

4. Feber, influenza eller bihulebetændelse

Smerter eller smerter ved synkning kan være et tegn på, at du oplever symptomer på feber, influenza eller bihulebetændelse. Denne tilstand er et tidligt symptom, før den syge har hoste eller forkølelse.

Glem ikke at indtage rigeligt med væske og hvile, så disse symptomer ikke fortsætter og forværres. Der er intet galt i at spørge din læge om de symptomer, du oplever.

5. Spiserørskræft

Generelt er kræft ikke karakteriseret ved smerte eller smerte ved synkning. Imidlertid kan denne tilstand være et af de tegn og symptomer, der opleves af mennesker med kræft i spiserøret.

Hvis du oplever andre symptomer på kræft i spiserøret, såsom halsbrand, blodophostning, vægttab og opkastning af blod, bør du tjekke dit helbred på det nærmeste hospital, så årsagen til de symptomer, du oplever, kan identificeres. På den måde kan du håndtere dine helbredsproblemer ordentligt.

Læs også: Synkebesvær? Genkend symptomerne på dysfagi

Udover at være forårsaget af flere sygdomme, kan smerter ved synke også være forårsaget af at tale for meget eller råbe. Du kan lave behandlinger derhjemme for at mindske det ubehag, du føler.

For eksempel ved at indtage masser af væske eller vand, gurgle med saltvand, komprimere nakkeområdet med varmt vand og undgå rygning og indånde forurenet luft. Hvis det ikke heler, så brug appen at tale med lægen og købe ordineret medicin, når som helst og hvor som helst.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Hvorfor gør det ondt at sluge?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvorfor gør det ondt, når jeg sluger?