Hypnoterapi for at overvinde depression, er det nødvendigt?

Jakarta – Hypnoterapi blev meget diskuteret på sociale medier. Årsagen er, at der er tilfælde af hypnoterapi, der endda forværrer tilstanden af ​​depression, som en person oplever. Flere personer, der har lidt af depression og modtaget denne terapi, kommenterede derefter. Nogle af dem siger, at hypnoterapi kan give en følelse af lettelse, men andre siger noget andet. I alvorlige tilfælde åbner hypnoterapi faktisk gamle sår, som en person måske ikke er i stand til at håndtere. Derfor opstår spørgsmålet "Er hypnoterapi god til at håndtere depression?".

Læs også: Depression kan opstå i alle aldre

Depression er ikke en almindelig trist følelse

Depression er ofte defineret som følelser af tristhed og håbløshed. Ikke helt forkert faktisk. Men i detaljer er depression en humørsvingningsforstyrrelse, der påvirker den måde, du tænker, føler og handler. Mennesker med depression oplever normalt tristhed, håbløshed, føler sig værdiløse, mister interessen for aktiviteter og bebrejder sig selv. Hvis du oplever disse symptomer, og de varer i lang tid, mindst et par dage til to uger, skal du straks tale med din læge for at få hjælp. Hvis det ikke kontrolleres, kan depression tilskynde patienter til at begå selvmord.

Læs også: 5 årsager til depression, der ofte ignoreres

Depression er resultatet af et komplekst samspil mellem biologiske, psykologiske og miljømæssige faktorer. Det betyder, at forekomsten af ​​depression er påvirket af mange faktorer, lige fra genetiske faktorer, en persons evne til at håndtere stress, barndomstraumer, forældremønstre, bivirkninger af medicin (såsom sove- og hypertensionsmedicin) og lider af visse sygdomme (såsom hovedskader, skjoldbruskkirtelhormonforstyrrelser, hjertesygdomme, diabetes, kræft, HIV/AIDS).

Hypnoterapi virker ved at ændre underbevidstheden

Hypnoterapi er en form for terapi, der bruger hypnose, som er handlingen at gå ind i en persons underbevidsthed for at give visse forslag. I tilfælde af depression har hypnoterapi til formål at få en person til at fokusere og slappe af, så negative følelser og følelser i fortiden kan kontrolleres. Selvom mange har gjort det, har hypnoterapi til behandling af depression ikke vist sig effektiv og rejser stadig fordele og ulemper. Her er nogle af dem:

  • Pro. Hypnoterapi er blevet brugt i vid udstrækning til at behandle visse medicinske tilstande, såsom hjælp til bestræbelser på at holde op med at ryge, kroniske smerter, angstlidelser, irritabelt tarmsyndrom (IBS), koncentrationsproblemer, til vanen med at slibe tænder. Hypnoterapi betragtes som en sikker behandlingsmulighed, fordi den har få bivirkninger.

  • Tæller. Hvis det gøres skødesløst og uden råd fra en psykolog eller psykiater, kan hypnoterapi forårsage farlige bivirkninger. Disse omfatter skabelse af falske minder (konfabulering), frygt, angst og overdreven vrede. Denne tilstand bliver mere og mere farlig, hvis en person ikke kan klare disse bivirkninger, hvilket udløser fremkomsten af ​​selvmordstanker. Hypnoterapi bør bruges som en supplerende terapi og ikke den eneste behandlingsmulighed for depression.

Bedre til en psykolog eller psykiater

Depression er ikke kun en negativ følelse, der opstår på grund af problemer i fortiden, så at åbne op for gamle sår under påskud af at hjælpe mennesker med depression med at komme overens med fortiden er ikke det rigtige valg. Depression opstår på grund af mange faktorer, der forårsager en ubalance af kemikalier i hjernen. Derfor bør du først tale med en psykolog eller psykiater, hvis du føler, du har symptomer på depression.

Læs også: Det er derfor, kvinder oftere er deprimerede

Du kan besøge en psykolog eller psykiater på det nærmeste sundhedsvæsen. Eller du kan tale med en psykolog eller psykiater i ansøgningen . Brug funktioner Kontakt læge som findes i så du kan kontakte en psykolog eller psykiater når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!