Næseblod kan være et tegn på disse 5 sygdomme

, Jakarta - Næseblod er et lægmandsbegreb, når der opstår blødning gennem næseborene. Næseblod har også det medicinske navn epistaxis. Normalt er denne tilstand almindelig og er ikke noget, der er farligt. Men når nogen oplever denne tilstand pludselig uden nogen grund, kan det være et tegn på, at du lider af en farlig medicinsk tilstand.

Læs også: Årsager børn ofte næseblod

Med dette tegn kan det være, at en næseblod er i den farlige kategori

Næseblod opstår normalt, når næseborene er tørre, og næsen trækker. Begge disse kan forårsage bristning af de fine blodkar i næsen. Men hvis der pludselig opstår en næseblod, er det det du skal være opmærksom på, ja! Følgende er karakteristika for næseblod, der falder ind under den farlige kategori:

  • Stor mængde blod ud gennem næseborene. Dette vil gøre det svært for dig at trække vejret.

  • Næseblod er ledsaget af en uregelmæssig hjerterytme.

  • Forekommer hos børn under 2 år.

  • Opstår ofte i løbet af kort tid.

  • Varede mere end 30 minutter.

  • Opstår efter udførelse af sinuskirurgi eller andre operationer i næseområdet.

  • Næseblod efterfølges af blødning i andre områder, såsom blødning i urinen.

  • Har feber og udslæt med næseblod.

Hvis du eller dine nærmeste oplever en næseblod efterfulgt af ovenstående symptomer, skal du straks drøfte det med din læge, OK! Fordi symptomerne ovenfor er en indikation af, at din næseblod er i en farlig fase.

Læs også: Nogle årsager til børn med næseblod

Næseblod kan være et tegn på denne sygdom

Hvis du allerede kender de forfærdelige fakta om næseblod, bør du aldrig undervurdere denne ene ting. Især hvis næseblødningen kommer pludseligt, sker det ikke, fordi næsen støder eller trækker i næsen. Næseblod, der kommer pludseligt, kan være et tegn på nogle af disse sygdomme:

  • Akut bihulebetændelse

Bihulebetændelse er betændelse i vævet i bihulerne. I mellemtiden er akut bihulebetændelse en pludselig tilstoppet næse ledsaget af ansigtssmerter, der kan vare i næsten fire uger. Hævelse af vævet for bihulerne kan sprænge de små blodkar i næsen og forårsage næseblod.

  • Næse tumor

Hyppige næseblod ledsaget af slim blandet med blod er et tegn på en næsetumor. Ud over slim blandet med blod vil symptomerne blive fulgt af tilstoppet næse, følelsesløshed i tænderne, smerter ved øjnene og en blanding af pus, der kommer ud af næsen.

  • Næsepolypper

Næsepolypper er vækst af blødt væv i næsen, er smertefri og forårsager ikke kræft. Væksten af ​​polypper kan opstå på grund af kronisk betændelse på grund af astma, infektioner, allergier eller forstyrrelser i immunsystemet. Nå, når væksten af ​​polypper bliver større, vil der ofte forekomme næseblod.

  • hæmofili

Hæmofili er en sygdom, der forårsager blødningsforstyrrelser. Hæmofili opstår på grund af en mangel på blodkoagulationsfaktorer. En person med hæmofili vil opleve blødning, der varer længere, når kroppen er skadet.

  • Leukæmi

Næseblod er et tidligt tegn på leukæmi. Så hvis du ikke mærker sår, men har en kraftig næseblod, bør du være mere på vagt. Dette kan være et tegn på, at antallet af hvide blodlegemer i kroppen er mere end røde blodlegemer.

Læs også: Hvordan man overvinder et næseblodsbarn

Derfor skal du altid være forsigtig, når du plukker din næse, og glem ikke at holde dine næsebor fugtige, OK! Hvis du oplever symptomer på en farlig næseblod, bør du straks drøfte det med din læge for at forhindre, at sygdommen forværres. For flere detaljer kan du diskutere direkte ved at bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Kom nu, Hent ansøgningen med det samme!