Undervurder ikke rygsmerter på grund af klemte nerver

Jakarta – Hernia Nucleus Pulposus (HNP) er også kendt som en klemt nerve. Denne sygdom opstår, når puderne eller skiverne mellem hvirvlerne (hvirvlerne) bevæger sig ud af position og klemmer nerverne bag dem. Klemte nerver forekommer ofte i den fjerde eller femte lændehvirvel (i lænden) eller halshvirvlerne (i nakken), og er mere almindelige hos ældre.

Genkend årsagerne til Hernia Nucleus Pulposus

De fleste tilfælde af HNP er forårsaget af alder. Med alderen mister puderne i ryghvirvlerne meget vand og reducerer deres elasticitet. Indersiden af ​​puden presser på nerven og rager udad, hvilket forårsager smerte og nedsat fysisk mobilitet. Andre årsager til HNP er:

  • Genetiske faktorer eller der er en familiehistorie med klemte nerver.

  • Fedme. Overvægt er tilbøjelig til at forårsage spinal pres, som udløser klemte nerver.

  • Røg. Rygning har negative helbredseffekter, herunder at sænke iltniveauet i skiverne og øge risikoen for spinal erosion.

  • Fysisk skade, herunder ved løft af for store vægte eller ulykker.

Undervurder ikke symptomerne på en herniated nucleus pulposus

Symptomer på HNP menes ofte at være mild smerte fra forstuvninger eller drejninger. Faktisk bør smerter på grund af HNP ikke tages let på og skal behandles. Symptomer på en klemt nerve, der kan observeres, omfatter smerter i ben og skuldre, svækket muskelfunktion, muskelstivhed og prikken. Denne tilstand gør det vanskeligt for folk at bevæge deres krop, herunder at hæve deres hænder, bøje sig over og andre bevægelser. Smerter kan spredes i hele kroppen, fra ryg, skuldre, hænder, ben til fødder.

Diagnosen HNP stilles ved scanningstests (som f CT-scanning , MR og røntgenbilleder), blodprøver og neurologiske undersøgelser. Scanninger udføres for at finde tilstanden af ​​rygsøjlen og omgivende strukturer, blodprøver for at identificere betændelse eller infektion og en fysisk undersøgelse for nøjagtigt at lokalisere placeringen af ​​nerveskade.

Fysioterapi til behandling af Hernia Nucleus Pulposus

1. Indtagelse af Narkotika

For eksempel smertestillende midler, opioidlægemidler, muskelsedativa, antikonvulsiva, kortikosteroidinjektioner og orale kortikosteroidlægemidler. Tag medicin i henhold til lægens anbefalinger for at maksimere helingsprocessen.

2. Fysioterapi

Udført, hvis symptomerne på HNP ikke forbedres. Fysioterapi, der udføres, omfatter muskelstrækøvelser og visse kropspositionsøvelser. Let træning (såsom gang og yoga), akupunktur, massage og behandlinger kiropraktik kan gøres for at behandle en klemt nerve. Inden du deltager i fysisk aktivitet, skal du tale med din læge for at minimere risikoen for komplikationer. Sørg for, at fysioterapien er sikker og stop øjeblikkeligt, hvis bevægelsen forårsager smerte.

3. Betjening

Kun et mindretal af tilfældene af HNP behandles med kirurgi. Denne handling udføres, hvis den klemte nerve ikke forbedres efter seks måneders behandling med medicin og fysioterapi, musklerne bliver svagere, musklerne er stive, og det er svært at bevæge sig.

Hvis du oplever muskelsmerter, som ikke forbedres, skal du straks tale med din læge at finde ud af årsagen og få behandling. Du kan bruge appen at tale med lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!

Læs også:

  • Descending Berok (Brok), hvilken sygdom er det?
  • Find ud af 4 symptomer på brok baseret på typen
  • Kan løft af vægte virkelig forårsage brok?