Har mennesker med hæmorider brug for operation?

Jakarta - Hæmorider eller mere velkendt kaldet hæmorider er hævelser, der opstår i de bagerste vener (åreknuder) i den nedre tyktarm eller endetarm. Hæmorider, som hæmorider er kendt i lægeverdenen, kaldes ydre hæmorider, hvis de sidder i endetarmen. I mellemtiden, hvis det opstår i slutningen af ​​tyktarmen, kaldes denne tilstand indre hæmorider.

Selvom der nogle gange ikke er nogen symptomer, vil folk med hæmorider føle smerte, hvis der dannes en blodprop. Symptomerne på hæmorider afhænger af deres placering, men generelt er de symptomer, der kan mærkes:

  • Kløe i analområdet.
  • Smerter og ubehag i endetarmen.
  • Har blodig afføring.
  • Hævelse opstår, og der opstår klumper og hævelse i endetarmen.

Læs også: 7 typer mad at undgå, når du oplever hæmorider

Skal hæmorider opereres?

Hvis hæmorider er milde, kan hjemmemedicin gøres. Du skal dog stadig tjekke din tilstand hos en læge, så du kan få den rette behandling. Nå, nogle egenomsorgsmetoder, som du kan gøre derhjemme, er:

  • Spis mad med højt fiberindhold.
  • Mød indtaget af kropsvæsker.
  • Undgå så vidt muligt at belaste ved afføring.
  • Undgå at sidde for længe på toilettet.
  • Læg balderne i blød i varmt vand flere gange om dagen.

Udover at lave hjemmebehandlinger, kan du også bede din læge om afføringsmidler, smertestillende midler eller medicin, der indsættes gennem endetarmen for at lindre ubehag på grund af hæmorider. Brug appen for at gøre det nemmere at stille spørgsmål til lægen eller købe medicin og vitaminer gennem funktionerne apoteksudbringning. Så sørg for at du har Hent Ansøgning Ja!

Læs også: Hvordan man overvinder hæmorider, der opstår hos gravide kvinder

Du skal også straks søge læge, hvis du oplever blodig afføring. Årsagen er, at hæmorider i nogle tilfælde skal behandles med operation eller operation, især hvis der er kraftig blødning. De typer operationer, der udføres for at behandle hæmorider, nemlig:

1. Gummibåndsbinding

Denne metode udføres ved at binde hæmorideklumpen ved hjælp af et specielt gummimateriale. Bindingen vil få hæmoriden til at mangle blodforsyning, så klumpen vil skrumpe og til sidst forsvinde.

2. Skleroterapi

Skleroterapi udføres ved at indsprøjte et særligt kemikalie i hæmorideklumpen. Disse kemikalier vil få hæmorider til at ændre sig til arvæv og derefter skrumpe.

3. Laserterapi

Det næste er laserterapi. Denne procedure udføres med en laserstråle for at hjælpe med at krympe og hærde hæmorideklumpen.

4. Hæmoridektomi

Hæmoridektomi procedure udføres ved at fjerne hæmorideklumpen fuldstændigt. Lægen vil udføre denne operation på operationsstuen og bruge en bedøvelse.

5. Hæmorrhoidopeksi

Denne procedure er den seneste kirurgiske metode til behandling af hæmorider, normalt den foretrukne behandling for svære hæmorider. Dette kirurgiske indgreb fjerner ikke hæmoriden, men vil stramme det løse støttevæv, så klumpen ikke stikker ud.

Læs også: Er det rigtigt, at regelmæssigt at spise papaya kan helbrede hæmorider?

Så ikke alle hæmorider kræver operation. Det betyder, at der er behov for en læges rådgivning, uanset om operation er nødvendig eller ej.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hæmorider.
Sygdomme (NIDDK). Tilgået 2021. Behandling af hæmorider.
emedicinsundhed. Tilgået i 2021. Hæmorider.