4 Symptomer på, at mærke modermærker er farlige

, Jakarta - Muldvarpe er små brune eller sortlige pletter på overfladen af ​​huden. Alle skal have dette mærke. Nå, vidste du, at modermærker dannes fra grupperingen af ​​hudfarve-producerende celler kaldet melanocytter. Udover at være brun eller let sort i farven, er der også muldvarpe, der har nøjagtig samme farve som huden. Muldvarpe i sig selv er normalt fine eller ru teksturerede, selv nogle af dem er tilgroet med hår. Så er der fare for muldvarpe?

Nå, det viser sig, at der er flere indikationer, der kan gøre muldvarpe farlige. Faktisk er der måske ikke mange, der kender til dette fænomen. Mennesker med lys hud vil normalt have flere modermærker end dem med mørk hud.

Farlige modermærker er et symptom på en ondartet type hudkræft kaldet melanom. Formen af ​​en melanom muldvarp består normalt af tre eller flere farver, med en diameter på mere end 6 millimeter. Hvad er symptomerne, der signalerer faren for muldvarp?

  1. En muldvarp har mere end to farver.

  2. Muldvarpe, der bløder, klør, er røde, hævede eller skorper.

  3. Kanterne på disse muldvarpe er ujævne eller har takkede kanter.

  4. Disse muldvarpe kan også vokse hurtigt.

Nogle af faktorerne nedenfor vil også udløse forekomsten af ​​melanom, herunder:

  • Har en historie med melanom.

  • Hyppig udsættelse for sollys. Ultraviolet (UV) stråling fra sollys er skadelig for hudvæv og øger derved risikoen for at udvikle melanom.

  • Har mere end 50 muldvarpe i kroppen.

  • Har følsom hud, der let brænder, når den udsættes for solen.

  • Hyppig brug af lægemidler, såsom antidepressiva, hormonelle lægemidler og antibiotika. Disse typer lægemidler kan sænke immunsystemets ydeevne og gøre huden mere følsom over for sollys.

Selvom flere muldvarpe er ufarlige, bliver nogle mennesker usikre, fordi det kan forstyrre udseendet. De fleste modermærker på kroppen kræver ikke medicinsk behandling. Så hvordan håndterer man farlige muldvarpe?

  • Du kan tage medicinsk behandling ved hjælp af operation. Denne metode har til formål at fjerne skadelige celler.

  • Strålebehandling kan også tages for at behandle farlige modermærker. Strålebehandling anbefales for at lindre symptomer, der vil opstå efter operationen.

  • Kemoterapi metoder kan også bruges til at behandle farlige modermærker, der har spredt sig til andre dele af kroppen. Begyndelsen af ​​denne proces sker ved at give anti-cancer medicin.

  • Immunterapi. Denne metode udføres ved at indsprøjte lægemidler i blodkar under hudens overflade. Injektioner kan også laves i klumper af farlige modermærker og har til formål at booste immunsystemet til at bekæmpe modermærker, der er farlige og kan blive til melanom til enhver tid.

Processen med at forhindre denne tilstand kan gøres ved at undgå udsættelse for overdreven sollys. Dette gøres, hvis du har mange muldvarpe. Men hvis du er bekymret for en ændring i farve, størrelse eller en kløende muldvarp, rådes du til straks at diskutere med en specialist.

give direkte diskussionstjenester med ekspertlæger igennem Snak eller Stemme/videoopkald hvor som helst og når som helst. Ansøgning Det gør det også nemmere for dig at købe den medicin, du skal bruge, og din ordre bliver leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen kommer snart på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • Alt sammen ting for at slippe af med muldvarpe

  • Er det nødvendigt at operere modermærker i ansigtet?

  • Er det sikkert at fjerne modermærker?